Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, ja se secam 4 druga Fujitsua.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Tako da poredi komsijin Amber i svoju LU. Samo što Amber realno JESTE jači uređaj. Drugo ne mogu da komentarišem jer nisam lično upoređivao. Mani bi smetalo samo da ugradim Amber u mali prostor, jer po protoku vazduha deluje da bi pravio promaju. U koliko kvadrata beše tvoj Amber, i na kojoj brzini radi kad je na AUTO? Znam da greje 80kvm stana, ali kolika je prostorija u kojoj je Amber, ili je to sve jedna prostorija, tj dve u jednom prostoru bez vrata?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Tvoja izjava je za Oskara, jer navodis da je prednost Fujitsua Eurovent, posto u realnosti ta klima nema ni jednu jedinu prednost. Amber je sije uzduz i popreko, nisu uopste za poredjenje, jedva da i LT mozes uporediti sa Amberom.

Kao neko ko ima/o 2 LU i 4 Ambera, mislim da sam daleko kvalifikovaniji od tebe da kazem misljenje o tim klimama, koji nemas LU, a ciji drugar ima Amber.

Gree je naveo da klima na -30 ima 90% kapaciteta, zahvaljujuci 1Hz dual rotor kompresoru i grejacima kompresora i oplate.
A s obzirom da mi je jedan Amber grejao kuhinju i trpezariju od ~80m2 cele zime bez muke, znam za sta je ta klima sposobna.

I to je samo cinjenica o snazi, bez da navodim ponovo brdo funkcionalnih prednosti.

"1Hz" nema veze sa 90% snage @-30°C, jer tada se komresor vrti na oko 100Hz, i uređaj tada daje oko 3.78kW toplotne energije

Poslednja izmena od urednika:
Koji Amber inverter hvalite? Može neki link...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

"Gree je naveo da klima na -30 ima 90% kapaciteta" - ovo ne da nije tacno nego je prakticno nemoguce. Oni koji su strucniji to mogu da objasne, ja ne se ne razumem jer nisam frigomehanicar.

Ne treba da budeš bilo kakav stručnjak, Gree je tako definisao snagu da na -30 C ima 80% od deklarisanog kapaciteta tj. 0,8*4,2 kW za 12-cu, što ispadne oko 3,4 kW. Da su deklarisali snagu na 3,4 kW mogli su da napišu da ima 100% snage na -30 C. Igranje brojevima, kao i u slučaju Pdesign, A plusića i sl. Vrhunski marketing za neupućene (a takvih je sigurno >95%).

Obzirom da Amber ima veliki visak snage u odnosu na nominalnu snagu onda joj nije tesko da izgura 80% nominalne snage ako radi na maksimumu na ustrb efikasnosti. -30 je ozbiljan minus ali to jeste cist marketing. Problem je sto se na vecim minusima povecava potreba za energijom tako da je pravilno dimenzionisanje kljuc za dobro grejanje.
Ja sam racunao da kupim klimu kao da je svaki dan -15. Ispod toga ne verujem da cu doziveti u BG-u. Za grejanje je bas zahvalno kupiti klimu koja da potegne, da radi preko nominalne snage, za hladjenje je to poprilicno nebitno.

Tapatalk from Poco loco

@jozza
Daj mi moj deo posta gde ja poredim LU i Amber molim te.

Covek je naveo da ima dobru cenu za Fujitsu tako da sve ostalo odpada.

@jozza
Daj mi moj deo posta gde ja poredim LU i Amber molim te.

Covek je naveo da ima dobru cenu za Fujitsu tako da sve ostalo odpada.
Ma ja to kao odgovor xepojy na njegovu tvrdnju da nemaš ni jednu ni drugu. A za to što mu treba LU 12-ca je Bingo

Tako da poredi komsijin Amber i svoju LU. Samo što Amber realno JESTE jači uređaj. Drugo ne mogu da komentarišem jer nisam lično upoređivao. Mani bi smetalo samo da ugradim Amber u mali prostor, jer po protoku vazduha deluje da bi pravio promaju. U koliko kvadrata beše tvoj Amber, i na kojoj brzini radi kad je na AUTO? Znam da greje 80kvm stana, ali kolika je prostorija u kojoj je Amber, ili je to sve jedna prostorija, tj dve u jednom prostoru bez vrata?

"1Hz" nema veze sa 90% snage @-30°C, jer tada se komresor vrti na oko 100Hz, i uređaj tada daje oko 3.78kW toplotne energije

Amberi greju prostorije od 30, 40ak i 80ak m2 i cetvrta zapravo nije montirana kod mene u kancelariji i ako je kupljena pre 10 meseci, pa trenutno sluzi kao stocic za odlaganje stvari :)
Dakle, 80m2 je jedna prostorija, kuhinja i trpezarija sa nekom gluposcu za sedenje pored.

U ne, naravno da inace 12ica nije za nekoga ko greje 20m2, osim ako zivi negde gde je cesto ispod -20c, a pogotovo ne Amber Nordic model.
Svakako su 9ke najbolji izbor za male prostorije i tu bih birao sto tise, a ne sto jace.

Amber 12ica ima 7 brzina, idu od 430-800m3/h.

Ima i razloga zasto je Gree U-Crown skuplja od Ambera i ako je slabija.

Retko ko ovde nije ozbiljno predimenzionisao klime.

Jozza, pa on i nema LU, ne zivi kod sestre.

8cf67bf7168f7aa3a16c97eecb2e1772.jpg

Poslednja izmena:
@xepoj djalf ima LU u poslovnom prostoru koji je u njegovom vlasništvu, i u njemu njegova žena drži frizerski salon. Jeste offtopic, al' zna djalf dobro šta je Fujitsu 12 LU

Heroj slabo pamti i previše luftira.

Gde da trosim mozak na takve gluposti, ko gde sta ima :)
Takve stvari pamtim 5 minuta, kao zl. ribica :)

Aj da se javim, neko je pitao na koliko nisko moze da ide potrosnja kod Ambera, ja je pre par dana gledah da radi na 176w,u sobi od 40kvm bilo 24c a napolju bilo 30-31c....

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Zna li neko za Luce koliko ide najnize na hladjenju?

@milan85
Ta bese nije htela ispod 500W na grejanju kod tebe, bez izolacije? Koliko li vuce grejac spoljne?

Ja sam rekao 50w da trosi grejac, zimus pre nego sto se gasila kad je izduvavao ventilator trosila oko 75w, sad preko leta sam pustio samo ventilator da duva na maks i trosi 25w, znaci da se grejac pali ispod neke temperature koja je visa od 5c i trosi 50w....
Da , na grejanju nece kod mene ispod 500w,ali na hladjenju sad na 175w odrzava skoro 40kvm..

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Zna li neko za Luce koliko ide najnize na hladjenju?
Do 220W.

Imali ste snimak prosle godine u ovoj temi moje Amber kako trosi 350W na odrzavanju na niskoj temperaturi, 20min je varirala na 320-400W, uz stabilno 350-450W, ostali su postovi i dalje. Kada oduzmemo grejac, to je spustanje do negde oko 300W na grejanju.

Ide LU i nize od 200w, cesto je "uhvatim" da radi na 170-180w, obicno nocu, kada je i napolju niza temperatura. Evo, kod mene trenutno radi na 200w, hladi 53m2 na 25c.

Moguce da je kod mene vise zbog toga sto je na prvoj brzini.

Da, hoce da zavisi potrosnja i od brzine... Kod mene je na hladjenju obicno u drugoj brzini. Evo, sada radi ispod 195w, polako snizava...

Poslednja izmena:
Moram da capim merac :)

Meni je dovoljno da pokaze trenutno ili barem neki grafik da pravi :)

Moze na PM predlog za dobar termonetar+merac vlage? U jednom :)

Sad se Lu ugasila, poslednjih pola sata je radila na oko 135-140w, pocela da spusta i na 130w se ugasila, nisam nikad video da ide toliko nisko...

Imam ja onih par smart senzora i imam jedan merac sa paperwhite ekranom. On nije smart, radi sam za sebe. U principu jako su tacni samo ih treba staviti na jedno mesto i ostaviti ih.

Tapatalk from Poco loco

Skala na ovom grafikonu nije dobra.

@Vidor Mene buni skala na Y osi
PS: nisam siguran koliko ovi kineski merači potrošnje uspešno mere minimalnu potrošnju

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno