Šta je novo?

Kingstone Pc3200 value > max clock?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Koji je max fsb na koji radi ova memorija bez gluposti?

Zavisi na shta naletish...Evo kod Uzelca su neki zmajevi od VR-a :d :d

235 (2x256), 2.8V, 3-4-4-8 na 865PE plochi.
(mada na 238 prolazi memtest ali ne i prime95)

Da li imas hladnjake na memoriji, kad si joj povecao napon?

borab je napisao(la):
Da li imas hladnjake na memoriji, kad si joj povecao napon?

Au bre Boro!!
Pa ti ili se foliras ili si bas vuna 🙂

Nema potrebe za hladnjacima na memoriji, a pogotovo ne na 2,8v. Da si malo potrazio po forumu video bi da je taj napon vecini ovde ustvari default :d . Hladnjaci na memoriji, u vecini slucajeva, su tu da opravdaju nesto visu cenu i daju fancy izgled.
Niko ti sa sigurnoscu nemoze reci na kom max. FSB-u radi bilo koja memorija, jer to obicno zavisi od primerka do primerka. Eto i ovde videsmo da Saletu radi na 250, a neke kod mene nisu mogle da rade ni na 205 fsb. Najbolje bi bilo da je probas pre kupovine, a na oglasima na forumu mogu da se nadju tkzv. "birani" primerci.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Dok sam imao Prescotta 2.8 ( stepping C0 ) isao sam maximalno na 227 Fsb. Sada sam ga menjao za prescotta 3.0Ghz ( stepping D0) . Stigao mi je do 3.40 Ghz , na minimalnom naponu 1.2V. Probao sam da ga jos dignem i sada je stigao do 235Mhz. Samo sam zato pitao.

do sada moja statistika: od 5 primeraka 4 su terala solo do 238-240, jedan je pucao vec na 206 (imao je chip iz china2 fabrike, ostali su bili hynix, kingston i china1, sve jendostrano)
nije bas reprezentativni statisticki uzorak za izvlacenje zakljucka ali ako jos neko doda iskustvo mozes da dobijes sliku o VR

borab je napisao(la):
Dok sam imao Prescotta 2.8 ( stepping C0 ) isao sam maximalno na 227 Fsb. Sada sam ga menjao za prescotta 3.0Ghz ( stepping D0) . Stigao mi je do 3.40 Ghz , na minimalnom naponu 1.2V. Probao sam da ga jos dignem i sada je stigao do 235Mhz. Samo sam zato pitao.

Pa ja ti imam isti proc kao i ti na IC7-g ploči sa 2X512MB Kingmax DDR433 i na omjeru FSB:RAM=1:1 max. mogu nagurati FSB na 248 uz latancije 2,5-3-3-6
a na omjeru 5:4 FSB mi ide bez problrma na 265 i to je plafon 100% stabilnosti, inače max FSB sam uspio nagurat na 297! 😡

прако, прако, читаш ли ти уопште о чему се овде ради?

FSB 250Mhz jednostrani moduli 2x256Mb a za screenshot 259Mhz 2.5,4,4,11 na 2.9V.

Poslednja izmena:
Tako i treba da bude sa ddr443 memorijom. Moja je samo pc3200 i time sam ograničen u overclocku.

Nazad
Vrh Dno