Šta je novo?

Kingston data traveler - kakvi su?

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Ima li ko iskustva sa ovim flash-evima. Model 2 GB košta oko 1300-1400 din.
Naravno, preporučite nešto bolje ako ima za te pare

Prilozi

• kingston.jpg
    kingston.jpg
    14.8 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
ja imam model od 1gb i meni ok radi, cak sam se prijatno iznenadio brzinom upisa (nisam testirao, ali sam nekih 350MB programa iskopirao baš brzo).

Usput pogledaj Uporedni test flash memorija

Poslednja izmena:
ja imam model od 1gb i meni ok radi, cak sam se prijatno iznenadio brzinom upisa (nisam testirao, ali sam nekih 350MB programa iskopirao baš brzo).
Brz je malisa stvarno ima ga moja devojka za te pare odlican flash!

usput ja sam model od 1GB platio celih 750dinara (sada je u toj prodavnici 1150)

Ja imam od 2Gb i zadovoljan sam!

Imam kingston-a od 512mb već nekih 3godine, i odlično me služi. Do sada nisam imao problema sa njim, a ima garanciju od 5 ljeta. :) Što se brzine tiče, pa nije neki šampion, to zasigurno, ali uvek se nađe dovoljno vremena da se sačeka kopiranje.

Da je brz - nije, ali ima podnošljivu brzinu. Po meni njegova glavna prednost je izdržljivost i pouzdanost, imam ga više od dve godine i sve vreme sam se krajnje surovo ophodio prema njemu - oko ga ne gaziš nogama ili ga ne baciš u vodu - služiće te duuugo.

Onakvog zelenka od 2Gb sa slike sam dobio u zamenu za crkli Rundisk od 2 Gb. Krivo mi je sto je Rundisk crk'o,bio je malo brzi.(a nemam pojma kako i zasto je vrisnuo,jednostavno je rekao "zbogom").Po HD Tach-u imao je 13.5 MB/s,dok ovaj Kingston sto ga sad korisitm ima protok od 11.5 MB/s .... Za te pare je OK.

Pa reklo bi se da ste u prosjeku svi zadovoljni. Bitna mi je brzina ali ne baš toliko, mogu da sačekam 10-ak sekundi više ;).
Po meni njegova glavna prednost je izdržljivost i pouzdanost, imam ga više od dve godine i sve vreme sam se krajnje surovo ophodio prema njemu - oko ga ne gaziš nogama ili ga ne baciš u vodu - služiće te duuugo.
To mi je i bitno, da ne crkne kad ga malo jače protresem
Hvala na pomoći drugari :wave:

Kupio sam pre dva meseca isti takav ali 4GB i mogu da ti kazem da sam apsolutno zadovoljan. Cena je bila odlicna i odlucio sam se za njega jer mi je trebalo dosta prostora mada sam znao da spada u sporije poredeci ga sa zmajevima koji postoje na trzistu.
Ono sto mi je daleko vaznije od brzina je pouzdanost i imajuci u vidu koliko ga maltretiram svaki dan stvarno je ekstra(koristim ga za gledanje filmova na dvd plejeru koji ima usb). Takodje, ovi sto su napucani i brzi imaju problema sa cuvanjem podataka i cesto se desava da prijavljuju greske i corupted files sto se ovde nikad ne desava.

Jel moze neko da da primer, za koliko minuta popunite flash? Navedite naravno samo od koliko gb imate. Posto planiram bash taj da kupim, ali od 8gb, i plasim se da ne bude previse spor. Tipa hocu da popunim 8gb i treba mi sat vremena, kao sto sam chuo da je bilo sluchajeva sa drugim modelima.

Evo sad sam pustio kao test da kopiram fajl od 642MB.
Iskopirao ga je za 4min i 12sec (252 sec)

Što će reći 642MB / 252sec = 2.54MB/sec
Što će reći 8000MB / 2.54MB/sec = 3140sec = ~52min 20sec

Ovo ti je situacija ako kopiraš 1 fajl.

A sad muzika 645MB:
Iskopirana je za 4min 40 sec (280sec)
Što će reći 645MB / 280sec = 2.303MB/sec
Što će reći 8000MB / 2.303MB/sec = 3473sec = 57min 53 sec.

Što će reći da te očekuje kopiranje od ~1h sigurno.
Ovo je testirano sa Kingston DataTraveler 1GB (predpostavljam da je isti transfer rate i kod modela od 8GB)

Meni je sa data travelerom 4 gb brzina oko 8 mbps, shto ce reci dosta dosta brze... I stvarno sve kopira bash, bash brzo... Danas sam da bi ortaku pozajmio doticni backupovao sa njega na lap 2 gb za bukvalno 3-4 min...

