Šta je novo?

kingston vr?!

CityDoctor

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2003
Poena
604
prvo da odmah napomenem da sam pocetnik u overclocking vodama

imam xp1700 (verzija b), epox 8rda+ i nabavio sam 2 kingston vr 333 modula

e sada ono sto meni nije jasno je to da mi moduli bez ikakvih problema rade na 195MHz (sto sa mnoziocem od 11 daje 2.16 GHz). da li je ovo normalno posto mi izgleda nelogicno da memorija radi skoro kao sledeca (skuplja & brza) klasa.

takodje za razliku od sandre (2x196MHz) bios mi prijavljuje da je brzina memorije nesto tipa 2x153 MHz. ko gresi, sandra ili bios?

memorijska podesavanja su na optimal (sto bi trebalo da budu vrednosti koje procita sa memorijskih plocica) - cas je 2.5

Znaci, ako sam dobro shvatio, ti si u biosu namestio fsb 196, a posle restarta prijavljuje kako ddr 306. Da bi se uverio, proveri mem. banwidth u sandri, ako je oko 3000(int) onda je stvarno na 296, a ako dobijes oko 2300(int) onda je 153.
Inace sasvim je normalno da ddr333 memorije dostizu ddr400 na labavim(optimal) setovanjima, cak se stavise ponasaju isto sto se tice setovanja i magistrala. Naravno, ovo se odnosi na memorije istog proizvodjaca i tipa(VR333 i VR400).
A mozda je u tvom slucaju ploca ogranicavajuci faktor. Probaj da povecas napon memorije, i ako ni to ne bude pomoglo, onda je verovatno ploca u pitanju. Isto tako, probaj i sa manjim mnoziocem da bi bio siguran da nije procesor u pitanju.

Moj Kingston ValueRAM DDR333 radi na 225 MHz CAS2.5 3-6-3...Na modulu su tzv. Kingston cipovi.

Izgleda da ti memorija radi na 153MHz jer sandra hoce da slaze ali bios ne. Smanjenje clocka za memoriju ploca radi automatski cim uvidi da memorija to ne moze da izdrzi.

e sada sam provalio u cemu je bila fora. fsb sam namestio na 195, a memory je bilo na auto sto je dalo nekih 75% te brzine na memoriji.

Nazad
Vrh Dno