Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikako nije bolje. Pogotovu ne 18-icu. 18-ica duva kao nezdrava, neces moci da prodjes ispred nje i svaki cas ce se paliti i gasiti. Realno, 12-ica moze da hladi jako veliki prostor. Klime koje nisu inverter su dno sto se tice kvaliteta. Uzmi kvalitetan inverter i ne razmisljaj, to je jedini pravi izbor ;)

Tapatalk from Poco loco

Kakve su generalno Hisense klime, i da li je ovo ok ponuda za inverter? Koristila bi se skoro isključivo za hlađenje, baš retko kada za dogrevanje zimi...

https://www.tehnomanija.rs/klima-ur...klime/hisense-easy-smart-wi-fi-9k-2600-w.html

edit - mada s obzirom da mi ne treba za grejanje možda je onda bolje da za te pare uzmem 12 ili 18 koja nije inverter...
Koja je kvadratura koju hladis i koja je razlika u ceni za istu 12icu?
Nikako on/off.
Dobra je ta Hisense za sada, a posto su noviji modeli, ne zna se dugorocnost, mada mislim da je sve to slicno u toj klasi i da ce pogotovo za hladjenje to trajati dok ti se ne smuci.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

@borriello22

35 kvadrata ce ohladiti bilo koja inverter klima.
Nema neke razlike,kupis najjeftinijeg za vikend bice za 28.000

Iva3 je stari model sa r410a,treca sezona kako grejem sa njom.

Postovanje gospodo

zamolio bih vas za preporuku i misljenje u vezi ove 3 klime za koje se dvoumim da kupim buduci da su u istoj cenovnoj kategoriji. Za neke sam koliko toliko upucen a oko Midee Breezless nisam uspeo da nadjem kod nas nikakvo generalno misljenje ili iskustvo iako je stranci hvale.

Fujitsu ASYG12LMCE
Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW
Hisense Silentium Pro A+++ Wi-Fi 12K

Sve tri klime su u opsegu izmedju 63 i 67 hiljada i ''troumim'' se izmedju ova tri modela. U slucaju da spuste neki skuplji model na crnom petku mozda se odlucim za neku drugu, u sta iskreno sumnjam da ce se desiti ali ajde.

Unapred hvala

@borriello22
Meni deo stana od 35 kvadrata takodje greje i hladi Vox Iva3 12 drugu sezonu i odlicno radi posao.

Pozdrav ljudi, ako moze neka preporuka klime za grejanje za neizolovan stan(visoko prizemlje, stara gradnja zidovi cigla 45cm), pvc stolarija. Evo neke skice (malo je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*na), hvala unapred!

Untitled.jpg

Da li je ok GREE LOMO 12K GWH12QB-K3DNA5D za 43.000. Služila bi za hladjenje i dogrevanje.

Postovanje gospodo

zamolio bih vas za preporuku i misljenje u vezi ove 3 klime za koje se dvoumim da kupim buduci da su u istoj cenovnoj kategoriji. Za neke sam koliko toliko upucen a oko Midee Breezless nisam uspeo da nadjem kod nas nikakvo generalno misljenje ili iskustvo iako je stranci hvale.

Fujitsu ASYG12LMCE
Midea MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW
Hisense Silentium Pro A+++ Wi-Fi 12K

Sve tri klime su u opsegu izmedju 63 i 67 hiljada i ''troumim'' se izmedju ova tri modela. U slucaju da spuste neki skuplji model na crnom petku mozda se odlucim za neku drugu, u sta iskreno sumnjam da ce se desiti ali ajde.

Unapred hvala
Fujitsu LMCE12 je po meni najbolji izbor.Nema WI FI ali lepo radi.Konačni izbor je na tebi.

Micubisi prodate,u utorak zakazano montiranje fujitsu-a

Jesu montirane?

Jesi uzeo Fujitsu LUca ?
Jesi posle citao komentare nekoliko ljudi o LUca, kazu "smrdi" oseca se lako i brzo memla, spec smrad za klime.
Da li bi bilo pametno otkazati LU i uzeti neku drugu Fujitsu?
Neku KMTA, LMCA ili LMCE da uzmes.

Pfffff, sad videh da si banovan. :(

Tako sam i ja nešto gledao mada ne znam dali si video ovu Midea klimu MB-12N8D6, po snazi je malo jača ako sam dobro video, a i jeftinija. Da li ovaf Fujitsu uopšte može da se nadje u prodaji, pošto su izbacili na tržište nove modele?

Vivax ACP-12CH35AEQI i 12CH35AEMI koja je razlika i kakva je modulacija da li neko zna? :)

Aemi može da modulira nisko, ali loše modulira. Glasna spoljna jedinica. Obe su dno ponude kod Vivaxa.

