Šta je novo?

Kingston transformacija

@misko
Okačiću SPD čim stignem kući
Uglavnom, radi se o sledećem :
Utvrdio sam da memorija ( RC 512MB 667 ) kada je na 333 mhz, sa tajminzima 5-5-5-13 ( ostali tajminzi su verovatno manje bitni, pa ih ne navodim ) ide do 840 mhz, posle testiranja od jednog sata ne prijavljuje nikakve greške.
Kada radi na 266 tajminzi su 4-4-4-11, što naravno, ne dozvoljava dovoljan overklok.
Prosto rešeno, hoću da upišem nove vrednosti za 266 mhz setovanje, i to identične onim koje ima kada radi na 333.
Pitanje : da li treba upisati sve vrednosti koje postoje, TCL, TRCD, TRP, TRAS, TRC, TRCF, TRRD itd ili samo prve četiri ?
I da, našao sam u Thaipoonu gde se nalaze ove vrednosti.

@misko
Okačiću SPD čim stignem kući
Uglavnom, radi se o sledećem :
Utvrdio sam da memorija ( RC 512MB 667 ) kada je na 333 mhz, sa tajminzima 5-5-5-13 ( ostali tajminzi su verovatno manje bitni, pa ih ne navodim ) ide do 840 mhz, posle testiranja od jednog sata ne prijavljuje nikakve greške.
Kada radi na 266 tajminzi su 4-4-4-11, što naravno, ne dozvoljava dovoljan overklok.
Prosto rešeno, hoću da upišem nove vrednosti za 266 mhz setovanje, i to identične onim koje ima kada radi na 333.
Pitanje : da li treba upisati sve vrednosti koje postoje, TCL, TRCD, TRP, TRAS, TRC, TRCF, TRRD itd ili samo prve četiri ?
I da, našao sam u Thaipoonu gde se nalaze ove vrednosti.

Probaj da upises samo te 4 vrednosti, ne bi trebalo da ima problema.

@ToxiC

Ponovo je aktuelna tema.
Jasno mi je to sa slike, da treba da se promeni vrednost 15.00 ns na Minimum RAS to CAS delay (tRCD ).
Međutim, dešava se nešto čudno : kad promenim tu vrednost na 15.25 ns, menja se i tRCD u tabeli na dnu, ali SVE TRI VREDNOSTI ( za 333, 266 i 200 setovanja, ), povećavaju se za 1, i budu 6, 5, 4, a ja oću samo za 266 da naštelujem da bude tRCD 5.
Kako ? Da li je to ja nešto pogrešno radim ili tako treba ?

Probaj sa programom MemSet,radi u Windowsu.

Nazad
Vrh Dno