Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece da dozvoli,ni prozor mi nije dao da stavim na taj zid

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Nemoj zbog toga da odustaneš od pozicije unutrašnje jedinice. Ja bih je stavio na idealnu poziciju, a spoljnu gde god, do 15m instalacije. Doduše, gledao bih da ne bude preko 10m. 7-8m ne utiče nimalo na grejanje a većina klima uređaja je prednapunjena za 10m/15m. 20m je maksimum dužine instalacije, sa 15m visinske razlike. Tj kako koja, ali ovo je podatak za većinu dobrih 12-ca.

Poslusaj jozzu , sto dalje od te kuhinje .. Pa ja sam prvi platio instalaciju osetno vise samo da bih imao idealnu poziciju unutrasnje , dugacka je 8m ..

Znaci Dule te odrao sto se kaze "po metru"? :)
I ja da se slozim, spoljna jedinica moze da se nadje mesto a unutrasnja tamo gde je najbolje, mora. A komsija sto se buni, prozor po zakonu ne sme da " gleda" u njegovo dvoriste ali za klimu mislim da ti nista ne moze.

Dzaba ako klima ulazi u njegov posed, tuzice ga ludak. Plus da drnda s njegove strane? Nema sanse.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ako je kvalitetan uređaj i nije poddimenzioniran, nema šta da se čuje. Moj komšija me je jednom pitao "što se ne greješ na ovo čudo?". Nije ništa čuo. Jedini je problem što se od defrosta stvara ogromna količina vode, i ako nema gde da ode, to se zaledi u par kvadratnih metara.

nema sanse da ga molim za klimu,i onako nismo bas u nekim idiličnim odnosima :D
razmisljam da sacekam sa ugradnjom klime do jeseni...do tada mozda neko i uvrsti fujitsju u svoj asortiman prodaje

Drugari jedno pitanje, da li Midea klima MSMACU -18HRFN1-QRD0GW ( unutrasnja jedinica ) i MOB02-18HFN1- QRD0GW ( spoljna jedinica ) Full Dc Inverter, u stvari ista klima sa oznakom MSMACU-18HRFN1/MOB02-18HFN1 Full Dc Inverter? Odnosno da li imaju iste karakteristike: Energetska klasa: A++ / A+++
Btu: 18000
Kapacitet hlađenja (kW): 5,3 (1,82-6,13
Kapacitet grejanja (kW): 5,6 (1,38-6,74)
Rashladni gas: R410A
Priključak el. energije hlađenje (W): 140-2360
Priključak el. energije grejanje (W): 200-2410
SEER (W): 6,7
SCOP (W): 4,4

Poslednja izmena:
To uopste nisu iste klime , jedna je iz Blanc serije a druga iz Mission .. Pogledaj ovu sliku , na drugom sajtu jednu do druge , mala razlika u ceni ali nije ista klima ..

Pogledajte prilog 230004.

Ukratko , Mission ima bolju modulaciju 09 vs 1.4kw , ima i tisu unutrasnju jedinicu 22 vs 31db na minimumu , deklarisana do -20c a Blanc do -15c , , ima opciju za Wifi .. E sad bolje strane Blanc modela , ima jaci izduv , za dlaku tezu spoljnu jedinicu , a i tisu spoljnu jedinicu .. Otprilike ti je to ono sto mogu izvuci iz nekih podatak sa tog sajta , Mission je ipak moj izbor , razlika u ceni je mala ali ...

Poslednja izmena:
Sta je trenutno BEST BUY za 12000 BTU?

Treba mi za prostor od ~30m2, pozeljno je da ima i varijantu da greje kako treba. Veeeeliki plus da je crna ili makar siva :)

Ne postoji tako nesto , uvek ima par modela koji su tu negde , a nisam te ni razumeo sta tacno zelis od klime , da se primarno grejes ili samo dogrevas , hladjenje moze svaka .. Sta tacno zelis , koliko para zelis da izdvojis , koliko m2 , kakv aje izolacija itd ..

Ne postoji tako nesto , uvek ima par modela koji su tu negde , a nisam te ni razumeo sta tacno zelis od klime , da se primarno grejes ili samo dogrevas , hladjenje moze svaka .. Sta tacno zelis , koliko para zelis da izdvojis , koliko m2 , kakv aje izolacija itd ..
Primarno je hladjenje naravno, izolacija je vrhunska (u pitanju je zid od metar u kome ima blok, siporeks i jos 3-4 materijala).

Imam TA pec od 3.5kw u toj sobi koju bih izbacio ako postoji klima koja moze da je zameni koliko-toliko.

Sto se tice para recimo 30-50k. Moze par tih boljih modela pa cu videti sta mi je ciniti.

Hvala

Sent from my F3211 using Tapatalk

I dalje ti ne napisa koju m2 zelis hladiti i dogrevati , ok idemo onako cenovno .. Ako zelis obicnu klimu onda uzmi Midea MS12 12HRN1 F1 panel - 30990 din . za iste pare imas i MS12F 12HRN1 QC2 F6 .. Ako zelis inverter a zelis dati max oko 50k , imas za uzeti za 49.850 din - Midea Mission MSMBBU 12HRFN1 .. Invertere ispod te Midea Mission ne bih savetovao , a za obicnu klimu sam izabrao opet Mideu jer za razliku od Gree ima vise snage , sto na hladjenju , to na grejanju ..

Poslednja izmena:
Ako je ta TA radila samo po jeftinoj tarifi, efektivno je prosečna snaga bila 1.167kW. To može i Misionarka na -20℃ (bar deklarativno). Ali ako je TA radila kako joj se ćefne, tu već nisam pametan. Koliko je struje trošila ta peć u toku sezone?

Uh, pardon, kvadratura je 30m2.

Sto se tice TA peci ona je paljena retko kad, znaci za ovu proslu zimu je mozda radila 15 dana sve ukupno, kao sto rekoh izolacija je jezivo dobra posto sam u potkrovlju koje je zidano po caletovom nacrtu.

Video sam i da se prodaju polovne klime dobrih proizvodjaca (lg, samsung, midea) za 150ak e, sa sve godinu dana garancije. Ima li neko iskustva s takvim klimama, isplati li se to?

djolenzi

Pa na sta se grejete , nema sanse da celu zimu nista ne palite , jedino ako imas pasivnu kucu , 3x prdnes + upaljac = ugrejano :D
Ako je tako , onda mozes uzeti bilo sta i odradice ti posao ..

Uh, pardon, kvadratura je 30m2.

Sto se tice TA peci ona je paljena retko kad, znaci za ovu proslu zimu je mozda radila 15 dana sve ukupno, kao sto rekoh izolacija je jezivo dobra posto sam u potkrovlju koje je zidano po caletovom nacrtu.

Pa kako se greješ ostatak zime (sem onih 15 dana rada TA peći)? Centralno grejanje? A TA peć samo dogreva? Ako je tako, onda bilo šta može da te dogreje, panelni radijator ("norveški"), kaloriferska grejalica, itd.

Poslednja izmena:
Pa kako se greješ ostatak zime (sem onih 15 dana rada TA peći)? Centralno grejanje? A TA peć samo dogreva?
Ne grejem se, samo zatvorim prozore i to je to.

Nemamo centralno, imamo dve TA peci na donjem delu stana (3.5 i 2.5kw) i klimu u gornjem (12icu).

Kao sto rekoh kod mene je izolacija poprilicno kvalitetno i slojevito napravljena tako da mi grejanje nije problem, generalno nije ni hladjenje ali posto renoviram tu dnevnu sobu hteo bih da ubacim i klimu.

Prosto neverovatno .. Kako god , ako je tako sa grejanjem onda ce ti biti dobra bilo koja klima koju sam ti gore naveo , samo je pitanje hoces li inverter ili ne ..

Pa vidis da mu ne treba grejanje :)

Ima gore ponudjene tri opcije , dve jeftinije za hladjenje i dogrevanje i jednu ozbiljnu kao primarno grejanje , koliko para toliko muzike ..

Hvala na savetima, svakako cu pogledati sta i kako od tih modela i uzeti nesto.

Moja neka ideja je bila da izbacim tu TA pec iz sobe posto mi je zimi prevruce sa njom + zauzima mi mesto, mnogo mi je prakticnije da palim klimu i da ugrejem ako mi je bas zima tako da cu najverovatnije ici na varijantu sa inverterom.

Kakva je to izolacija kada maltene netreba grejanje...

Sta god da je to je nemoguce ako provetravas svaki dan.

Kakva je to izolacija kada maltene netreba grejanje...

To moram da pitam caleta ali koliko se secam ima bar jedno 5-6 razlicitih materijala, koliko se secam ima: blok, siporeks, vuna, neki tvrdi stiropor i jos par nekih tih presnih materijala.

nexteen, hvala na odgovoru, ja hocu da kupim midea mission klimu. Buni me njihove oznake, na jednoj klimi ima dodato QRD0GW. A ostale oznake su identicne i cene su iste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno