Šta je novo?

Kingston microSD problem

Anarki

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
304
Imam nokiu 6233 i danas sam uzeo kingston microsd karticu od 2gb, i kada sam je ubacio u telefon sve je u redu, prepoznao je i karticu i kapacitet i to je ok. E sad, kartica u principu radi, ali imam problem sa audio fajlovima, kada sam prebacio sa memorije telefona jednu pesmu u mp3 formatu, kada sam hteo da otvorim fajl, ekran je posto beo i ponovo se vratio pocetni ekran, kao da je izasao iz menija i to, posle nekoliko pokusaja desi se ponekad da izgasi telefon i tako. Posle sam povezao telefon sa racunarom i prebacio nekoliko pesama, situacija je ista sa bilo kojom pesmom. To su sve mp3 fajlovi. Ostale stvari rade, kamerom snimam slike na karticu i ok je sve, tako da mi se cini da su u pitanju samo audio(mp3) fajlovi. Mada je ova jedna pesma koja je bila u memoriji telefona normalno radila pre prebacivanja na karticu.
Posto se ja ne razumem mnogo u sve to, pa rek'o mozda je ovde neko imao neki slican problem, mislim svaka je pomoc dobrodosla, ja sam mislio da idem da vratim karticu, ali rek'o da ne ispadnem glup ili sta vec :). Pa ako neko nesto zna bilo bi super.
Jos jedna stvar, isto se desava kada pokusam da formatiram karticu.

Moguce je da je problem bas u tom tvom primerku kartice, mada nije redak slucaj da Kingstonova MicroSD "brljavi" u telefonima koji se koriste kao muzicki plejeri.

Zameni je za drugu karticu, ako se opet manifestuju slicni problemi, probaj sa drugim proizvodjacem.
Ono sto bi jos trebalo da uradis je da maximalno oslobodis memoriju samog telefona, znaci sve sto mozes prebaci na memorijsku karticu.

Poz

Ma evo sad puca sta god radio, uspeo sam da je formatiram, ali ne pomaze. Nosim sutra da je zamenim.

Ma evo sad puca sta god radio, uspeo sam da je formatiram, ali ne pomaze. Nosim sutra da je zamenim.

ne znam sta si uradio u toku jucerasnjeg dana i da li je to pomoglo. ja imam potpuno isti problem kao i ti. u stvari, bolje reci - skoro isti.

telefon kao i tvoj, kartica kingston od 1gb, ali mi se problem koji si opisao desava povremeno, nevezano za konkretnu operaciju ili aplikaciju. jednostavno, nekad se desi u toku razgovora, nekad prilikom slanja poruke, nekad prilikom baratanja av fajlovima...

probao sam da radim i bez kartice, nije mnogo pomoglo. sta je uzrok nisam uspeo da saznam. cekam da vidim sta si ti uradio...

Starter21 je napisao(la):
ne znam sta si uradio u toku jucerasnjeg dana i da li je to pomoglo.

Pa nisam nista uradio, prvo su me ubedjivali da telefon ne podrzava kartice od 2Gb, ali ja sam insisitirao da probam neki drugi primerak, medjutim isto se desava. Onda sam zamenio za 1Gb, posto je prodavac bio siguran da ce sve biti u redu, ali ni to nije pomoglo. Uspeo sam da nadjem jednu microSD karticu, od ortaka, i jedino sa njom nemam problema (kartica je 1Gb). E sad, nisam jos odustao, mada vidim da i drugi ljudi imaju slicnih problema, tako da nisam bas optimista. Inace meni se ovo samo desava sa fajlovima na kartici, uglavnom audio sadrzaj, ali isto ne mogu da snimam video sa kamerom, odmah puca. Softver je najnoviji, ne znam, ne verujem da je do toga, vracao sam podesavanja na default i sl. Odnecu telefon u servis da vidim sta oni kazu, ali ne izgleda dobro. U svakom slucaju ako nadjem neko resenje, pisem ovde.

Pa nisam nista uradio, prvo su me ubedjivali da telefon ne podrzava kartice od 2Gb, ali ja sam insisitirao da probam neki drugi primerak, medjutim isto se desava. Onda sam zamenio za 1Gb, posto je prodavac bio siguran da ce sve biti u redu, ali ni to nije pomoglo. Uspeo sam da nadjem jednu microSD karticu, od ortaka, i jedino sa njom nemam problema (kartica je 1Gb). E sad, nisam jos odustao, mada vidim da i drugi ljudi imaju slicnih problema, tako da nisam bas optimista. Inace meni se ovo samo desava sa fajlovima na kartici, uglavnom audio sadrzaj, ali isto ne mogu da snimam video sa kamerom, odmah puca. Softver je najnoviji, ne znam, ne verujem da je do toga, vracao sam podesavanja na default i sl. Odnecu telefon u servis da vidim sta oni kazu, ali ne izgleda dobro. U svakom slucaju ako nadjem neko resenje, pisem ovde.

dobro... pa ako ti sa tom karticom od druga sve radi ok, onda moze biti da je stvarno do kartice i nemas sta vise da ispitujes. njemu das drugu /kupis novu/ i sve ok.

iako, kao sto sam ti gore opisao, u mom slucaju kartica ne igra ulogu. nadam se da se to nece ispostaviti i kod tebe. pozdrav

pre neki dan sam u alfa copy-u cuo sledecu pricu koju su pricali liku koji je doneo neku kingston memorijsku karticu (novu) da mu je posle update-a firmware-a ubace u telefon (N95) i serviser samo sto se nije uvatio za glavu, nesto tipa oooo, to ne, nokije dobro rade samo sa nokia memorijskim karticama (a sa kingstonom i ostalima problemi) posto su te kartice nokia siomigadjuro optimizovane za rad sa telefonom...i onda je spomenuo neke modele telefona koji skoro pa nece da rade sa drugim karticama (nisam zapamtio koji su to modeli). naravno to sam odmah doziveo kao foru prodavca da se tamo kupe njihove (citaj vise puta skuplje "brand") kartice, posto na gomili nokia telefona nisam nikad imao problema bez obzira na to koje marke i kapaciteta su bile kartice pa cak i u N95 koju je lik bio doneo...sad naravno i dalje nesto ne verujem u to...ali mozda ima malo istine za te neke modele koje je posebno spomenuo.
znam da ovo moje pisanje nije narocito pomoglo...ali cisto kao prica i komentar mozda da neku ideju sta probati ili dalje ciniti, ako neko ima, mozda zaista probati sa nokia karticom, cisto ispitivanja "mita" radi!?
pozdrav

Mislim da nije tačno da Nokia ne radi sa Kingston karticama, ja imam isti aparat 6233 i radi već godinu i po dana sa karticom od 1 Gb. Isto važi i za Nokia 5200 sa Kingston karticom od 1 Gb. Muzika, flimovi... sve sa kartice. Doduše oba telefona su kupljena u Telenoru, ako to možda ima neke veze, nisu dekodirani.

Nikako da nadjem vremena da vidim sta se desava, ali danas sam svratio do nekog servisa mobilnih, i kaze tamo lik moze da se sredi. E sad, ja imam jedno pitanje, posto se bas ne razumem u sve to. Mene zanima je li flesovanje telefona znaci da obrise sve, pa onda ponovo da ucita softver i to, i sta uopste znaci flesovanje telefona. Serviser je pominjao nesto kao da je problem do "programa", pa ako on misli da updejtuje softver, to i nece pomoci.

Ma definitivno je zameni, nije retka stvar da crkavaju same od sebe...

Evo jedno zapažanje na temu: zamenio sam jedan primerak 4 GB MicroSDDHC Kingstona za drugi. Prva je brljala u Nokiji 6120 od samog starta. Ova druga radi (bar zasad, da ne ureknem) k'o Doxa. Zaključak: problem je do pojedinih primeraka.

meni u N95 Kingston od 4gb vec 4 put ne prepoznaje nista sa kartice...iz cista mira...dok sam imao od 2gb sve je radilo savrseno....cale i sestra i dalje imaju po 2gb u 95icama i nikad im nista nije falilo...ja sam cuo pricu da je sandisk od 4gb savrsena za n95...a kad sam kupovao reko necu sandisk daj mi kingston ( mislim se to je ipak bolja firma kad ono cvrc ) :S
pa ako nekom moze da pomogne

Isti problem sam imao i ja sa Kingston 4GB na N82. Probao sam i na ostalim telefonima i nije htela da radi.

nije uvek problem u karticama, nekad i novi firmware popravi stvar :)

Ja imam nokiu 5800 i kingstona od 4gb 4 klasa i odlicno radi. Prica da odredjene kingston memorije ne rade sa nokia telefonima stoji , to sam cuo od servisera iz mobisa i od jos par ljudi. Tako da kupite nekog drugog proizvodjaca i sve bi trebalo da sljaka, neki apacer ili transcend...

Nazad
Vrh Dno