Šta je novo?

Klima 18ca vs 12ca

SaleExyu

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2022
Poena
100
Čekam majstore za koji dan da mi postave samo nosače pre nego što kupim klimu zbog fasade. Oni mi kazu za 40ak kvadrata izjedna prostor 18cu da stavim. Međutim cilj mi je i da malo manji račun za struju bude a posto se ne razumem da li sa 18com potrosnja će biti veća nego sa 12com koja može da spusti potrosnju fino u zavisnosti od klime naravno! A i imam budžet za neku osrednje 18cu a za taj novac imam bolju 12cu

Čekam majstore za koji dan da mi postave samo nosače pre nego što kupim klimu zbog fasade. Oni mi kazu za 40ak kvadrata izjedna prostor 18cu da stavim. Međutim cilj mi je i da malo manji račun za struju bude a posto se ne razumem da li sa 18com potrosnja će biti veća nego sa 12com koja može da spusti potrosnju fino u zavisnosti od klime naravno! A i imam budžet za neku osrednje 18cu a za taj novac imam bolju 12cu
Uzmi bolju 12-cu ako je za hlađenje. Ako je i za grejanje onda daj podatke o izolaciji, stolariji, poziciji stana/kuće.

Ako moze pomoc, malo je hitno moram danas da kupim. Da li extreme wik ili Solstice. Imam wik 12 i prezadovoljan sam, ali soltice ispadne da je u 18 (koju kupujem sada) A+++, a wik je A++.
Da li ima neki downside za soltice?
Da li uz 18 ide kit za montazu uz wik soltice?
Da li ide wi-fi modul?
Hvala.

Uz Solstice imas sve u kutiji za do 3m instalacije. Ima wi fi , Ai novine u odnosu na Extreme . Jedino nemas kabel 3x2.5 od UJ do utikaca. A dobijas 5x2.5 do SJ za instalaciju.

Ako je ista cena za 18ku apsolutno Solstice. Ne znam koje imas cene ponudjene

hvala ista je cena za obe 72000 za 18

crna ima tu cenu bela je 12000 skuplja

Bele koliko znam nema nigde u nabavci. Tako su mi rekli kad sam uzimao ali meni je crna odgovarala zbog planiranja za tapete. A suludo je da je razlika u ceni bele i crne boje svakako.

Nazad
Vrh Dno