Xepoj87
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.12.2009
- Poena
- 475
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD 5800x3D
- Matična ploča
- Asus TUF X570 Plus
- RAM
- 32GB DDR4 3600Mhz Kingston Fury Renegade
- GPU
- RTX 4090 Zotac AMP Extreme AIRO
- Storage
- SSD too much to count, HDD 2TB WD Gold
- Zvuk
- Sound Blaster Z, Logitech Z5500, Bang & Olufsen H9
- PSU
- Corsair HX850i
- Kućište
- Fractal Design Torrent RGB White
- Monitor
- LG 55B8 OLED
- Miš & tastatura
- Logitech G915, Logitech G900/Razer Vespula
- Tablet
- Microsoft Surface Pro
- Mobilni telefon
- Samsung S24 Ultra
- Pametni uređaji
- Galaxy Watch, Xiaomi Mi Air Pro 4, Mitsubishi LN25VG2, 4x Amber Premium 12, 4x Gree Viola 12, 6x Haier Flexis Plus 18, 2x Haier Flexis 24, Haier Flexis Plus 12, 2x Haier Tundra 12, Midea Mission II 12
- Steam
- Xepoj_Cp6uje
- Pristup internetu
- Optički internet
1000W je na LLCE.Margina između maksimalne i nominalne snage kod Gree i drugih kineza je uska. Recimo kod Viole iznosi koliko se sećam 600 W, dok je npr. za moj LG 1300 W. Slična je situacija i sa Fujitsu. Eto odakle rezerva. Ima odakle da potegne. Na Vivaxu je margina isto negde oko 600 W.
E sad s obzirom da spominjes regulatorno telo, podsetiću ovde ponovo da moj Vivax za LG ijem zaostaje po specifikacijama zanemarljivo malo, ali u praksi je to mnogo. Dakle, neko laže. Ili je Vivax naduvao performanse ili je LG odlučio da dâ konzervativniju specifikaciju. Ovo u industriji nije ništa neobično, jer brand name proizvodjaci to relativno često rade. Recimo od proizvodjaca automobila do proizvodjaca alata.
Taj maximum nema veze sa onim sto je on pricao, da pojaca kada zatreba, na -15. Nece sigurno imati 5kW nijedna na -15. Vec je napisano koliko ima na -15, ~3kW.
Napisi koliki je maximum za LG, a koliki za Vivax, verujem da je velika razlika, kao i u duvanju i konstrukciji spoljasnje jedinice.
Ovde se ne radi samo o brojkama, nego o tome da llce konstrukcijski nema na osnovu cega da bude jaci uredjaj.
Zapravo, s obzirom da Viola brze radi defrost pd LU, siguran sam da je slucaj isti i kod llce, ti grejaci znace nesto, pored toga sto malo povecavaju potrosnju
LU isto ima nominalnu 4kW, ali je maximum 5.6kW i tu je ono gde kida Violu i llce. Isto tako i 12 LT ima 4kW, Amber 4.2Kw, pa im je max na 6.5kW i 7.2kW.
Nije tu Fujitsu nista specijalan.
Ili hocete da kazes ta su LLCE, LUCA i LTCE zapravo iste klime, jer su sve na 4kW?
Manje im opada snaga na niskim temperaturama, a ima razloga zasto je Viola deklarisana na -22c, Amber na -30c i llce na -15.
Ja verujem da je Viola na -22c samo zbog grejaca, koji joj omogucuju duzi rad i time da isporuci vise na nizim temperaturama.
Kazem da je ugrejala babi 30m2(posto je nizak plafon, realno je to kao 20-22m2 regularnih) na 26c kada je napolju bilo -15.
Za Amber znam da postoji podatak da daje 90% snage na -30c, sto je ~3.7kW toplote. To je zbog toga sto ima trostruki isparivac i grejace, sa twin-rotor kompresorom. Isto zato je i LT Fujitsu deklarisana za -20c. Da ima grejace, verujem da bi isla na -25c, ali bi to rusilo ono sto je Japancima zapravo bitno, ekonomija uredjaja.
Kod nas su Gree uredjaji za trziste severne Evrope, zato i imaju grejace i rade na toliko jakim minusima, dok su isti uredjaji na nekim drugim trzistima slabiji, jer je ekstremno mali primerak split sistema koji se koriste u tako ekstremnim uslovima.
Fujitsu ima Nocria X, koja ima 5 ili 9kW max. I opet je deklarisana na -20c.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Poslednja izmena: