Šta je novo?

Kingston SSD V 300 problem!!!

dardanboj

Cenjen
Učlanjen(a)
29.03.2012
Poena
151
Pozdrav svima.Kupio sam nove komponente za racunar pre 2,5 meseca.Medju njima i V300.Problemi su se poceli javljati nakon mesec dana odprilike.Naime,desava mi se to da mi racunar zablokira i nemoze se nista raditi sa njim.Cak ni CTLR+Alt+Delete ne pomaze nego samo force restart.Nakon toga ne dize sistem nego komp trazi Reboot.U biosu ga ne vidi.Nakon nekih podesavanja u biosu ponovo se pojavi.To mi se desava vec 5-6 put.HDD sentinel mi pokazuje health 99% i 52 dana rada.Sta raditi?Hvala unapred.

PC spec: AMD FX 6300 Black Edition@3,5GHz
GPU: AMD HD 7870 Sapphire
RAM:Hiper X 4 GB x 2
Maticna:ASUS 970 Extreme 4
Napajanje:LC power 650 W
SSD: Kingston V 300 120 GB
HDD:WD 1 TB
HDD: Samsung 500 GB

Koja podešavanja u BIOS-u ? AHCI ? Zar to nije Asrock ? UEFI ili Legacy BIOS ?

Poslednja izmena od urednika:
Po svoj prilici, pošto je nov, menjaj ga.

To sam i ja hteo da kažem da je glup izbor, bez uvrede.

Pod obavezno reklamiraj SSD, disk je neispravan čim pokazuje 99% health sa samo 52 dana rada.
Doplati i uzmi bilo koji Samsung, Intel ili Crucial, svaki je bolji od tog Kingstona.

To šta Sentinel pokazuje nije preterano relevantne. I svakako se ne treba time voditi.

Relevantno ii ne, SSD ne radi kako treba posle manje od 2 meseca korišćenja i treba ga reklamirati, ali tražiti neki kršten model, a ne to njesra.
Meni Intel 520 od 480GB radi već par godina, ima upisanih 25TB i health 100%.

Sta je onomad bilo sa ssd-ovima i upravo ovakvim simptomima?
Davno bese, ja se vise ne secam... Je li Crucial sa nekim modelom imao nekih ovakvih problema pa su sa FW resili...?

A to sto ljudi ne slusaju kad im se kaze da ne uzimaju te najjeftinije modele je posebna prica...

Nije nimalo "glup izbor", sasvim pristojan i jeftin SSD. Zbog 98% health-a neće niko da ga zameni. Ako nije system dobro namešten (a OP ne odgovori kako je namešteno) svaki SSD će praviti probleme.
KingstonSSD.JPG

Ne znam šta tu pa treba da se namešta, ja koristim OSX već duži niz godina i nikada ništa nisam nameštao posebno za SSD, osim uključivanja TRIM opcije "na kvarnjaka".
Sve ostalo kao i kod svakog drugog diska.

da' je ahci,dal' je uefi,kakve i koje su particije itd,itd...

***a, kod mene OSX to odradi automatski - AHCI, EFI, GUID partition table.

Vrh Dno