Šta je novo?

Kingston kvr400x64c3a/512 problem. Da li je primerak modula ok?

Daguerre

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2006
Poena
319
Sinhrono radi do 240mhz na mojoj ploci, a kad stavim 166, 133 ili 100 mem delilac nece da radi uopste preko 184mhz. NE butuje. Na slicnoj MSI ploci kod ortaka isti problem. Na obe ploce sve druge memorije rade bez problema. Da li je ovaj modul od 512mb izpravan ili ne?

Kingston i nForce jednostavno ne ide zajedno, pogotovu u MSI izvedbi... :eyebrows:
Kupi neku ozbiljnu memoriju i nećeš imati takvih problema.
:wave:

Ja nemam nikakav problem sa samsungom, vec ovaj prijatelj ima sa kingstonom. Do skora je imao starih 256mb samsung 400mhz koja mu nije pravila ovaj problem. A i kingston iz 2004 godine nema ovaj problem.

Ja imam slican problem sa tim isti modulom.
ako u biosu stavim 133 mhz, mogu da je teram na 400, ali ako povecam na 166, daje mi izbor samo 332/227 ?! Uraidio bios update na poslednju verziju....

Uopste, kako se podesava timing ove memorije u zavisnosti od razlicitih brzina FSB?

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Kingston i nForce jednostavno ne ide zajedno, pogotovu u MSI izvedbi... :eyebrows:

Kako bre neidu:trust:

Ja sam uvek imao tu kombinaciju, i pokazala se kao najbolja. Mada nisam imao nikad msi plocu:d

SuperStarr je napisao(la):
vidi attach pa reci dali neidu zajedno :smoke: ....u pitanju je obican kingston, value ram pc 3200 :D :D :D

Prilozi

• !!!!! 2600cpu mem 260.png
    !!!!! 2600cpu mem 260.png
    34.5 KB · Pregleda: 75
  • 260 cpu-z.png
    260 cpu-z.png
    15.2 KB · Pregleda: 74
Ajde sad se javite vas 1000 kako je to mnogo dobra kombinacija... ,)
nForce 3 i 4 su malo probirljiviji, pogotovao kada su u izvedbi MSI-a. Zašto i kako ne znam, teoretski je možda nemoguće ali u praksi je moguće, čak šta više, veoma česta pojava...
zoko, daj "by SPD" screenshot iz CPU-Z-a.

Poslednja izmena:
moduli su kupljeni u vreme kada je cena bila 92e po komadu (davno bese) ;) .

Prilozi

• king.png
    king.png
    15.2 KB · Pregleda: 80
stvarno...ljudi... pitanje u ovom tredu nije postavljeno da bi se hvalili kako vam sve radi nego da resimo probleme. Ako neko zna kako naterati memoriju da radi na deliocu neka kaze. Koja je svrha okaciti screenshot bez ikakvog objasnjenja?!

pazi, treba ti puno strpljenja za podesavanje mem. pogledaj ovo: www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=99943

mem. ti je ispravna, sigurno imao sam isti problem. na kraju krajeva zasto neprobas moja setovanja? ako nemas skini obavezno lukijin program. obrati paznju i na napon ploce.....i kombinuj malo. ja sam se patio skoro mesec dana.....

Ja sam probao 3.0-3-3-8 i i dalje radi sinhrono :(
Jednostavno ne mogu da je nateram da radi sa bilo kojim deliocem...
Agonija se nastavlja..... :)

Kad u biosu ostavim fsb na 100 - mem ide na 400/200, a ako dignem na 133 ili 166, memorija ide na 332/227?!

voe vrednosti mi daje kad se setuje fsb na 166 a mem timing ostaje na suto SPD

Poslednja izmena:
Vrh Dno