Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko m2 treba da dogrejes? Za te uslove ce Midea biti sasvim dovoljna posto treba samo da dogreva.

nickname

Za te pare imas uzeti prvoklasnu klimu a ne klimu 3 klase , za dogrevanje te jedne sobe ti je sasvim dovoljna i 9-ka , koja manje trosi a zadovoljice tvoje potrebe , ona samostalno moze da greje oko 20m2 , i osetno vise da dogreje , i da hladi nekih 40m2 .. Imas za uzeti Fujitsu-General inverter ASHGG09LLCA / AOHG09LLC ( 47.000 ) , sigurno se neces pokajati .. Od Midea klime , jedino sto bi ti preporucio , ukoliko bas zelis 12-ku od Midea , onda pogledaj Midea Misssion MSMBBU 12HRFN1 - 54.000 din , za nju kazu da nije losa ali imamo samo jednog korisnika , tebi ce sigurno vise nego dobro raditi posao , ako je verovati tom korisniku ..

Nisam zapeo za Mideu, štaviše naginjem Fujitsu-ovim uređajima, jer sam se nagledao kako rade dan noć u nemogućim uslovima, doduše to beše pre skoro 20god. Ako je stvarno Made in Japan, radije bi Fujitsu. Ako su samo logo stavili na kineza/koreanca, onda bolje da uzmem to za normalne pare.

Ako može na PM kontakt, gde uzeti, prednost plaćanje čekovima, jer ovo je neplanirani izdatak.

Nema veze gde je proizvedena , kontrola je japanska , ne riknjavaju njima klime , tacnije za 4g kako visim po forumima nisam cuo ni za jedan ozbiljan kvar , uglavnom se to lose instalacije ili je ugradjena u neizolovan prostor , ni tad se nisu zalili da ne greje ali se oseca da nije dovoljno . Ako kupis ( Daikin, Toshiba , Fujitsu , Mitsubishi ) ne opterecuj se gde je napravljen , svi rade ko singerice :)

I Apple se ne proizvodi u USA vec u Kini pa su kvalitetni. Bitna je kontrola kvaliteta, a to ako platis, imas.
Ne znam da li je moguce da ljudi i dalje misle da sve sto se proizvodi u Kini automatski znaci da je lose? Zasto se tamo sve pravi? Zbog jeftine radne snage, ali mnogo bitnije zbog zagadjenja. Kina ne moze da prebroji broj mrtvih godisnje od tog istog zagadjenja.

nickname

Za te pare imas uzeti prvoklasnu klimu a ne klimu 3 klase , za dogrevanje te jedne sobe ti je sasvim dovoljna i 9-ka , koja manje trosi a zadovoljice tvoje potrebe , ona samostalno moze da greje oko 20m2 , i osetno vise da dogreje , i da hladi nekih 40m2 .. Imas za uzeti Fujitsu-General inverter ASHGG09LLCA / AOHG09LLC ( 47.000 ) , sigurno se neces pokajati .. Od Midea klime , jedino sto bi ti preporucio , ukoliko bas zelis 12-ku od Midea , onda pogledaj Midea Misssion MSMBBU 12HRFN1 - 54.000 din , za nju kazu da nije losa ali imamo samo jednog korisnika , tebi ce sigurno vise nego dobro raditi posao , ako je verovati tom korisniku ..
Imam navedenu mideu kod roditelja u sobi.
Bez zamerki

Ajde weasel neki opis, kako radi, koliko je placena, kako radi defrost itd. Nemoj da si lenj :D

.

Zatvorio sam decembar , potroseno 189.1kwh = 1800 din = 14.6e , unutrasnja 23c - 24/7 ... Trenutno kod mene -4c :)
Na meracu je stanje od 06.10 do ovog momenta ..

64204351158798041390.jpg

nh7Mnfw.jpg

Opet si zaboravio da napises da su to racuni za dogrevanje, a ne za grejanje jer se ti grejes na toplanu susednih stanova!

Dodaj na to onih 1700din fiksnih sto ti salje toplana, a koje odbijas da platis (iako bi na osnovu toplote koje uzimas od komsija trebao bar 3000din fixno da platis).

Kako ti nije dosadno da siris dezinformacije po forumu!
Za ovo bi trebao da reaguje moderator jer kaljas ugled foruma sa tvojim dezinformacijama!

Posle ce clanovi bencha da se zale kako im je neko dao lazne informacije i naveo ih da uzmu pogresnu klimu jer neko rekao da greje ceo stan za 15e, a za te pare ne mozes ni sa drvima da se ugrejes.

Koga briga za rezultate tvog dogrevanja kada to drugi ne mogu da primene u praksi na svojim objektima!

Poslednja izmena od urednika:
Opet si zaboravio da napises da su to racuni za dogrevanje, a ne za grejanje jer se ti grejes na toplanu susednih stanova!

Dodaj na to onih 1700din fiksnih sto ti salje toplana, a koje odbijas da platis (iako bi na osnovu toplote koje uzimas od komsija trebao bar 3000din fixno da platis).
U pravu je što odbija da plati, ti računi što ih šalje toplana su bez pravnog osnova - protivzakoniti. O tome je odluku doneo i Ustavni sud i nema dalje.

U pravu je što odbija da plati, ti računi što ih šalje toplana su bez pravnog osnova - protivzakoniti. O tome je odluku doneo i Ustavni sud i nema dalje.

Da li je legalno ili ne on krade toplotu od drugih i to sto postavlja po forumu nije merodavno niti primenljivo na drugim objektima se istim nacinom grejanja , tako da on samo troluje sa svojim postovima i dezinformise.

Vec sam napisao sta bi bilo kada bi se svi u toj zgradi napravili pametni i da iskljuce grejanje u svojim stanovima, pa da vidimo da li ce se cela zgrada grejati sa po 15e po stanu.

Ili neka covek lepo prebaci svoju klimu "prve klase" u neku kucu od clanova foruma sa istom kvadraturom pa da vidimo koliko ce da nagura temperaturu.

U to ne ulazim, lično i onako laički ne verujem da se nešto može ogrejati od susednih stanova, ali možda i grešim.

Kao sto sam i napisao ranije, najgore je sto ce kada drugi budu videli njegovu "ustedu" da ce se vecina iskljuciti ali ce uvek ostati par njih koji nece da se iskljuce i onda ce ti preostali da placaju grejanje za sve ostale sto su se napravili pametni tj racuni ce im biti duplo veci.

Gde je tu pravda i moral?

Samo u Srbiji jedan drugog gleda kako da ga pokrade i prevari, i onda se jos hvale kako su uspeli da prevare sistem i komsije!

Pored ovakvih ljudi nije onda ni cudo sto je Srbija u ovakvom stanju!

SRETNA NOVA GODINA

Jao sto me nevolis , bas mi te je zao :)

I treba da placaju skupo grejanje kad su mamlazi , i ja sam bio jedan od njih , hvala bogu da mi je doslo iz dupeta u glavu .. Kad bi se svi iskljucili ja bih mozda , i samo mozda bi placao nesto vise grejanje , ali sve je to toliko smesno da bi se ja i dalje dzabe grejao . Moj primer i ne sluzi onima koji zive u kucama vec onima u stanovima , ja nisam nikad rekao da se neko u kuci moze jeftino grejati kao ja , to nema sanse , tacnije ima , evo ti lika na drugom forumu sa extremnom izolacijom i sa 3 klime , greje se za male pare , a ako zelis link foruma na kome mozes cuti i druga misljenja , malo se edukovati , ja cu ti rado poslati . I nisi mi odgovorio , cije klime imas , koji model , da vidimo potrosnju , izolaciju , racune za struju , ma sve , da vidimo kako se ti grejes sa 3 klime .. Ti si samo jos jedan od luzera koji su neostvareni u zivotu pa napadaju druge jer je to jedino sto znaju da rade :wall:
Ne brini , ako ti je za utehu svaki forum ima bar jednog takvog , na nasu zalost neizlecivi ste slucaj ..

Evo ti post lika koji ima kucu i greje se za male pare , za tebe naucna fantastika :d

Pogledajte prilog 218416

Ma ovo je samo jos jedan od gomile lazova po forumima , i gle , sve neke budaletine guraju Fujitsu kao brend :smash:

Znas sta je interesantno , ja za sve imam dokaze , papire , slike , iskustva drugih ako treba , ma sta hoces , a ti samo laprdas i nista vise , aj malo potkrepi sve to sto pricas , ili bar ucuti vise da ljudi nesto i nauce , ako zele , ako ne zele nek kazu , a ne da ti budes jedini merilo ovoga sto ja pisem ovde i to bez trunke znanja i dokaza o tome sto pises .. Pa zar te ne bude ni malo sramota kad te ovde niko ne podrzi , cak sta vise opovrgnu te , za koje god misljenje da izneses , imas li ti obraza uopste , svaka tebi cast ..

.

