Šta je novo?

Kingston KHX8500D2K2/2G 2GB

Djuka

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2003
Poena
609
Imam problem sa dolje navedenom memorijom ne mogu da je natjeram da radi na 1066.Postavljao sam je na 1066MHz latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V kako je predvidjena da radi ali sistem pada ne moze da se podigne.ploca mi nudi i 889 mhc na toj brzini radi bez problema.Imali sanse da dobijem maksimum od ove memorije i kako,i molio bih za savjet.Evo karakteristika memorije i ploce.

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1694&modelmenu=1

http://www.valueram.com/datasheets/KHX8500D2K2_2G.pdf

Pozdrav

Prilozi

• 1694_m.jpg
    1694_m.jpg
    17.7 KB · Pregleda: 75
  • KHX_DDR2_angle.jpg
    KHX_DDR2_angle.jpg
    6.9 KB · Pregleda: 58
zaboravio sam da napisem da je procesor Q6600

Pocni od 2.3V za mem, a dalje ce ti se javi vec neko sa asusom ako nece ni tako :wave:

Moguca je i nekompatibilnost memorije sa procesorom, moj drugar je imao taj problem.

probao samda podignem napon i nista opet isto_Onda sam podigao fsb na 300 znaci 2,7 megaherca za procesor i nace je 2,4 i podigao ram na 1000 radio je bez problema .temperatura procesora je bila onda ok 56 c pod opterecenjem inace na 266 je 48c.Dali je 56-58c visoko za ovaj procesor i smijem li ga drzati na 300 fsb.

Smes ga drzati i na 450 ako hoce da radi ;)

Temperature do nekih 65-70 stepeni su po meni ok, vec sve preko nevolim da vidim :wave:

Stavio sam ga na 330 fsb 1067 memoriju ali nije htjela da radi.Onda stavio memoriju na 1024 i a ostavio fsb na 330 i radi bez problema.opteretio sam sistem renderingom u after efects 7.0 Core Temp je pokazivao sva 4 jezgra od 55 do 60c. kuciste je zatvoreno sobna temperatura otprilike nekih 23 stepena. na projekat koji j renderovao ranije 4 minuta sad je odradio za 3 i 14 sekundi ,jako dobar rezultat.Testiracu jos koliko je stabilan sistem i mislim da cu se zadrzati na ovoj varijanti podesavanja.Vazno je da je temperatura ok koliko kapiram i da je masina stabilna.

Jos jednom da postavim pitanje dali je na ovom taktu moj procesor i memorija bezbjedna.Hvala i pozdrav!!!!!

Nece ti 1066MHz jer ta ploca ima problema sa memorijama, tj. nekompatibilnost, to je uke**o zbog te podrske za DDR3 i DDR2, zato neke memorije nece da rade kako treba, inace i moj ortak je uzeo istu plocu i imao je problema sa Kingmax memorijom isto 1066MHz, njemu radi 1000MHz preko nece se bootuje.

Meni za sad radi dobro na 1024 dokle ce vidjecemo a mislim da i nije neka razlika izmedju 1066 i 1024 tesko da se moze osjetiti razlika.

isti problem sa tim HyperX-om na DFI bloodiron ploci kao i na Abit-u sam 965 cipsetom....
kod mene na 1000mhz funkcionise samo sa tajminzima 5-5-5-16 2T i 2.2v

Na cemu je ona testirana kad ne radi na toliko ploca.nemam mogucnost da je isprobam na jos kojoj ploci ali ipak mislim da je kompatibilnost sa procesorom problem.

Ma nema ono sta sa procesorom da bude nekompatibilna, ploca je tu jedini krivac!!

Uradio sa update biosa kao nova verzija rjesava problem kompatibilnosti ploce sa novim procesorima i memorijama.Nista!! tek sad ne mogu preko 960 mgh a ni to nije stabilno,a stari bios ne mogu nazad jer prepoznaje da je stariji i nedozvoljava da se postavi.sve u svemu ploca je razocaravajuca jedino mi preostaje da sacekam da nece mozda izaci novi bios koji bi rijesio ovo sa memorijom.Ako ko zna kako bi mogao da se flesuje stari bios neka javi.!!!
Pozdrav!

Može nazad, samo treba da pronađeš pravu alatku na njihovom sajtu (nije EZ).

Hvala ,ja inace imam obicaj da idem sve okolo na okolo .Nasao sa Asusov programcic koji iz Windowsa odradjuje fles i vraca staru verziju biosa,i odradio sam bez problema imam opet onih 1024 za sad rekordnih.Na njihovom forumu sam nasao puno ljudi koji imaju isti problem sa ovom plocom nece da ide na 1066 ne samo sa ovim kingstonom nego i sa drugim memorijama.Zainteresovani mogu pogledati ovdje:
http://vip.asus.com/forum/topic.asp...id=1&model=P5KC&page_size=10&page=2&count=272

Nazad
Vrh Dno