Šta je novo?

kingston khx1600 ddr3 na am3+ plocu (overclock)

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
dakle pitanje iz naslova..
u pitanju je xmp memorija koja u intelovim plocama automatski radi na 1600mhz, ali kod am3+ ploca mora rucno da se podesava

treba mi 2 slucaja...

sta TACNO da manuelno napisem u biosu za tu memoriju da:

a) radi na 1600mhz ?
b) koje vrednosti upisati da bi radila na 1866mhz, verovatno moze da izdrzi utoliko vise sto ima i hladnjake na modulu... tj. koji tajming upisati...

iskustva, saveti, sugestije, dobrodosli.. nemojte samo u stilu "uzmi drugu memoriju" posto je ova vec kod mene, znaci za sada nema menjanja :)

pozdrav

Sta ti kaze cpuz/SPD koje su latencije za 1600MHz i koji napon,tako podesi u biosu i trebalo bi da radi,verovatno ces moci i sa tim istim latencijama da je namestis da radi na 1866MHz

znaci dok je na 1333 prepisati negde vrednosti koje dijagnosticki programi iscitaju iz xmp tabele (za intelov chipset/ploce) i posle rucno iste vrednosti upisati rucno u biosu na am3+ ploci (i naravno 1.65V napon)

i to je to...

si siguran da na 1866mhz radi bez problema, sa tajmingom za 1600mhz.. moze li neko da potvrdi za konkretnu memoriju (kingston khx1600 2x2gb kit)

Pitanje koliko ces da imas stabilan OS sa 1866, elem evo npr gde mozes da vidis vrednosti za xmp

pa imam amd apu a8-3850.. memorijski kontroler u njemu podrzava 1866mhz za dd3 kao "native".. SAMO da moduli mogu...

na kraju krajeva, tu je goldmem i slicni alati za testiranje memorije, ako izdrzi par sati maltretiranja u istim na 1866mhz, izdrzace u bilo cemu drugom :)

mislim da samo treba upisati dobre tajming vrednosti u biosu :)

Nazad
Vrh Dno