Šta je novo?

Kingston HYPER X

simpson H

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.04.2001
Poena
680
Vec nekoliko dana "mustram" ovu memoriju pa da podelim iskustvo malo sa vama😀 .
Memorija je deklarisana kao DDR 434!!!!🙁 cl.2 ,sto je meni bilo vrlo neobicno jer sam navikao na DDR433 kako svi proizvodjaci obelezavaju svoje najbolje(trenutno) module.Radi se o modulu od 512MB .
Po ubacivanju memorije u slot, racunar se normalno podigao sa setovanjima (by spd).Sledio je restart i manualna setovanja za cpu i memoriju da vidim sta ova lepotica moze.
Predhodna memorija koju sam imao (corsair PC3200 c.2) radila je kod mene na 2-5-3-2 pri konstantnih 3.0v,te sam i ovu postavio tako.Ubrzo posle F10 i enter 😀 ,zaculo se cuveno beeeeeeep.......beeeeeep.......beeeeep.....
Malo mi je falilo da 230€ bacim kroz prozor😉
u sledecem ulasku u bios ,razlabavio sam tajminge skroz (2.5-7-3-3),medjutim pistanje se ponovo javilo .
Pri sledecem restartu vratih je na default setovanja i 2.8v,i sve je ponovo bilo ok.Taman sam izgubio volju da se igram ali pade mi napamet jedna ideja.vratio sam setovanja na 2-5-2-2 ostavio je na 2.8v i memorija se 'ladno probudila na 207Mhz😛
Nastavih dalje i stigoh do 217MHz stabilnog rada sa najostrijim setovanjima na 2,8v.Svaki pokusaj promene napona navise bio je kaznjen sa beeeeep😀 .Zakljucak koji se namece je da je memorija fantasticna ustvari.Nema vise potrebe za jurenjem ploca koje isporucuju mnogo napona za memoriju😀 😀 .
Istini za volju,nema vise jurenja rezultata u sandri(jer sandra meri samo prost fsb)ali ovako racunar prosto leti sto se itekako primeti i u realnom radu.Dobitak u 3DMarku je primetan,kao i u svim ostalim programima vezanim za memorijski protok.

Da ne duzim vise,Kingston kao proizvodjac nije ni malo slagao😀 ,memorija zaista radi na 434 cas2😀

U attachmentu 3DMark

Prica se nastavlja... Nisi nikada rekao koje drajvere koristis uz taj Ti4200...? i da li je karta klokovana...

Koristi Detonatore 22.50 😀 😛 a karta radi na 235/490MHz :beat: :d:d. Maks ti kad odvalis pa ostanes ziv. :S

Aca je napisao(la):
Koristi Detonatore 22.50 😀 😛 a karta radi na 235/490MHz :beat: :d:d. Maks ti kad odvalis pa ostanes ziv. :S

pa dobro, u skorije vreme nije rekao sta koristi - kao da ja znam u svakom trenutku koji su drajveri i kartica... :cuss:
I kako to samo 235/490?

to je receno sa VELIKOM dozom ironije.....:wave;

byMaX je napisao(la):
Prica se nastavlja... Nisi nikada rekao koje drajvere koristis uz taj Ti4200...? i da li je karta klokovana...
Prica je ovde zavrsena sto se mene tice odoh i ja u penziju 😀 .Jedino mi je zao sto ne objavim jos jedan update al' vidim da mi niko ne dise za vrat kao Aca nekad:d
Sto se detonatora tice,to ostavljam vama mladjima da nadjete najbrze😀
A za kartu ....paaaa ona je na defaultu kao i sve ostalo kod mene😀 😀 😀

simpson H je napisao(la):
Prica je ovde zavrsena sto se mene tice odoh i ja u penziju 😀 .Jedino mi je zao sto ne objavim jos jedan update al' vidim da mi niko ne dise za vrat kao Aca nekad:d
Sto se detonatora tice,to ostavljam vama mladjima da nadjete najbrze😀
A za kartu ....paaaa ona je na defaultu kao i sve ostalo kod mene😀 😀 😀
Disacu ti ja i te kako samo da predes na radeona 9700pro:wave;

Kokos je napisao(la):
Disacu ti ja i te kako samo da predes na radeona 9700pro:wave;
Ma za tebe mi je dovoljan i 9500pro😀 😀 😀

A da li mozes da namestis ostrije setovanje na ploci? posto sam video da tu memoriju (na vr-zone) drze na 238 fsbKingston KHX3500 256MB ×2 1.5-2-2-2.0 na naponu 3.1v...
A i smesno bi bilo da tako skupa memorija radi na cl2 2 2 5 , a moj jeftini kingston value 333 cl2 2 2 3! na 200fsb 2.85v...
Pozdrav:wave;

DADE je napisao(la):
A da li mozes da namestis ostrije setovanje na ploci? posto sam video da tu memoriju (na vr-zone) drze na 238 fsbKingston KHX3500 256MB ×2 1.5-2-2-2.0 na naponu 3.1v...
A i smesno bi bilo da tako skupa memorija radi na cl2 2 2 5 , a moj jeftini kingston value 333 cl2 2 2 3! na 200fsb 2.85v...

Ma taj tvoj Kingston value je cudo, urami ga i okaci na zid. 😉

Aca je napisao(la):
I ja se nesto mislim, ispada bolje da sam dao pare za taj Value nego za one vase vocne Corsair-e... 😉

Aca je napisao(la):

Zasto tako dobru memoriju da kacim na zid?! 😀
Izgleda se lepo slaze sa Epox-om 8rda+ kad sam na 2.85v uspeo stabilno da izvucem 208mhz ili boje 416mhz... i to na cl2 2 2 3 a sa drugovim corsairom 3200 na tome nece ni da se upali...
Jedini problemcic je sto imam samo jednu, a ove nove sto ima da se kupe imaju kingston ili infinion ili neke leve chipove na sebi, a ova ima winbond 6ns! Smesno je to da "BIRANI" (sto neki ovde na forumu lupaju)
corsair 3200 ima isto te cipove od 6ns al nemoze tolko da se klokne...ctp;
Ko neveruje moze da se najavi pa da mu pokazem kako to radi...

Da i umalo da zaboravim jos jednu neistinu od nekih ovde prisutnih na chatu i to da xp1700+ nemoze stabilno da radi preko 2300mhz, evo moj procesor opovrgava tu izjavu jer sasvim stabilno radi do 2448hmz!

DADE je napisao(la):
Ti si prolupao nacisto😀 😀
Jos samo da mi objasnis kojim to biosom da podesim rezim rada memorije na te vrednosti.Za P4 2-5-2-2 je isto sto i za tvoju "vocnu" platformu 2-2-2-2-1T😀 ,sto ce reci ovo su najostrija setovanja.A kako tvoj Value RAM dobro radi vidi se iz onih 16000 3DMark-ova sa duplo brzom kartom nego mojom😀 😀

Is it cold in here ?.....or, is it just me😛

DADE je napisao(la):
Da i umalo da zaboravim jos jednu neistinu od nekih ovde prisutnih na chatu i to da xp1700+ nemoze stabilno da radi preko 2300mhz, evo moj procesor opovrgava tu izjavu jer sasvim stabilno radi do 2448hmz!

Ma i procesor ti je cudo, urami i njega pored memorije, pa oboje na zid. :beat::d:d

Aca je napisao(la):
Ma i procesor ti je cudo, urami i njega pored memorije, pa oboje na zid. :beat::d:d

Nekako mi je corsair dekorativniji za zid zbog lepog oklopa, a i neradi tako dobro ko moja pa mu je pre mesto na zidu😀
Sto se procesora tice i nimije neki al na -20c svaki radi dobro🙂

DADE je napisao(la):
Nekako mi je corsair dekorativniji za zid zbog lepog oklopa, a i neradi tako dobro ko moja pa mu je pre mesto na zidu😀
U tom slucaju, eve ti mog Crucial-a PC2100 u Thermaltake-ovom plavom odelu... 😀
Krasan primerak za na zid 😉

Ti si prolupao nacisto😀 😀
Jos samo da mi objasnis kojim to biosom da podesim rezim rada memorije na te vrednosti.Za P4 2-5-2-2 je isto sto i za tvoju "vocnu" platformu 2-2-2-2-1T😀 ,sto ce reci ovo su najostrija setovanja.A kako tvoj Value RAM dobro radi vidi se iz onih 16000 3DMark-ova sa duplo brzom kartom nego mojom😀 😀

Ispravka 16262 poena. Al sto se tice poena mogu i ja da ubacim XP i da malo rastelujem windows i drajvere kao "NEKI" i da dobijem jos 1000 i kusur poena kao "NEKI"...:rocket:

DADE je napisao(la):
Ispravka 16262 poena. Al sto se tice poena mogu i ja da ubacim XP i da malo rastelujem windows i drajvere kao "NEKI" i da dobijem jos 1000 i kusur poena kao "NEKI"...:rocket:

Pa ajde ko ti brani:wave;

DADE je napisao(la):
Al sto se tice poena mogu i ja da ubacim XP i da malo rastelujem windows i drajvere kao "NEKI" i da dobijem jos 1000 i kusur poena kao "NEKI"...

😀 😀

Kao da se malko nerviras😀
Nema razloga za nerviranje,samo opusteno.

Pa slobodno steluj i rasteluj sve sto mozes sem setovanja za 3DMark.Ona jedino moraju da budu na default vrednostima.Ja bar nikada nisam spalio procesor jureci "NEKE" iz komsiluka😀 .

Ja sam se sa kofama, loncicima i vodom igrao kad sam bio mali😀 .Sad kada sam porastao😀 ,drzim zatvoreno kuciste,red mi je na stolu i opusteno radim na svojih 3.35GHz.Za takmicenje sa tobom mi ne trebaju ni antifriz ni kofe ni frizideri vec samo jedan fini Radeon 9500pro kog ne moram ni da klokujem za taj tvoj rezultat😉 😉

😀 Nerviram? Zasto ? Sto mi dobro radi memorija?!😀
Imate cudan smisao za humor....
A sto se tice rezultata da ponovim varanje u 3dmarku me neinteresuje, a to sto vi za to koristite razne izgovore...
Pazi samo da neprodjes kao nas drug koji nas je zezao za vodeno i rekao da nismo normalni. Inace taj doticni drug sad ovde na bench forumu objasnjava drugima kako da prave vodeno, nedavno se moj brat JFK malo i prepucavao oko toga... Da da KOKOSE bas od njega si pozajmio vodeno, od bivseg protivnika vode...
Mi se bar nehvalimo ko neki po beogradu u velikoj firmi za nabavku delova da su prvi na top listi u 3dmarku?! nesto se nescam s.... na vrhu top liste....
(D)
Neznam o kakvom procesoru pricas, ja nisma spalio ni jedan do sada, a i da ga spalim moj je bar 3 puta jeftiniji od p4 koje vi koristite...😉
Pozdrav...:wave;
P.S. nemojte da se ljutite nije ni corsair tako los mozda je mog druga zapao neki sa nebiranim cipovim...😀 😀

Jedino mi nije jasno kako to da je onda na listi 3dmark 2003 priv amd-ovac sa mnogo nizim klokom nego onaj ispod njega sa p4...😀 Izgelda da vam u novom 3dmarku neradi chitovanje.😀 😀 😀

Pozdrav🙂 i bez nervoze:beat:

DADE je napisao(la):
Jedino mi nije jasno kako to da je onda na listi 3dmark 2003 priv amd-ovac sa mnogo nizim klokom nego onaj ispod njega sa p4...😀 Izgelda da vam u novom 3dmarku neradi chitovanje.😀 😀 😀

Pozdrav🙂 i bez nervoze:beat:
Hahaha bas si smesan😛 sta je tebi problem sta vise prozivas ljude stavi lepo 3d mark skore memori bench skore imas mesto za to http://www.vtkom.net/~benchmark/ inace nisam video da me decko obiso ali za utehu mene kad neko obidje ja se malo napnem pa stignem i tako redom imam ja jos spremnih rezultata(opet prvi ladno bez muke),a nza utehu stize i his onda dade vise nemas sanse ni da se priblizis.A za cuvenu memoriju sto vec jednom ne okacis taj protok u sandri da vidimo bas me interesuje pozdrav!

DADE je napisao(la):
Neznam o kakvom procesoru pricas, ja nisma spalio ni jedan do sada, a i da ga spalim moj je bar 3 puta jeftiniji od p4 koje vi koristite...😉
Pozdrav...
P.S. nemojte da se ljutite nije ni corsair tako los mozda je mog druga zapao neki sa nebiranim cipovim...😀

Izvini u brzini sam rekao procesor a bilo je jos gore😀 ,ploca bese u pitanju😀 😀
Treba malko vise znanja rukovati sa finim i filigranski uradjenim P4 nego sa tim decijim AMD😀
Ja inace nemam Corsair vise al' i dok sam ga imao bio je jedno 30% brzi od te tvoje Value😀 (valjda se zato i zove Value RAM).
To mozes videti na sajtu na kome si postavio onaj smesni rezultat u 3DMarku😉

Izvini u brzini sam rekao procesor a bilo je jos gore😀 ,ploca bese u pitanju😀 😀
Treba malko vise znanja rukovati sa finim i filigranski uradjenim P4 nego sa tim decijim AMD😀 ...

Pazite ovog Intelovca:

prvo napravi lapsus, pa pomene neki tamo procesor greskom
zatim potkaci za neku tamu plocu, nebitno koju i koga

i onda iskoristi svoj lapsus da kao grand finale nahvali P4 i nakudi AMD.

Sta reci...
:d

Da u pravu si ploca za p4 je crkla!!! Al sto je najgore u firmi koja je prodavala te gigabajt ploce od 8 ploca 7 je vraceno na reklamaciju zbog slicnih simptoma, pa tako nemoj da pljujes ako nisi upucen i nisam ja kriv sto su za intel ploce otpad...🙂

Pa netreba se nervirati ako ti je manji... skor u 3dmarku😀 😀
Zasto je rezultat smesan?! pa fali mi jos 300 poena da obidjem ove sa duplo skupljim procesorima i grafickim kartama...:beat:

Kojom racunicom je 30% brza? pa znas li ti sta pricas?😕

Kokos je napisao(la):
Hahaha bas si smesan😛 sta je tebi problem sta vise prozivas ljude stavi lepo 3d mark skore memori bench skore imas mesto za to http://www.vtkom.net/~benchmark/ inace nisam video da me decko obiso ali za utehu mene kad neko obidje ja se malo napnem pa stignem i tako redom imam ja jos spremnih rezultata(opet prvi ladno bez muke),a nza utehu stize i his onda dade vise nemas sanse ni da se priblizis.A za cuvenu memoriju sto vec jednom ne okacis taj protok u sandri da vidimo bas me interesuje pozdrav!

Pa kako te onda u 3dmarku 2003 gazi ovaj sa jeftinim amd cpu na veoma nizem kloku?! Dal zato sto u novom 3dmarku neradi varanje?!
😀 😀 😀
Molicu bez nervoze:beat:

DADE je napisao(la):
Da u pravu si ploca za p4 je crkla!!! Al sto je najgore u firmi koja je prodavala te gigabajt ploce od 8 ploca 7 je vraceno na reklamaciju zbog slicnih simptoma, pa tako nemoj da pljujes ako nisi upucen i nisam ja kriv sto su za intel ploce otpad...🙂

Naravno da je crkla ploca kad je dohvati siledzija😀 ,zato sam rekao da tu malo nedostaje znanja😀
A evo bas sad pakujem mojim decacima jednu AMD konfiguraciju pa ces imati sa kim da se trkas😀 .Jos nisam siguran za ovog mladjeg al' cuvaj se ovog starijeg(5.5g)😉 Stavio sam ispred njega sav HW koji mi je u kuci i zamisli, dete se uhvati za KD7E i jedan braon JIUHB.Ja ih forsirao da uzmu NF7 al' se zalepili za ovu plocu i ne vredi.Imas jos 3-4 dana fore dok udju u stos ,posle si piskan😀

Nazad
Vrh Dno