Šta je novo?

kingston hyperx predator

milic

Poštovan
Učlanjen(a)
03.05.2014
Poena
51
pre par dana sam kupio ovu memoriju na 1866 i sa cl9. memorija je polovna ali u garanciji. naime stara memorija je bila hyperx genesis na 1600 4gb,sada imam 2x4gb predator. problem je u tome da kada sam radio memtest86 on mi izbacuje da je moja memorija i dalje khx1600c9d3/4g a ne khx18c9t2k2/8x ali mi pokazuje da imam 8gb rama. sta je u pitanju i kako da nateram maticnu da mi prepozna novu memoriju. svaki savet i sugestija dobrodosli

ne osvrci se na to sto pokazuje mem test, on ima obicaj i da pokaze npr ddr400 umesto ddr3 1600, zavisi od verzije (koliko je stara) i ko zna od cega jos, bitno je da ne pokazuje greske u testovima, posle par kruga a bios mora da ti je prepozna, naravno moras i da podesis brzinu i latencije manuelno, prema specifikaciji modula ili, ako ti modul podrzava xmp profile, samo stavi na 1866 i to je to...

Ako je u biosu sve kako treba (kolicina, brzina, latencija, napon) onda nema mesta za sikiraciju. I naravno ako nemas neki blue screen.

Poslednja izmena:
nemam blue screen ali provericu parametre iz bios-a sa onima koje memorija inace ima kao default

Vrh Dno