Ja sam zadovoljan sa AEMI stari model sa r410a i nije glasna spoljna jedinica.

AEQI je katastrofa radi kao traktor sj je samo 22kg,kazu na onom hrvatskom forumu
da su smanjili kompresor kod r32 na vecini modela,nisam majstor pa ne znam.

Interesantno koliko samo mala promena vlažnosti vazduha utiče na rad klime, tj.na defrost.

Dok je mi je pre neki dan na 1 stepen spolja i preko 90% vlažnosti vazduha klima išla maltene na svakih sat vremena u defrost, večeras na 0 stepeni spolja i 80% vlažnosti vazduha samo jedan defrost i to pre 3 sata.

Isto tako i mala promena temperature utiče na potrošnju. Dok je spolja bilo 3 stepena, potrošnja se kretala oko 200-300w a sada na 0 stepeni kad god pogledam na merač očitava od 400 do 600w.

Nemam pojma sta da radim sad, treba mi klima za manju montaznu kucu 45kvm. Dal da uzmem opet VOX ili da promenim malo na Vivax :) ? Svidja mi se sto ovaj vox ima grejace

@maxy koliko nisko?

Par njih je zadovoljno Vox-om, dok za Vivax postoje neka oprecna misljenja, ja bih isao na Vox.

Napolju je vlaga tolika da je malopre krenula voda sa brkova da mi se sliva :D

Poslednja izmena:
Koji Vox ima grejace?

Da, Vox za sada lepo greje mada je kod mene bas u maloj sobi od 12m2, cak ni sad na -3C ne poteze visu modulaciju cini mi se.

Poslednja izmena:
Kako Gree Amber indikuje da je usao u defrost?

Cuces blage transformers zvukove :D

Jel pise nesto na unutrasnjoj jedinici za to vreme?

Malopre je stala s radom na kratko, ali na unutrasnjoj nista nije pisalo osim standardnog (indikator da greje, temperatura i da je ukljucena).

Stan od 86kv. 3 klime za hlađenje i grejanje dok ne krene daljinsko.

Sobe su po 12kv, plafon 2.6, dnevna soba i radna soba imaju zajedno nekih 25kv.

Stolarija pvc, 5kom 3 stakla.

Mislio sam u sobe 9tke u dnevnu 12. Brendovi LG, Mitsubishi i Fujitsu dolaze u obzir. S ostalim se ne bih igrao.

Preporuke više nego dobrodošle.

P.s. Inicijalno sam mislio multi split, ali sam od toga odustao.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Sad lego :D Vox pegla na 20C i ne gasi se, u sobi 23C, sad zatvorio vrata bas da vidim dal ce da se gasi. Ali lepo odrzava sad kad je minus.

@Froiibaad
U sobe od 12m2 mozes 07 LMCE a u dnevnu LLCE ili LMCE 12. LG nikako, skupe i lose klime.

Poslednja izmena:
Ma dobre su Vox klime. Ja imam jednu on/off u drugoj sobi već 5 godina. Koristim je za hlađenje i dogrevanje. Nikad nikakvih problema. Ina onaj stari gas pre ovog 410 i kida kako hladi.

U lokalu isto imam jednu Vox, čini mi se pre 3 ili 4 godine da je kupljena. Isto nikad nikakav problem.

Ali zato njihovi televizori... To je već druga tema... :)

Nemam pojma sta da radim sad, treba mi klima za manju montaznu kucu 45kvm. Dal da uzmem opet VOX ili da promenim malo na Vivax :) ? Svidja mi se sto ovaj vox ima grejace

@maxy koliko nisko?

250 W. Ali, loše modulira.

Maglustina nevidjena :D Spoljni termometar pokazuje 0 lili -1C, obe spoljnje se bele i napunile su kantu od 20L sa crnom vodom preko noci. Lomo drzi finih 24C i nije jos smrzla tacna, dok Vox i dalje gura i drzi 22C u ostatku stana, ali je tacna zaledila. Zakasnio sam sa grejacima :/

Crna je voda ako je prvi defrost, oprala se spoljna jedinica, isto je u kanti i kod mene juce bilo.
Vox sinoc odradio prvi defrost da sam bio tu, jeste glasnije kad prebacuje gas od Fujitsu ali u granicama normale. Ima krckanja naravno jer plastika nije neki kvalitet ali to je to za te pare. Kad zavrsi onda sikne kao zmija i to je jedino sto moze nekog da iznenadi ko nije navikao na taj zvuk :D Kod Fujitsu je to sve kulturnije, ocekivano. Trajanje, nekih 7-8 minuta, nisam merio.
Za Vox tv sam cuo da su ok od majstora koji je ovlascen za njih, kaze da se mnogo vise kvare Tesle, Vivax, Stelle i ostale kungfu marke. Za par komada Vox znam da imaju par godina i sve rade.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno