Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je klima u hodniku između dva sprata, nekih 7-8 metara od spavaće sobe. I kad radi na minimumu (kao što radi noću) mogu da je čujem, a i osetim blago strujanje vazduha, nema šanse da mi ne bi smetala u sobi, posebno kad postigne temperaturu, pa mulja vazduh bez potrebe sa isključenim kompresorom.
Ocigledno kako kod koga.
Kod mene nikad ne osetim nikakvo strujanje.
Toshiba mulja toliko sporo da to ne osetis ni kad stojis ispod odnosno ispred njega posto digne krilce a nisko sam montirao zarad boljeg komfora na grejanju.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

E stvarno, došao na inverter forum da tupi o tehnologiji ta peci, ko da ih nismo svi imali po desetak u životu xD

A Mitru izgleda fali nešto drugo uveče, pa mu se čini da je promaja xDž

Šalu na stranu, klima duva i to jeste neki blagi minus ali ja isto ne osecam duvanje, a uvece cujem ako bas naculjim uvo ali mi uoste ne smeta, mozda sam vec i navikao.
Spoljna jedinica se cuje vibracija isljucivo u totalnoj tisini kad radi na 900w+ sto je 3 minuta nakon paljenja klime, a i to je predpostavljam jer su cevi 2.40m

Poslednja izmena:
Ni ja ne osetim nikakvo muljanje vazduha a na zvuk izduva sam se ne samo navikao vec me i uspavljuje nocu , s obzirom da sam pcjzla sreca da je tako tj da mi ne smeta , vise mi smeta kad se pali i gasi pa hoce malo plastika da pucketa ali i to je retko .

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja opomena pre nego što krenu i bodovi da se skupljaju: ako može bez ličnih prozivki i napada, ne zanima me istorija, pogotovo bez dokaza i sl.

Ocigledno kako kod koga.
Kod mene nikad ne osetim nikakvo strujanje.
Toshiba mulja toliko sporo da to ne osetis ni kad stojis ispod odnosno ispred njega posto digne krilce a nisko sam montirao zarad boljeg komfora na grejanju.

Kad u prostoru imas vise toshiba uredjaja onda mislim da ne moze bolje od toga :)

Ima li buke kakve spolja kod tih toshiba ?

Bas ste se okomili na mene , sta sam sad rekao boga mu poljubim ..

Kazu da su fujitsu klime bucnije.

Jel ko imao priliku uporedit koliko je bucna jedna toshiba 16 u odnosu na fujitsu 12.
Zasto fujitsu 12 grije jace od toshibe 16 iako je manja fizicki.
Odakle ta energija.Na cemu se to kompenzuje.

Kad sam spomenuo da su vjerovatno fujitsu klime bucnije od toshibe jedva sam prezivio na forumu od napada :)

Kad sam spomenuo da su vjerovatno fujitsu klime bucnije od toshibe jedva sam prezivio na forumu od napada :)
Pa vidi prvi rezidencijalni split sistem je napravila Toshiba 1961 godine prvi inverter split sistem je napravila Toshiba 1981 godine.
Naucili su valjda nesto za ovo vreme [emoji16]

Najvjerovatnije niko od njih nema Mitsubishi klimu pa i nije upoznat, malo su tiše nego Fujitsu, doduše ja svoje LLCC i ne primjetim da rade ako ne obratim pažnju, dok se Nocria već čuje kad su manje temperature ali to je tako neosjetno i tek kada uzađeš napolje čuješ buku tj rad klime nema neke buke sem kad je upališ ono kad se zaleti trese se kuća tada.

Imao sam prilike vidjeti Mitsubishi HI SRK35ZS-S i Mitsubishi HI SRK50ZS-S to su ovi SRK modeli za 2016., dizajniran u Europi.

Poslednja izmena:
Pa vidi prvi rezidencijalni split sistem je napravila Toshiba 1961 godine prvi inverter split sistem je napravila Toshiba 1981 godine.
Naucili su valjda nesto za ovo vreme [emoji16]
:) :) :)

Ja kad sam dosao na forum tu se znalo_Ono sto kaze eurovent to ti je.

Toshiba 8 daisekai 10-ka na -15 daje 2,30 kw to nevalja to je slabo.
Fujitsu 12 llcc od 500 evra na -15 daje 3 kw to je dobro i jako.
Ako ne znas sta je dobra klima samo procitas na forumu tabelu sa euroventa :)

Poslednja izmena:
Ja procitah negde da su daikin tosiba stedljiviji od fujicua te kategorije, kako je to moguce ako je cop veci

Ma Toshiba je sr...

Ne spominji mi Eurovent, tu se izgleda dele diplome ko na privatnim fakultetima. Umalo opasno da se opečem...

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Imam sarenu postavu :)
Toshiba suzumi,fujitsu leca,daikin ftx j3,nocria,LG
Nije sve kod mene.Nesto je kod brata.Nocria je kod staraca,oni su navikli na drva pa je bilo upitno :)

Pozdrav za sve. Recite mi kako ste zadovoljni na ovim temperaturama od 0 do 4 stepena. Kao da tada ne greje kako valja. Dal se muci zbog vlage ili sta li . Cim prebaci 5 stepeni greje ubija.

Ja imam neki lokal, 18kvm2 i imam mideu 12icu invertor. Sada kada krenu minusi da li mi je bolje da stalno radi ili dok sam tu. Tj ja radim od 10 al je na tajmer stavim sat ranije da se ukljuci. I nije bas toplo kada dodjem. Dal moze onaj mod da drzi 8 stepeni pa recimo u 9 sati da stavim na tajmer da krene 26?

Ovo su mi karakteristike klime. Vasa iskustva?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
9308f602c5223763fe92463d565a370c.jpg

Poslednja izmena:
@WESKA88 buraz to je klasični kinez, klima 3_će kategorije čak mislim da je LG puno bolji od midea marke, nema šanse da ugrije 18 kvadrata.

18 kvadrata može da greje bilo koji inverter, osim ako objekat nije neki baš ozbiljan primerak briljantnog balkanskog neimarstva sa gubicima >>100W/m2.
@weska88
Ostavi klimu da radi stalno, pa javi utiske, eventualno noću smanji temperaturu za 2-3 stepena u odnosu na dnevnu/radnu.

18 kvadrata može da greje bilo koji inverter, osim ako objekat nije neki baš ozbiljan primerak briljantnog balkanskog neimarstva sa gubicima >>100W/m2.
@weska88
Ostavi klimu da radi stalno, pa javi utiske, eventualno noću smanji temperaturu za 2-3 stepena u odnosu na dnevnu/radnu.

Kaže da ima lokal dakle prostor se konstantno otvara i zatvara, provjetrava od dima cigareta itd, gubi se toplina svuda, sa mideom da grije 18 kvadrata čisto sumnjam?

Nevezano za temu a nekim djelom i može proći, naime želio bi uraditi unutrašnju izolaciju na vanjski zid gdje nije moguće postaviti izolaciju drugačije, nužno zlo.

Koji materijal preporučujete jer je vanjski zid gola cigla, interesuje me radi paro-propusnosti i vlage, ima nekih 16 kvadrata zida 5,5 dužine i 2,8 visine.

Nevezano za temu a nekim djelom i može proći, naime želio bi uraditi unutrašnju izolaciju na vanjski zid gdje nije moguće postaviti izolaciju drugačije, nužno zlo.

Koji materijal preporučujete jer je vanjski zid gola cigla, interesuje me radi paro-propusnosti i vlage, ima nekih 16 kvadrata zida 5,5 dužine i 2,8 visine.

Stirodur sa filcom 3cm, i naravno, kvalitetan lepak

Poslednja izmena:
Stirodur sa filcom 3cm, i naravno, kvalitetan lepak
Pogrešan savet. Stirodur NIJE za izolaciju zidova, jer nije para-propustan! Za unutrašnju izolaciju se koristi Ytong Multipor, sve ostalo je budževina koja može da se pretvori u buđavinu.

Pogrešan savet. Stirodur NIJE za izolaciju zidova, jer nije para-propustan! Za unutrašnju izolaciju se koristi Ytong Multipor, sve ostalo je budževina koja može da se pretvori u buđavinu.

Unutrasnja izolacija i ne treba da je paropropusna.
Stirodur je manje zlo od stiropora koji se lepi iznutra.
Pravo resenje je izolacija parna brana pa recimo gipskarton ili sl...

Pa, ja stam stavio to sto sam naveo xD

To su mi uradili majstori od kojih mi je jedan rod

Kamenu vunu ako imas para.

Stirodur nikako.

Poslednja izmena:
Kaže da ima lokal dakle prostor se konstantno otvara i zatvara, provjetrava od dima cigareta itd, gubi se toplina svuda, sa mideom da grije 18 kvadrata čisto sumnjam?

ja imam mideu 12 invertor u prodavnici i greje oko 30m2 lose izolovanog prostora-proslu zimu je uspela da postigne 20 stepeni unutra pored konstantnog otvaranja vrata sto je za taj objekat super temperatura za rad

Pa, ja stam stavio to sto sam naveo xD

To su mi uradili majstori od kojih mi je jedan rod
Bolje od stiropora.

Dzabe i da ti je majstor rodjeni brat ako ti uradi pogresno a kod nas majstori za vecinu zanata su samo priuceni ili ga rade iz nuzde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno