Imam navedenu mideu kod roditelja u sobi.nickname
Za te pare imas uzeti prvoklasnu klimu a ne klimu 3 klase , za dogrevanje te jedne sobe ti je sasvim dovoljna i 9-ka , koja manje trosi a zadovoljice tvoje potrebe , ona samostalno moze da greje oko 20m2 , i osetno vise da dogreje , i da hladi nekih 40m2 .. Imas za uzeti Fujitsu-General inverter ASHGG09LLCA / AOHG09LLC ( 47.000 ) , sigurno se neces pokajati .. Od Midea klime , jedino sto bi ti preporucio , ukoliko bas zelis 12-ku od Midea , onda pogledaj Midea Misssion MSMBBU 12HRFN1 - 54.000 din , za nju kazu da nije losa ali imamo samo jednog korisnika , tebi ce sigurno vise nego dobro raditi posao , ako je verovati tom korisniku ..
U pravu je što odbija da plati, ti računi što ih šalje toplana su bez pravnog osnova - protivzakoniti. O tome je odluku doneo i Ustavni sud i nema dalje.Opet si zaboravio da napises da su to racuni za dogrevanje, a ne za grejanje jer se ti grejes na toplanu susednih stanova!
Dodaj na to onih 1700din fiksnih sto ti salje toplana, a koje odbijas da platis (iako bi na osnovu toplote koje uzimas od komsija trebao bar 3000din fixno da platis).
U pravu je što odbija da plati, ti računi što ih šalje toplana su bez pravnog osnova - protivzakoniti. O tome je odluku doneo i Ustavni sud i nema dalje.
SRETNA NOVA GODINA
Jao sto me nevolis , bas mi te je zao
I treba da placaju skupo grejanje kad su mamlazi , i ja sam bio jedan od njih , hvala bogu da mi je doslo iz dupeta u glavu .. Kad bi se svi iskljucili ja bih mozda , i samo mozda bi placao nesto vise grejanje , ali sve je to toliko smesno da bi se ja i dalje dzabe grejao . Moj primer i ne sluzi onima koji zive u kucama vec onima u stanovima , ja nisam nikad rekao da se neko u kuci moze jeftino grejati kao ja , to nema sanse , tacnije ima , evo ti lika na drugom forumu sa extremnom izolacijom i sa 3 klime , greje se za male pare , a ako zelis link foruma na kome mozes cuti i druga misljenja , malo se edukovati , ja cu ti rado poslati . I nisi mi odgovorio , cije klime imas , koji model , da vidimo potrosnju , izolaciju , racune za struju , ma sve , da vidimo kako se ti grejes sa 3 klime .. Ti si samo jos jedan od luzera koji su neostvareni u zivotu pa napadaju druge jer je to jedino sto znaju da rade :wall:
Ne brini , ako ti je za utehu svaki forum ima bar jednog takvog , na nasu zalost neizlecivi ste slucaj ..
Evo ti post lika koji ima kucu i greje se za male pare , za tebe naucna fantastika :d
Pogledajte prilog 218416
Ma ovo je samo jos jedan od gomile lazova po forumima , i gle , sve neke budaletine guraju Fujitsu kao brend :smash:
Znas sta je interesantno , ja za sve imam dokaze , papire , slike , iskustva drugih ako treba , ma sta hoces , a ti samo laprdas i nista vise , aj malo potkrepi sve to sto pricas , ili bar ucuti vise da ljudi nesto i nauce , ako zele , ako ne zele nek kazu , a ne da ti budes jedini merilo ovoga sto ja pisem ovde i to bez trunke znanja i dokaza o tome sto pises .. Pa zar te ne bude ni malo sramota kad te ovde niko ne podrzi , cak sta vise opovrgnu te , za koje god misljenje da izneses , imas li ti obraza uopste , svaka tebi cast ..
.
Drva(cer,bukva) i malo briket bez problema greju kod mene.Nemam nameru vise ugalj da uzimam.Ja bi pre rekao ugalj jer drva nemaju dovoljnu kaloriju da naprave ozbiljnu temperaturu, po mom iskustvu.
Ti za tu kucu na selu da lozis kotao na ugalj ne bi prosao ispod 2000e minimum?
Bas ova > Midea Misssion MSMBBU 12HRFN1Znaci bas Midea Mission ?
Imam tek 6-7 meseci. Za hladjenje odlicna, za grejanje sam upalio mozda jednom na -9 kad je bilo. Defrost je uradjen za 3-4 minuta.Ajde weasel neki opis, kako radi, koliko je placena, kako radi defrost itd. Nemoj da si lenj![]()
Nocria 14-ka je zver od klime , to je moj izbor , licno mislim da ti za tih 50m2 ne treba vise .. Nocria moze na max izduvu , da izbaci 5.74kw toplote na -15c spoljne temp , ako te ona ne ugreje ni jedna nece . Ta klima je jaca od svih 14 , 16 i dobrog dela 18-ki .. Zver od klime i kosta 1000e
Pravilna instalacija , dobro usmerena unutranja , i trazi veliki prostor u koji ce biti smestena , od bar 25m2 i vise , to je ono sto ti je bitno.. Ako mozes baci raspored i m2 prostorija da vidimo kako izgleda taj sprat .. Fujitsu zahteva minimalnu duzinu instalacije od 3-5m , za Nocriu bi bilo bolje da je 5m , jaka je klima , i obavezno vakumiranje ..
Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC
Pdesignh kW 6.00
SCOP
COP 4.44
Klasa A+++
Sezonska potrosnja 1427 kw
Modulacija ( 0.9 - 9.1 ) kw
na -5c daje 7.51kw uz COP 2.8
na -15c daje 5.74kw uz COP 2.63
na +7c daje 9.1kw uz COP 4.00
Pogledajte prilog 218429
sad cu da probam da skiciram stan pa da posaljem,ne snalazim se bas najbolje ali pokusacu...
znaci i ti mislis da je ta Nocria mozda resenje.
mene kao laika jedino brine sto je 14 ca...mozda bih i jacu da budem siguran u rezultate,ali svi kazu da ima nevidjene performanse...sto bi ti rekao zver!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari