Šta je novo?

Kingston HyperX [KHX6400D2/1G & KHX6400D2/2G] @ Asus P5Q problem

leizzy

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2007
Poena
304
Zdravo svima!

:wall:
Jurila sam po celom WWW-u da nadjem neki odgovor, ali ništa ne pomaže...

Situacija je sledeća:
Dva meseca sam koristila KHX6400D2/1G 2x1GB bez problema. Onda sam kupila KHX6400D2/2G 2x1GB i složila ih u slotove...
BIOS
Kod:
5-5-5-15
2.0V
800Mhz

Posle učitavanja Win7/64 radio je nekih 5min, dovoljno da sva srećna napravim screenshot divne mašine sa 4GB RAM-a, a onda BS (Blue Screen, BullSh*t etc...)
:S:

Nakon toga: Menjala im mesta, stavljala podešavanja na "auto" ali BS je samo češći.

Negde na netu sam pročitala da bi menjanje voltaže za NB možda pomogao, ali pošto priznajem da sam srednje upućeni n00b, ne bih htela da spržim nešto... Nova mašina ne bi mogla da se iskešira baš tako lako...

Imate li vi neka uputsva i predloge...?
BTW, sada ovo pišem uz 2G, što znači da odvojeno memorije rade bez problema, zajedno, nešto se kolju...

HVALA!

Prilozi

• RAM.bmp
    300.1 KB · Pregleda: 67
Koliko si ti stapova nove memorije kupila?
Jedan stap od 2GB ili 2x2GB?
S kojim memorijom sada ti radi komp, sa stara dva stapa od po 1gb ili sa novim jednim stapom od 2gb?
Jesi li testirala memoriju?
Recimo da skines negde na netu program Goldmemory (Goldmemory 6.92) i prodjes sa njim 2-3 kruga ili Memtest86 i sa njim vise krugova (nekoliko sati)...

Poslednja izmena:
hmmm... 2 štapa sa po 1GB... Svuda na spec piše da ima 2GB, ali ja imam PO jedan...
edit: sa novom memorijom sada radi...
radio je i sa starom
ali neće sa obe istovremeno. :(

Probaću memtest u međuvremenu

Poslednja izmena:
Podesi napon memorije na 2.1v.

Hmmm... novi momenti... :trust:
Kontaktirajuci Kingstone Tech Support primetila sam da na novoj memoriji [kupljenoj preko e-bay -a] pise oznaka 1G. Na pakovanjima 2G... Znachi li to da sam screwed?
Druga serija ili shta???
Ima li neko slichnih iskustva?

Prilozi

• 21022012253.jpg
    21022012253.jpg
    214.3 KB · Pregleda: 77
Da li su bili u odvojenim pakovanjima ili su oba modula bila u jednom pakovanju? Logicno je za dual channel kit da pakovanje ima duplo vecu cifru kapaciteta od memorija koje ga sacinjavaju jer se sam kit sastoji iz oba modula. Jel se javlja Kingston?

Ne bi trebalo da moduli ne valjaju cim ti pojedinacno rade lepo. Neko ti je vec predlozio da dignes napon, ja ti kazem digni ga na 2.2v(to je DRAM voltage ili vDIMM zavisi kako gde) da budes sigurna i opusti sledece tajminge CL-TRC-TRP na 6, a TRAS na 18(ovo us uzasno veliki tajminzi ali bi trebalo da 100% butuju). Ako se ovi tajminzi ne zovu tako kod tebe pogledaj na Wikipedia-i pune nazive pa probaj da vidis da li ima ovakve vrednosti u tvom BIOS-u.

Probaj i da skines poslednji BIOS, ASUS P5Q bi koliko se ja secam trebalo da ima Asus EZ Flash 2 sa kojim je flashovanje prosto kao pasulj. Za svaki slucaj flashuj dok ti je ubacen stari RAM. Uputstava imas na youtube-u.

Sto se NB(Northbridge) napona tice, digni ga na 1,4v.

Poslednja izmena:
Hmmm... novi momenti... :trust:
Kontaktirajuci Kingstone Tech Support primetila sam da na novoj memoriji [kupljenoj preko e-bay -a] pise oznaka 1G. Na pakovanjima 2G... Znachi li to da sam screwed?
Druga serija ili shta???
Ima li neko slichnih iskustva?

Nisu iste serije, ova donja je koliko znam i vidim hyperX koja radi na 2.1v sa 5.5.5.15, a ova gornja ti je starija serija ali ne znam sad tačno na kojim naponima radi.
Slobodno ubaci sve štapove sledećim redosledom sleva na desno:
nova, stara, nova, stara
Onda ćeš u biosu staviti napon za ram 2.1v.

Da li su bili u odvojenim pakovanjima ili su oba modula bila u jednom pakovanju? Logicno je za dual channel kit da pakovanje ima duplo vecu cifru kapaciteta od memorija koje ga sacinjavaju jer se sam kit sastoji iz oba modula. Jel se javlja Kingston?
i to što kažeš... ali ipak 2g je oznaka za 2 GB ... Obe su bile u posebnim pakovanjima. Tek kada sam zagledala Product ID sam videla da se vodi kao 1G... Anyhow, Kingston mi traži adresu, puno ime i prezime, a uskoro verujem i krvnu grupu sa hormonskim testom samo da bi prosledio informacije tehničarima - imam ih na stand by-u.

Ne bi trebalo da moduli ne valjaju cim ti pojedinacno rade lepo. Neko ti je vec predlozio da dignes napon, ja ti kazem digni ga na 2.2v(to je DRAM voltage ili vDIMM zavisi kako gde) da budes sigurna i opusti sledece tajminge CL-TRC-TRP na 6, a TRAS na 18(ovo us uzasno veliki tajminzi ali bi trebalo da 100% butuju). Ako se ovi tajminzi ne zovu tako kod tebe pogledaj na Wikipedia-i pune nazive pa probaj da vidis da li ima ovakve vrednosti u tvom BIOS-u.
Pokušaću to sutra... sada moram da palim u noćnu... a jedva gledam xD
Koja voltaža postaje rizična ako je 2.0 default?

Probaj i da skines poslednji BIOS, ASUS P5Q bi koliko se ja secam trebalo da ima Asus EZ Flash 2 sa kojim je flashovanje prosto kao pasulj. Za svaki slucaj flashuj dok ti je ubacen stari RAM. Uputstava imas na youtube-u.
Već odradila! Hvala

Sto se NB(Northbridge) napona tice, digni ga na 1,4v.
I to ću zajedno sa memorijama da probam sutra... Da izbacim komp napolje za svaki slučaj? Da ne spržim nešto.... :d

Nisu iste serije, ova donja je koliko znam i vidim hyperX koja radi na 2.1v sa 5.5.5.15, a ova gornja ti je starija serija ali ne znam sad tačno na kojim naponima radi.
Slobodno ubaci sve štapove sledećim redosledom sleva na desno:
nova, stara, nova, stara
Onda ćeš u biosu staviti napon za ram 2.1v.
Probala... Isti đavo... Opet se pojavio BS :zgran:

Ali sam uspela da uradim screenshot na brzinu... i frekvencija je u haosu koliko mi se čini...

Prilozi

• ram4.bmp
    663 KB · Pregleda: 81
Takodje probaj da olabavis malo memoriju...probaj rucno da setujes memoriju u BIOS-u na 6-6-6-18...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno