Šta je novo?

kingston ddr2 800 cl5 ili msi p965

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
dakle imam msi p965neo sa kingstonom 2gb 800mhz cl5 (znam da ne valja nista) i e4400 koji radi na 2ghz. Resio sam malo da overklokujem procesor. U biosu (award7235) u cell menu prilikom pokusaja dizanja fsb mogao sam da biram izmedju 200mhz(default) i 265mhz maksimum.Predpostavljam da je ovaj maksimalni fsb od samo 265mhz zbog ploce? Drugo kada sam podigao fsb na 245mhz dakle klok na 2450mhz komp se prilikom izlaska iz biosa samo ugasio i kada sam ga uklucio nije pokazivao nista.Uradio sam clear cmos i sve je bilo ok naravno na defaultu. DA li je razlog ovome sto nisam moga da podignem fsb na 245 mozda moja memorija kingston? Na 240mhz fsb sve radi stabilno!!!!

Samim tim sto si podigao FSB digao si i takt memorije...koja vise ne radi na 800 nego 4x240=960 sto je i ocigledno max klok za taj Kingston...Kada si probao sa 245 memorija nije mogla dalje...Nadji u Bios-u opciju da menjas podesavanja vezana za memoriju i podesi je da ti radi ispod 960 Mhz...i trebalo bi da proradi...

Jedina podesavnja vezana za memoriju u mom biosu (award 7235) su u *advanced chipsetup feauture* i to su sledeca podesavanja.DRAM TIMING (po defaultu mi stoji na auto a kada prebacim na manual otvore se sledece opcije) CAS# LATENCE (3-5), RAS# TO CAS# DELAY (3-6), RAS# PRECHARGE TIME (3-6), MIN RAS# ACTIVE TIME (3-10).Sve ove opcije stoje na AUTO jer ne znam sta da menjam ovde.Kada aktiviram DRAM TIMING u *cell menu* (gde povecavam fsb) se otvori opcija za biranje frekvencije memorije (533,667,800) naravno stoji mi na 800mhz sto je i na AUTO podesavnjima tako da ti nista ne menjema.I dalje ne znam sta bih uradio, jedino da promenim nesto od ovih opcija u DRAM TIMIG-u ali ne znam sta, a ne bih isprobavao,pa ako imate savet................

Pa smanji memoriju na 667 ili 533 zavisi koliko posto dizes procesor . Primer: Ja imam isto taj procesor digao sam ga na 2.6 znaci 30 posto ali moras smanjiti memoriju na 533 ili 667 da bi to u sustini bilo 533+30% = 692 ili 667+30%=867 . Nadam se da sam ti malo pomogao , ali moras gledati i latencije kod memorije i moraces malo da testiras sistem radi stabilnosti , neki orthos. Srecno!!

Minaqua hvala puno.........problem resen!!!!!!!!!:banana:

Vrh Dno