Šta je novo?

Klima izbor i pozicija

Svis

Poštovan
Učlanjen(a)
24.05.2015
Poena
55
Poštovanje forumaši
Ako može pomoć oko preporuke izbora klima uredjaja,a posebno oko najpogodnijeg mesta za postavljanje unutrašnje jedinice.
Radi se o stanu novogradnja sa 10cm kamene vune izolacije,novim Pvc prozorima i Centralnim grejanjem sa posebnim kalorimetrom-što znači da sam mogu da regulišem svaki radijator uz pomoć termo glava,tako da plaćam onoliko koloko potrošim Kw.
Ideja je da se deo stana-dnevna soba,trpezarija,kuhinja i hodnik negde oko 35kvadrata greje i hladi prvenstveno klimom,a spavaće sobe centralnim grejanjem.
Projektant je predvideo mesto za unuttašnju jedinicu u dnevnu sobu iznad ugaone garniture,ali ja nisam siguran da je to dobro mesto jer će klima duvati direktno u čoveka koji sedi u garnituri gde se će se najviše vremena provoditi.Ja lajički razmišljam za drugu poziciju koju ću vam prikazati na crtežu.
Što se tiče klime uzeo bih srednju ili višu klasu,cena ne igra neku veliku ulogu,ali bih više neki kvalietniji urejaj koji će trajati duže vreme.
Svaki predlog dobrodošao.
Na skici crvenom obeleženo dokle bi klima grejala,plavo mesto gde je projektant predvidio unutrašnju jedinicu,žuto moja ideja.

Prilozi

• 20191103_213105_IMG_7861.PNG
    20191103_213105_IMG_7861.PNG
    392.2 KB · Pregleda: 74
Pošto želite da imate klima uređaj i da ne puše u vas, onda uzmete Daikin perferu ili Mitsubishi LN, znači klime koje imaju senzor koji prati kad ste tu i automatski mjenja smjer puhanja u odnosu na Vas kad sjedite na garnituri, ali to košta. Takođe provjerite i za Toshiba Daiseikai 9 da li ima isto senzor.

Imaju i Hisense Enegry pro i Nordic tu opciju da prate kretanje ali oni su nize klase tako da dobro prodjite kroz forume dal vam to odgovara.

A šta mislite da li nije bolja ideja da unutrašnja jedinica stoji u trpezariji gde sam obeležio žutom bojom i sa duva u pravcu hodnika a onda lagano rasporedjuje vazduh po ostatku prostorija?

Taj zid na kome je zuto, samo je pomeriti skroz do prostorije br.9. Tako nece da duva direktno u trpezarijski sto

Tvoja ideja je odlicna, svakako kamena vuna menja stiropor dvostruko ili trostruko vise, tako da ce ti biti toplo i da samo komšije greju bez da ukljucujes bilo sta 😁

E to smo rešili,a sad preporuka za klima uredjaj!!! Srednja a može i viša klasa .

Pogledaj video sto se tice srednje klase
Sto se tiče više preporučio bih ti Gree Amber Premium 9-ku, jer je jaka kao da je 12-ica, smatram da bi ti bila odlicna s obzirom da imas kamenu vunu koja ce vrhunski da cuva toplotu u objektu

Poslednja izmena:
Nije amber za tebe ne modulira nisko, a tebi treba za dnevni boravak. Posto pare nisu problem onda Mitsubishi LN, Daikin emura 3, fujitsu iz vise srednje klase. To ce ti pruziti vrhunski ugodjaj. Poenta je da te klima ne opterecuje i ne smeta, odnosno da je imas, a kao da je nemas.

Dobra recenzija klime.Trenutno u drugom stanu imam Hisense Fresh master koja je skoro ista po performansama kao ova.Ja sam solidno zadovoljan njom,osim pojedinih bagova koje ima ,nepreciznosti senzora temperature-naštelovna na 19C a u prostoriji je 23C.Imam je 3godine i od oktobra do maja dan i noć je uključena na istu temperaturu stom da hoće ponekad da varira temeratura u opsegu 21,5-23C.Ovaj stan nema neku izolaciju kao ovaj novi..Ova klima bi bila minimum koju bi uzeo za novi stan.Ako ima neka preporuka za za nešto za nijansu bolje .
Nije amber za tebe ne modulira nisko, a tebi treba za dnevni boravak. Posto pare nisu problem onda Mitsubishi LN, Daikin emura 3, fujitsu iz vise srednje klase. To ce ti pruziti vrhunski ugodjaj. Poenta je da te klima ne opterecuje i ne smeta, odnosno da je imas, a kao da je nemas.
Hvala Slavene na preporici,verovatno sam se loše izrazio u pogledu cene da pare nisu problem,ipak su ovo preskupe klime za mene Daikin 2000e itd.Maksimalno do 1000e

Poslednja izmena:
Japanac obavezno, a kolege ce preporuciti koji.
Ako ti i to bude mnogo onda gree amber comfort 12btu. Fino modulira i lepo greje.

Mitsubishi srk35zs-wf/src35zs-wf. S njom grejem direktno 40m2, a indirektno još 35m2. Nema senzor ali usmeravanje duvanja levo desno može preko daljinskog da se vrši. Odlična. Ako imaš još više para pogledaj zsx meni je ona bila preskupa.

Tvoja ideja je odlicna, svakako kamena vuna menja stiropor dvostruko ili trostruko vise, tako da ce ti biti toplo i da samo komšije greju bez da ukljucujes bilo sta 😁
Termoizolaciona svojstva kamene vune u odnosu na stiropor su neznatno bolja, i u realnim uslovima ne uticu na termo izolaciju. Kamena vuna ima neke druge prednosti.

Ako može još neka preporuka za klima uredjaj.
I od stručnih šta mogu više očekivati od japanca u odnosu na Hisense freš master12 koju trenutno imam u drugom stanu.
Hvala unapred

Kvalitetniji hardver i softver
Bolja kultura rada
Bolje performanse
Značajno višu cenu

Kao i pri izboru druge tehnike. Zavisi šta tražiš i očekuješ od uređaja koji kupuješ i koliko si spreman da platiš.

Sve si definitivno upravu ,samo ova zadnja rečenica koči malo odluku da li značajno viša cena opravdava sve gore navedeno?
Alo hoces kvalitet i nije ti zao para japanac. Ako hoces dobru klimu, a zao ti je para onda amber comfort. Ako hoces da ti savest bude mirna kupi to sto vec imas i cime si zadovoljan, a bice zadovoljna i zena jer ce ostati kesa za soping.

Alo hoces kvalitet i nije ti zao para japanac. Ako hoces dobru klimu, a zao ti je para onda amber comfort. Ako hoces da ti savest bude mirna kupi to sto vec imas i cime si zadovoljan, a bice zadovoljna i zena jer ce ostati kesa za soping.
Svaka ti je na mestu.
Što se tiče Gree spada isto u kineze ali kako čitam po netu rade nešto i za Daikin?
Možda bi Gree Amber bio kompromis?

Ako ti je ta klima sto imas ok kupi istu. Ako nisi bas zadovoljan sa njom imas tog ambera ako ga nadjes po ok ceni, tipa 80-85k. Preko toga imas ulazne japance tipa daikin 12btu, fujitsu, mitsu. Mada opet imas i daikin ftxc 35d za 79k koji je slabiji od ambera na grejanju znacajno. Ipak je na tebi da odlucis.

Ako ti je ta klima sto imas ok kupi istu. Ako nisi bas zadovoljan sa njom imas tog ambera ako ga nadjes po ok ceni, tipa 80-85k. Preko toga imas ulazne japance tipa daikin 12btu, fujitsu, mitsu. Mada opet imas i daikin ftxc 35d za 79k koji je slabiji od ambera na grejanju znacajno. Ipak je na tebi da odlucis.
Ok.Sad me malo buni Gree Amber confort 12 da li ima razlike u ove dve osim cene?
Isti naziv su im dali mada na ovoj skupljoj piše da greje i na -30C

To su iste klime. Gledaj prvi link. Do -22 je deklarisana.

Pozdrav ljudi.
Može li malo pomoći oko odluke u odabiru klima uredjaja.Reč je o gore pomenutom stanusa izolacijom kamene vune i novim PVC prozorima.Grejalo/hladilo bi se 35kvadrata
.Izdvojio sam 3 modela .
Ova Emura ll me brine da nije dosta star model,vidim da se pojavljuje na yutube još pre 9god,a Emura lll već prelazi finansisku mogućnost.

Ja bih uzeo Stylish bez razmisljanja.

Da li ima neko od članova neku od navedenih klima da podeli iskustva?

Noviji je model i ima r32 gas, a i jako je lepa uzivo.
Emura 2 je izasla 2014. godine, Stylish 2018. godine, a Emura 3 prosle godine.

Nazad
Vrh Dno