Poslednja izmena:
Срећна Нова година. :)

Једно питање, да ли клима при ниској влажности, у кући 33% а вани 29% може да деси да не капље вода из спољашње јединице? :)

Devil, ja ne znam u kojoj ti Srbiji zivis ali u onoj u kojoj mi ostali zivimo, ja nisam cuo da je nekog toplana grejala na 23.5c. Cak sta vise, ako imas 20c od njih bez da dogrevas necim, ti si srecan covek. Dakle kad smo ovo ustanovili, ko onda tu od koga krade, komsije koji preko toplane imaju jedva 20c ili next koji napravi 23.5c? Sah mat burazeru.
Sto se tice fiksnog dela sve ti je objasnjeno iznad, uzmi pa se zali ustavnom sudu. Nijedna cev toplane coveku ne prolazi kroz stan i dobija ih na sudu 1:1.
Next, srecna nova godina! I samo da ti napomenem da se raspravljas sa covekom koji za docek nema pametnija posla nego da sedi na forumu (vidi vreme postova). Ja sad lego i reko ajd da vidim sta ima novo kad ono Devil opet troluje.
Marko, naravno da nece da kaplje kada je suv vazduh napolje, unutrasnje stanje je nebitno.

Poslednja izmena:
Хвала djalf :)

[Klima uredjaji 2016] - diskusija, pitanja

SRETNA NOVA GODINA

Jao sto me nevolis , bas mi te je zao :)

I treba da placaju skupo grejanje kad su mamlazi , i ja sam bio jedan od njih , hvala bogu da mi je doslo iz dupeta u glavu .. Kad bi se svi iskljucili ja bih mozda , i samo mozda bi placao nesto vise grejanje , ali sve je to toliko smesno da bi se ja i dalje dzabe grejao . Moj primer i ne sluzi onima koji zive u kucama vec onima u stanovima , ja nisam nikad rekao da se neko u kuci moze jeftino grejati kao ja , to nema sanse , tacnije ima , evo ti lika na drugom forumu sa extremnom izolacijom i sa 3 klime , greje se za male pare , a ako zelis link foruma na kome mozes cuti i druga misljenja , malo se edukovati , ja cu ti rado poslati . I nisi mi odgovorio , cije klime imas , koji model , da vidimo potrosnju , izolaciju , racune za struju , ma sve , da vidimo kako se ti grejes sa 3 klime .. Ti si samo jos jedan od luzera koji su neostvareni u zivotu pa napadaju druge jer je to jedino sto znaju da rade :wall:
Ne brini , ako ti je za utehu svaki forum ima bar jednog takvog , na nasu zalost neizlecivi ste slucaj ..

Evo ti post lika koji ima kucu i greje se za male pare , za tebe naucna fantastika :d

Pogledajte prilog 218416

Ma ovo je samo jos jedan od gomile lazova po forumima , i gle , sve neke budaletine guraju Fujitsu kao brend :smash:

Znas sta je interesantno , ja za sve imam dokaze , papire , slike , iskustva drugih ako treba , ma sta hoces , a ti samo laprdas i nista vise , aj malo potkrepi sve to sto pricas , ili bar ucuti vise da ljudi nesto i nauce , ako zele , ako ne zele nek kazu , a ne da ti budes jedini merilo ovoga sto ja pisem ovde i to bez trunke znanja i dokaza o tome sto pises .. Pa zar te ne bude ni malo sramota kad te ovde niko ne podrzi , cak sta vise opovrgnu te , za koje god misljenje da izneses , imas li ti obraza uopste , svaka tebi cast ..

.

Kod mene se kuca u selu greje 6-7meseci non stop,24/7 s prosecnom temperaturom oko 23-24 stepena svuda,u pitanju je 300 kvadrata,gore i dole,i uz toplotne pumpe.Racun mi je godisnji za struju 1150e s tim da se i hladi sa kojlerima leti ista povrsina. U BG u stanu placam 7000 grejanje svaki mesec,godinu dana , plus struju oko 3000-4000 i sve to za 4 puta manju povrsinu. [emoji28]

Sent from my iPad using Tapatalk

Ti si lik , RasaNS ( N.Sad ? ) , zivis u BG , a kuca ti u selu .. ludilo :)

TP su mama za grejanje .. Bitno je da si ti zadovoljan , sto racunima , to grejanjem .. A ja dosad nisam sreo nikog ko ima neku vrstu TP a da nije zadovoljan , ups lazem , tacnije jesam . Znamo ja i djalf lika sa drugog foruma koji se grejao sa 3 Panasonic invertera , presao je na drva , ima svoju sumu , a razlog je , nema izolacije na kuci + ima svoju sumu , nasao je sebi matematiku .. Bez solidne izolacije , bar 5cm , i dobre stolarije , nemojte ni pokusavati da se grejete na klime , moj savet .

Ma meni se pumpa vec otplatila tamo,gde da ne budem zadovoljan.Ali bez dobre izolacije i stolarije ,samo drva mogu da ugreju kucu .[emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja bi pre rekao ugalj jer drva nemaju dovoljnu kaloriju da naprave ozbiljnu temperaturu, po mom iskustvu.
Ti za tu kucu na selu da lozis kotao na ugalj ne bi prosao ispod 2000e minimum?

Mislim da ne bih mogao da ispod idem. :)Plus lozenje,cimanje i ostalo.Toplotne pumpe su super stvar i imao sam i srece voda mi je oko 14stepeni dole

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Srecna Nova 2017 svima

evo posle 2 dana od ugradnje Micubisija da podelim iskustva

ne bih bas rekao da sam ushicen ali sam prezadovoljan!!2 dana radi nez prestanka i u sobi je vec 20C non stop,uz ovakve ogromne minuse ovih dana pitam se sta ce biti kad bar malo udje u plus.
Kad je ranije el.kotao grejao tu temperaturu u sobi radili su grejaci 12kv ceo dan pa eto racunice proste

posto je dnevna soba povezana sa drugim sobama u prizemlju sa hodnikom a nema vrata ispada da ona gura dnevnu sobu,i siri se toplota u hodnik..Mogu da zamislim sta bi bilo da postoje vrata..

napominjem da u dnevnoj sobi ima 5 PROZORA I DVOKRILNA VRATA sa izlazom na veliku terasu sto su naravno objektivno veliki gubici toplote,i sve to Mitcubisi gura na 20 stepeni.Pre se nije grejalo tako da su i zidovi hladni a sad se zagrevaju objektivno.

I sve to uz OSNOVNI model Micubisija!sta bi bilo da je uzeto nesto za stepen iznad osnovnog modela?

Mislim da necu dugo cekati sa procenom i ozbiljno razmisljam o ugradnji jace klime za moj stan koji se nalazi na spratu iste kuce..
grejao bih oko 50 m2 dnevnu sobu,kuhinju i hodnik..sve je otvoreno i nema vrata samo prolazi.Majstor koji mi je ugradio pomenuti Micubisi je predlozio Fujitsu Nokriu 24 ili cak 30.s obzirom da je ona skupa rekao je da vidim ako ima neki par godina stariji Fujitsu na akciji a sa tom snagom.Onda bi kaze mozda mogao da grejem i deciju sobu sa otvorenim vratima pored dnevne.

na prvi pogled izgleda skupo dati oko 1000 evra za jednu klimu ali ja sam prosto odusevljen sa mogucnostima istih.kad udjem sad kod majke u prizemlje i osetim toplinu koje nije bilo godinama dodje mi da sutra odem,pozajmim pare i ugradim kod sebe!!

Djalf i Nexteen predlazite klime za moj sprat;)

Djalf nisam te poslusao za prizemlje kod majke(rekao si Fujitcu) ali tu je ona odlucivala,sada za moj sprat sve savete uzimam u razmatranje!
Video sam na sajtevima neke Fujitsu klime ugradne u plafon oko 30000..da li to moze da zavrsi posao kod mene?da li valja to ugraditi?vidim da su dosta snizene sa cenom,ili ici na klasicnu klimu..recimo ta Nokrija,kazu da je ona prejaka!
pozdrav

Ja bi pre rekao ugalj jer drva nemaju dovoljnu kaloriju da naprave ozbiljnu temperaturu, po mom iskustvu.
Ti za tu kucu na selu da lozis kotao na ugalj ne bi prosao ispod 2000e minimum?
Drva(cer,bukva) i malo briket bez problema greju kod mene.Nemam nameru vise ugalj da uzimam.

Bice i izolacija, stolarija je pvc.

Sent from my m2 using Tapatalk

Nocria 14-ka je zver od klime , to je moj izbor , licno mislim da ti za tih 50m2 ne treba vise .. Nocria moze na max izduvu , da izbaci 5.74kw toplote na -15c spoljne temp , ako te ona ne ugreje ni jedna nece . Ta klima je jaca od svih 14 , 16 i dobrog dela 18-ki .. Zver od klime i kosta 1000e :)

Pravilna instalacija , dobro usmerena unutranja , i trazi veliki prostor u koji ce biti smestena , od bar 25m2 i vise , to je ono sto ti je bitno.. Ako mozes baci raspored i m2 prostorija da vidimo kako izgleda taj sprat .. Fujitsu zahteva minimalnu duzinu instalacije od 3-5m , za Nocriu bi bilo bolje da je 5m , jaka je klima , i obavezno vakumiranje ..

Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC

Pdesignh kW 6.00
SCOP
COP 4.44
Klasa A+++
Sezonska potrosnja 1427 kw
Modulacija ( 0.9 - 9.1 ) kw
na -5c daje 7.51kw uz COP 2.8
na -15c daje 5.74kw uz COP 2.63
na +7c daje 9.1kw uz COP 4.00

Pogledajte prilog 218429

Poslednja izmena:
Znaci bas Midea Mission ?
Bas ova > Midea Misssion MSMBBU 12HRFN1

Ajde weasel neki opis, kako radi, koliko je placena, kako radi defrost itd. Nemoj da si lenj :D
Imam tek 6-7 meseci. Za hladjenje odlicna, za grejanje sam upalio mozda jednom na -9 kad je bilo. Defrost je uradjen za 3-4 minuta.
Nije bilo prilike/potrebe jos ove zime za dogrevanjem.
Ima wifi kontrole mada ja to koristio nisam i treba da se dokupi modul 4-5k dinara.

Potrosnju nisam merio, ali po papiru je stvarno mala.

PLacena je kolko se secam oko 50 000 par hiljada manje bila neka akcija tipa 47000. Secam se da sam je platio i onda cekao isporuku 15ak dana jer nisu imali na stanju. Ali bio je tek pocetak juna pa mi se nije zurilo

Poslednja izmena:
Nocria 14-ka je zver od klime , to je moj izbor , licno mislim da ti za tih 50m2 ne treba vise .. Nocria moze na max izduvu , da izbaci 5.74kw toplote na -15c spoljne temp , ako te ona ne ugreje ni jedna nece . Ta klima je jaca od svih 14 , 16 i dobrog dela 18-ki .. Zver od klime i kosta 1000e :)

Pravilna instalacija , dobro usmerena unutranja , i trazi veliki prostor u koji ce biti smestena , od bar 25m2 i vise , to je ono sto ti je bitno.. Ako mozes baci raspored i m2 prostorija da vidimo kako izgleda taj sprat .. Fujitsu zahteva minimalnu duzinu instalacije od 3-5m , za Nocriu bi bilo bolje da je 5m , jaka je klima , i obavezno vakumiranje ..

Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC

Pdesignh kW 6.00
SCOP
COP 4.44
Klasa A+++
Sezonska potrosnja 1427 kw
Modulacija ( 0.9 - 9.1 ) kw
na -5c daje 7.51kw uz COP 2.8
na -15c daje 5.74kw uz COP 2.63
na +7c daje 9.1kw uz COP 4.00

Pogledajte prilog 218429

sad cu da probam da skiciram stan pa da posaljem,ne snalazim se bas najbolje ali pokusacu...
znaci i ti mislis da je ta Nocria mozda resenje.
mene kao laika jedino brine sto je 14 ca...mozda bih i jacu da budem siguran u rezultate,ali svi kazu da ima nevidjene performanse...sto bi ti rekao zver!!

sad cu da probam da skiciram stan pa da posaljem,ne snalazim se bas najbolje ali pokusacu...
znaci i ti mislis da je ta Nocria mozda resenje.
mene kao laika jedino brine sto je 14 ca...mozda bih i jacu da budem siguran u rezultate,ali svi kazu da ima nevidjene performanse...sto bi ti rekao zver!!

razmisljam da ako dajem 1000 evra za nesto kvalitetno dacu i 100 evra vise za jos jace...nije neka razlika:)mislim ja nemam ni 500 ali definitivno idem na pozajmicu ili neki cekovi!isplati se!
ako ne znas sta je dobro kupi skupo
sad ce Devil da se umesa u razgovor i da kaze da bacam pare na brendirane klime i da mogu proci i sa 60,000 din sa recimo nekom Mideom...;)
Devil ne zameri,malo se salim,nova godina je..

Pošto je tema grejanja na klime i generalno grejanje na bilo koji način povezano sa užasno isušenim vazduhom u prostorijama treba mi neko rešenje za sobu. Dajte neke predloge za slab, nikakav izbor ovlaživača vazduha kod nas na tržištu. Nešto sam gledao neke Deloghi, Beuer modele.
Navikao sam da sam 10 meseci napolju, ubija me suv vazduh u zatvorenom prostoru, odmah grlo, nos zapušen, koža suva.
Stavljam sad ko ****** peškire na radijatore, sipam vrelu vodu u posude, al slaba vajda, vlaga je oko 30%.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno