Šta je novo?

klasika, pitanje: 3650 vs t610

Spils

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2003
Poena
619
shta da uzmem....btw molim komentare samo onih koji SU OBA TELEFONA DRZHALI U RUCI BAR POLA SATA....hvala

E pa vidis to sto kazesda odgovore oni koji su u ruci drzali telefon bar pola sata...Nema sanse da 3650 drzis pola sata odpadne ti ruka :))..enyway definitivno T610 jer bar ja nikada nebih mogao da nosim toliki telefon koliki je 3650(pored na primer T610 :))

Poslednja izmena:
Spils je napisao(la):
shta da uzmem....btw molim komentare samo onih koji SU OBA TELEFONA DRZHALI U RUCI BAR POLA SATA....hvala

Zavisi sta ti treba... Ako hoces fancy telefon koji je malih dimenzija i pritom veoma dobrog kvaliteta onda t610. Najveca mana mu je bednih 1,2MB memorije.
Medjutim ako hoces ozbiljnu spravu, na kojoj ces moci da instaliras programe i igre po zelji, da pustas MP3, da stavljas WAV fajlove za melodiju za zvono i sve ostalo sto donose blagodeti Symbian operativnog sistema onda definitivno 3650. Preporuka: posto 3650 ima tastaturu zbog koje ces pozeleti da telefon bacis u WC solju uzmi 3660 sa normalnom tastaturom da bi mogao normalno da kucas poruke.
Posto meni nisu bitni gabariti vec mogucnosti, ja bih uzeo Nokiju. Inace oba telefona sam drzao u ruci i testirao i oba su odlicnog kvaliteta, sa nesto losijom plastikom kucista kod Nokije. Sve u svemu, sta god da uzmes neces pogresiti ako gledas tehnicke karakteristike i bogatsvo funkcija. Samo, mogucnost prosirenja memorije, veliki ekran i stavka da je u pitanju smartphone (zbog Symbiana), po meni daju veliku prednost Nokiji.

Pozdrav

Imao sam T610 3 meseca, da bih ga zamenio sa 3650, pa mislim da cu biti kompetentan da te savetujem. T610 je telefon sa 2 MB memorije, kamerom rezolucije 350x288
i ekranom sa 65k boja. Ima InfraRed i Bluetooth, podrzava Java i Mophun aplikacije, izbor igrara je odlican, 32tonske midi melodije, SMS+EMS+MMS, diktafon, glasovne komande i pozivanje

Nokia ima 4Mb ugradjene memorije plus memorijsku karticu od 16mb koja je prosiriva do 256Mb kameru od 640x480, i displej od 4000 boja. Takodje ima IR i Bluetooth, podrzava Midp aplikacije, 24tonske melodije SMS+EMS+MMS, diktafon, glasovno pozivanje i Spikerfon. Nokia ima Symbian 6.1 operativni sistem u koji moze da se ugradi gomila aplikacija i igara koje su mnogo kvalitetnije od Java app. Nokia podrzava i snimanje video zapisa. U nokiju moze da se ubace N-Gage igre, mp3 podrska i jos mnogo toga.
Problemi koje sam imao sa Ericsonom su vezani za ekran koji je APSOLUTNO NECITLJIV na suncu i slike koje su vrlo lose u uslovima loseg osvetljenja. Melodije su dovoljno glasne, a vibracija je pristojna, signal je dobar, a takodje i zvucnik i mikrofon.
S druge strane Nokijin displej, iako ima 4000 boja je Izvanredan, super citljiv na suncu. Melodije su manje kvalitetne zbog manje broje tonova, ali su glasnije od T610, a vibracija je jaka. Ima manje kvalitetnu plastiku, ali se maske menjaju. Nokijine slike su odlicne, a super izgledaju cak i na kompu. Sto se tice signala, zvucnika i mikrofona, vazi isto kao i za T610
Oba telefona podrzavavu GPRS, HSCD i E-Mail naloge
Cene ovih telefona su priblizne, ali su njihove mogucnosti nebo i zemlja. Nokija je mali racunar, a Ericsson je, pa, telefon.Nokia je dosta robusnija u odnosu na Ericsson, pa to moze da ti predstavlja smetnju. Moj savet ti je Nokia, a ukoliko ti ne trebaju Nokijine mogucnosti, neces pogresiti ni sa T610.

Markosmi je napisao(la):
Imao sam T610 3 meseca, da bih ga zamenio sa 3650, pa mislim da cu biti kompetentan da te savetujem. T610 je telefon sa 2 MB memorije, kamerom rezolucije 350x288
i ekranom sa 65k boja. Ima InfraRed i Bluetooth, podrzava Java i Mophun aplikacije, izbor igrara je odlican, 32tonske midi melodije, SMS+EMS+MMS, diktafon, glasovne komande i pozivanje

Nokia ima 4Mb ugradjene memorije plus memorijsku karticu od 16mb koja je prosiriva do 256Mb kameru od 640x480, i displej od 4000 boja. Takodje ima IR i Bluetooth, podrzava Midp aplikacije, 24tonske melodije SMS+EMS+MMS, diktafon, glasovno pozivanje i Spikerfon. Nokia ima Symbian 6.1 operativni sistem u koji moze da se ugradi gomila aplikacija i igara koje su mnogo kvalitetnije od Java app. Nokia podrzava i snimanje video zapisa. U nokiju moze da se ubace N-Gage igre, mp3 podrska i jos mnogo toga.
Problemi koje sam imao sa Ericsonom su vezani za ekran koji je APSOLUTNO NECITLJIV na suncu i slike koje su vrlo lose u uslovima loseg osvetljenja. Melodije su dovoljno glasne, a vibracija je pristojna, signal je dobar, a takodje i zvucnik i mikrofon.
S druge strane Nokijin displej, iako ima 4000 boja je Izvanredan, super citljiv na suncu. Melodije su manje kvalitetne zbog manje broje tonova, ali su glasnije od T610, a vibracija je jaka. Ima manje kvalitetnu plastiku, ali se maske menjaju. Nokijine slike su odlicne, a super izgledaju cak i na kompu. Sto se tice signala, zvucnika i mikrofona, vazi isto kao i za T610
Oba telefona podrzavavu GPRS, HSCD i E-Mail naloge
Cene ovih telefona su priblizne, ali su njihove mogucnosti nebo i zemlja. Nokija je mali racunar, a Ericsson je, pa, telefon.Nokia je dosta robusnija u odnosu na Ericsson, pa to moze da ti predstavlja smetnju. Moj savet ti je Nokia, a ukoliko ti ne trebaju Nokijine mogucnosti, neces pogresiti ni sa T610.

slazem se u svemu, sem sto t610 ima 2MB, ali za korisnika je dostupno 1,2MB. Inace ako uzmes 3660 on ima ekran u 65000 boja pa je jos bolje, a pritom ima i Symbian 7

Iako na papiru SE T610 ima bolji ekran (65k naspram 4096 boja), ekran kod Nokije je daaaaaleko bolji. Ja sam imao istu dilemu pre dva-tri meseca i nisam se pokajao sto sam uzeo 3650. T610 mi deluje smesno u odnosu na bilo koju S60 nokiju. sinoc sam poskidao neke 3D igrice za N-Gage i ubacio...Nisam mogao da verujem koliko to dobro izlgeda!

Dao je Marti odlican link u jednom threadu. Tamo ima sve za S60: DivX plejeri sa pustanjem titlova, na desetine aplikacija koje dodaju zoom na kamericu i razne efekte, mp3 plejeri, video rikorderi (npr. Philips Recorder) koji daju velike mogucnosti, emulatori daljinca, ICQ, IRC, InternetBrowseri (najbolji NetFront WEB Browser, pa Opera 6)...Ma bukvalno sve. Jedino ce ti biti bedak sto ces kada prodjes ceo sajt morati da dokupis veci MMC :) Kod mene je u telefonu slobodno 3.2 MB, a na MMC-u svega 2 MB (popunjen je sa 14 MB sadrzaja).

Odavno planiram da otvorim jedan thread u kome bih detaljno (
sa screenshotovima) opisao te najbolje aplikacije, ali i fore za oslobadjanje memorije.
Tri meseca u slobodno vreme citam te forume posvecene S60 telefonima i instaliram/deinstaliram aplikacije. U principu zabava, ali jako dobra ;)

milanlj je napisao(la):
slazem se u svemu, sem sto t610 ima 2MB, ali za korisnika je dostupno 1,2MB. Inace ako uzmes 3660 on ima ekran u 65000 boja pa je jos bolje, a pritom ima i Symbian 7

Ali da li sve to vredi tih 50-70 e razlike?
Ja sam prvo hteo 3660, ali kad sam video cene rekao sam sebi: ili cu nauciti da kucam na ovom cudu, ili nista od symbiana

I ko je pobedio?

Markosmi je napisao(la):
Ali da li sve to vredi tih 50-70 e razlike?
Ja sam prvo hteo 3660, ali kad sam video cene rekao sam sebi: ili cu nauciti da kucam na ovom cudu, ili nista od symbiana

Posteno govoreci stvarno je problem. Navici ces se za par dana (ja kucam veoma brzo, cak i na IRC-u i ICQ-u :d ), ali vec sledeci telefon ce ti imati normalnu tastaturu, a onda ce ti biti nezgodno na njemu. Ja se jedva snalazim sada sa normalnim tastaturama kada kucam SMS. Ne znam, odakle ima smelost da stave takvu debilnu tastaturu. Jos je gori SX1 - ono je smrt za mozak...

Sto se 3660 tice, ne znam odakle sada odjednom kosta toliko?! Kada sam ja kupovao 3650 je bio 250e, a 3360 je kostala 270e u jednoj od skupljih radnji u BG. Cak mi je lik u radnji rekao da je to nov aparat (3660) i da ako sam ozbiljan kupac (he he, trgovacke fore) moze cena da ide i dole (samo da ga nosim iz radnje :d )

Nazalost, kada sam sutradan dosao da kupim, nije vise bilo 3660 ni 3650, pa sam morao da kupim na drugom mestu.

Sto se tice symbiana, moderator je u pravu, a sto se tice cena, istina je. Kada sam uzeo 3650, dao sam 235e, a 3660 je bio 280, pa sve do 420!!!! e. Lopovi

Ucinilo mi se, pilo se prethodno vece...

Ja imam crni T-mobil Sony Ericsson t630 (300eur) ... tel. je super osim manjka memorije i lose kamere ... Interesuju me misljenja dali u ovom slucaju vredi menjati za Nokiu 3660 ili za Siemens st60 ?

Dado je napisao(la):
Ja imam crni T-mobil Sony Ericsson t630 (300eur) ... tel. je super osim manjka memorije i lose kamere ... Interesuju me misljenja dali u ovom slucaju vredi menjati za Nokiu 3660 ili za Siemens st60 ?

Da za 3660, za ST60 mislim da ipak ne...

Ne bih se hvatao za Simensa. Symbian fon uzmi ako si spreman da provedes malo vise vremena sa njim, jer je potrebno da ga upoznas malo vise, ali vredi svaki minut

Cuo sam da Siemens ima jako losu bateriju ... Moj burazer ima Nokiu 7650 ... rastura GPRS od jutra do sutra , ali sve to je ograniceno do 4 MB ...
Interesuje me dali 3660 ima bolju kameru od 7650 ili je sve to isto ... Posto sam do sada prezadovoljan slikama koje pravi burzerov 7650 mislim da cu uzeti 3660 ... ali pitanje je gde u ns-u ima za do 300 evra ... u roamingu je bruka skupo... skoro 400

Dado je napisao(la):
Interesuje me dali 3660 ima bolju kameru od 7650 ili je sve to isto ... Posto sam do sada prezadovoljan slikama koje pravi burzerov 7650 mislim da cu uzeti 3660 ... ali pitanje je gde u ns-u ima za do 300 evra ... u roamingu je bruka skupo... skoro 400

primetila sam da na ovom forumu ima previse ovakvih pitanja
tipa1: mrzelo me da razmisljam
tipa2: mrzelo me da ukucam 3 reci u guglu pa sam resio/la da gusim forum

osn razlika:
3650 ima 4096 boja
3660 ima 65535 boja

a ostalo >> http://www.mobilnisvet.com
pa uporedjuj do sutra

Bravo! Svako bi na gotovo, a niko nece da se iscima i sam pojuri. Ja licno nikada ne bih dao 300e za nesto samo zato sto mi je neko (koga i ne poznajem) to preporucio.

Mnogo je prijatelju...
3650 ima skoro savrsen displej, a kosta circa 100e manje

Evo dok to ne bude, imate thread na jednom drugom forumu u kome sam okacio gomilu screenshotova, koji nisu bas reprezentativnog kvaliteta, jer su u JPG-u i boje su malo poremecene (koristio sam los program za capturing, ali ispravicu to :) )

http://www.ttf.co.yu/forums/viewtopic.php?t=264

Sto se tice ekrana na 3650, ja najiskrenije savetujem sve one koji imaju dilemu zbog 4096 boja da zamole prodavca da im pokaze kako to zaista izgleda. Istog momenta necete vise imati dilemu po tom pitanju. Slika je kristalno cista, ugao gledanja ( :) ) daleko bolji nego kod obicnih telefona...Jednostavno nijedna S40 Nokia ili SE T610 nemaju tako dobar ekran niti je proizvodjacima bio cilj da u tu kalsu ubacuju tako kvalitetne ekrane. 6600 ima jos bolji ekran, jer prikazuje 65536 boja, a ima sve dobre osobine ekrana iz 7650/3650...

Poslednja izmena:
image1.jpg

image2.jpg

image3.jpg

a jel ima neko fotografiju napravljenu sa 3660 da okaci

O 3660 nemoj ni da razmisljas, izdrzljivost baterije je skoro duplo kraca od 3650.

Otkud to, zar nemaju iste baterije???

~ChiCk~ je napisao(la):
a jel ima neko fotografiju napravljenu sa 3660 da okaci

Iste su kamere. Imas na elitesecurity thread sa gomilama slika

uzeo sam prvo 3660 i onda od ortaka 3650....3650 je brzhi, i tih 4096 boja je bolje od onih 65k kod 3660, a baterija mi traje 6 dana na 3650 a na 60 je trajala 3 dana

Vrh Dno