Šta je novo?

Kingston ili kopija ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
U jednoj "proverenoj" firmi koja prodaje komp delove,
prilikom kupovine modula DDR3200 Kingston memorije 512Mg
ponudili su mi modul na kome su oznake ... "JET...",
memorija je bila u bulk pakovanju... kostala 80 ojra,
i ja sam je glat odbio.
Pre godinu dana kupio sam Kingsotnov modul sa sve kutijicom.

O cemu se ovde radi ?
Kakva je memorija u pitanju ?

Evo jos par pojedinosti:
"Transcend JetRam"
Ocito to nije Kingston ili mozda gresim ?

Nije.Pogledaj samo reklamu iznad svog posta.Memorija je Transcend.

Poslednja izmena:
A uvaljuju ga po istoj ceni kao Kingston. Koji hoshtopleri... ??!??!
Ima sutra da im se naj*** keve.

Transcend je po meni kvalitetnija memorija od kingston vr koji se valja kod nas i mozes slobodno da je uzmes... stim da ima varijanta cl3 i cl2.5, ako si dobio ovu drugu, onda si cak super prosao...
Inace mislim da joj je nabavna cak i veca od kingsotn vr

danijel00 je napisao(la):
Transcend je po meni kvalitetnija memorija od kingston vr koji se valja kod nas i mozes slobodno da je uzmes... stim da ima varijanta cl3 i cl2.5, ako si dobio ovu drugu, onda si cak super prosao...
Inace mislim da joj je nabavna cak i veca od kingsotn vr
Transcend memorija je jevtinija.Baci pogled na bilo koji cenovnik koji ima obe memorije(www.lbc.co.yu). :wall:

Poslednja izmena:
Kingston na svoje module stavlja svakakve cipove izmedju ostalog i Transcend. Moduli sa Trscnd cipovima su se pokazali sasvim ok.

E...sad.
Jeli to Kingston ili nije ?
Zbunishte me....;(

Citaj izmedju redova: :d

Budi srecan sto nije! ;)

Poslednja izmena:
///

Ok, ipak cu ja to lepo da menjam za Kingstona ili da mi vrnu moje parice nazad ! :smoke:

Imam doticnu memoriju i sasvim lepo radi - cas 2.5 na 210 potpuno stabilno.
Ne znam sta bi ti za 75 €??? I zasto mislis da je Kingstone bolji? (mislim na onaj za iste pare)

Dark Angel je napisao(la):
Ok, ipak cu ja to lepo da menjam za Kingstona ili da mi vrnu moje parice nazad ! :smoke:

Kako da te ubedimo da je Kingston Value KRSH??? :d

Imam doticnog Kinstona u mashini i nebi rekao da je krsh.
A sto se tice brenda Kingston mi ipak uleva mnogo vise poverenja
od trascecimici brenda.

Delija je napisao(la):
Kako da te ubedimo da je Kingston Value KRSH??? :d

Ja cu pre reci da je Corsair value veci krsh od Kingston VR.

simpson H je napisao(la):
Ja cu pre reci da je Corsair value veci krsh od Kingston VR.

Ne znam, sa starijim Kingston serijama imam lepa iskustva (mada sam probao samo 256-tice), ali za nesto novije (u poslednjih 6 meseci), ne bih se bas slozio. Nisam sreo ni jedan Corsair VS modul od 512Mb koji nije hteo da radi na 210MHz, 11-3-3-2.5. Isto se ponasaju i u paru, DC.

p.s. Jedino da sam toliki baksuz (ne samo ja, i par drugara!). :d

Delija je napisao(la):
Ne znam, sa starijim Kingston serijama imam lepa iskustva (mada sam probao samo 256-tice), ali za nesto novije (u poslednjih 6 meseci), ne bih se bas slozio. Nisam sreo ni jedan Corsair VS modul od 512Mb koji nije hteo da radi na 210MHz, 11-3-3-2.5. Isto se ponasaju i u paru, DC.

p.s. Jedino da sam toliki baksuz (ne samo ja, i par drugara!). :d

Kakav silni OC sa 200 na 210 :d :d

Kod mene 2x 512Mb radi u DC-u na 218MHz (11-3-3-2.5), dok Kingston-i koje sam probao jedva rade i na defaultu.

Voleo bih da vidim Kingston Value 512-tice da rade (pa makar i u SC-u) na 220MHz. ;)

Delija je napisao(la):
Voleo bih da vidim Kingston Value 512-tice da rade (pa makar i u SC-u) na 220MHz. ;)

A sto im sad poveca na 220 zar nije ludi OC na 210 :d

OK ljudi lepo se vi ispriccasste,
ali mi niste rekli da li da vraccam ovaj Transcend "Jet RAM" modul nazad ili ne...

Delija je napisao(la):
Nisu bas 512 ali je Kingston VR. Vidi na Top 10. U 90% slucajeva gorepomenuti Kingston-Hynix ide preko 240MHz.

Malo li je?

Alo bre ljudi, pa pricamo o memorijama koje kostaju 2-3 eura skuplje od npr. PQI koji nece da radi ni na 205! i to sa cas 3, a ova JetRam je cas 2.5. Nisam pokusavao, ali sam siguran da bi radila stabilno i na 220 sa cas 3, jer mi je sasvim dovoljno 11x210.

Sve je to divno, ali moji Epox-i nece da rade stabilno CAS3 ni na 166MHz, sa vecinom memorija. Ni Memtest86 ne prodje kako treba. To vazi i za ovaj Corsair koji imam.

Inace, PQI moduli od 256Mb koje sam imao pre Corsair-a su mi radili na 222MHz, 11-3-3-2.5 u DC-u. ;)

p.s. Logika po kojoj nesto sto radi na CAS2.5, moze na CAS3 >10MHz vise se ne pokazuje bas uvek kao ispravna.

Imam u ponudi Kingmax PC3500 za istu lovu ?
Da menjam za nju ?

Da

Uzmi, naravno.

@delija: velika je razlika izmedju modula sa 256 i 512MB po pitanju cas-a i teranja na visim frekvencijama.

Dark Angel je napisao(la):
Imam u ponudi Kingmax PC3500 za istu lovu ?
Da menjam za nju ?
Ajde reci nam gde nabavljas mem. po toj ceni? Bilo bi jako lepo od tebe kada bi mi bacio odgovor na pm.

Svaka cast napljuvali ste sve memorije, ispade da ni jedna nece preko 220.
Nego ajde malo prokomentarisite ovaj test.

P.S. Skinuto sa nekog ruskog sajta. Znaci ja sam ga samo preveo.

Prilozi

• Napredne karakteristike DDR.zip
    3.3 KB · Pregleda: 193
Nazad
Vrh Dno