Hvala obojici, dosta korisne informacije, stim da Shiki, pre svega sam hteo da vidim brzinu WRITE. Read je uvek solidno brz. Ono sto smara je kad prebacujes na flesh, i sad zamisli 8gb hoces da napunis i da poneses (HDTV film neki, zapakovana igrica od 7 - 8gb itd...), i cekas 1 sat da se to prebaci. To je katastrofa.

Traveler koliko vidim je sasvim dobar za manje kapacitete, do 2gb max po mojoj proceni, ali za 8gb koliko hocu da uzmem, ipak bi trebalo nesto brze.

I posle istrazivanja solidnog, mislim da je najbolji izbor Transcend jetflash 160 - 168, razlika je samo u dizajnu, a oba su high-speed, i cene se krecu oko 125 evrica, a 168smicu sam chak nasao za 105, sto je stvarno fenomenalna cena.

Mozda nije brz kao voyagerGT, ali je zato znachajno jeftiniji (konkretno 55 evra u odnosu na 168smicu). Ima takodje dozivotnu garanciju, mislim da je to najbolji izbor sto se tiche odnos cena/performanse.

Poslednja izmena:
Hvala obojici, dosta korisne informacije, stim da Shiki, pre svega sam hteo da vidim brzinu WRITE. Read je uvek solidno brz. Ono sto smara je kad prebacujes na flesh, i sad zamisli 8gb hoces da napunis i da poneses (HDTV film neki, zapakovana igrica od 7 - 8gb itd...), i cekas 1 sat da se to prebaci. To je katastrofa.

Traveler koliko vidim je sasvim dobar za manje kapacitete, do 2gb max po mojoj proceni, ali za 8gb koliko hocu da uzmem, ipak bi trebalo nesto brze.

I posle istrazivanja solidnog, mislim da je najbolji izbor Transcend jetflash 160 - 168, razlika je samo u dizajnu, a oba su high-speed, i cene se krecu oko 125 evrica, a 168smicu sam chak nasao za 105, sto je stvarno fenomenalna cena.

Mozda nije brz kao voyagerGT, ali je zato znachajno jeftiniji (konkretno 55 evra u odnosu na 168smicu). Ima takodje dozivotnu garanciju, mislim da je to najbolji izbor sto se tiche odnos cena/performanse.

Uzmi wd passport 2.5' hdd, mislim da je suludo dati 100+e za flash od 8gb. Za te pare uzmes hdd od 100+GB koji je mnogo brzi a ne previse veci

Znam da nije tema o passportu, ali dobronameran savet

Poz

Kingston od 512mb je uzas spor 6/3mb (citanje/upis). Ovaj od 2gb je cini mi se duplo brzi, ali i dalje sporo. Uzmi neki transcend jetflash, pise oko 10mbs, cita oko 24-25mbs. Pri tom je lepseg dizajna :) Imas negde temu sa testom usb diskova.

btw, ako hoces 8gb, poslusaj Mladena i uzmi 2.5" usb hard disk (wd passport). Mnogo bolja stvar :) Cini mi se da ih ima od 60-120gb, mozda i veci, ili mozes da uzmes 2.5" usb rack i stavis u njega bilo koji 2.5" hard...

Ja sam pre par dana uzeo Kingston Data Traveler 4GB i veoma sam zadovoljan kako brzinom upisa, tako i brzinom kopiranja gomile malih fajlova na isti. Nije sampion brzine, ali je jako dobar.

Uzmi wd passport 2.5' hdd, mislim da je suludo dati 100+e za flash od 8gb. Za te pare uzmes hdd od 100+GB koji je mnogo brzi a ne previse veci

Znam da nije tema o passportu, ali dobronameran savet

Poz

U pravu si, ali ti vece fajlove jednostavno ne mozes da preneses. Jedino da delis recimo preko winrar, pa onda da rezesh na 2 dvd-a, mislim katastrofa. Inache u pitanju je poklon za burazera, njemu treba, a ako cu vec da mu uzmem poklon, uzecu kakav valja, a ne 8gb flash neki za 70ak evra, i onda kad hoce da popuni to, mora da ceka cak do SAT VREMENA, sto je katastrofa, a to je slusaj sa travelerom, passport itd...

U metrou u kg-u je kingsotn 1gb 560 dinara. Inace ja sam silom prilika mnorao da kupim TakeMS za 10 eura, jer sam hitno morao ad prenesem podatke. Bas sam se ubedacio sto njega nema na testu :(

U metrou u kg-u je kingsotn 1gb 560 dinara. Inace ja sam silom prilika mnorao da kupim TakeMS za 10 eura, jer sam hitno morao ad prenesem podatke. Bas sam se ubedacio sto njega nema na testu :(

to je odlicna cifra za flesic, jer je vp cena 560 dinkica...
inace, sada u eurolinku imate ~900dinkica transcend 2gb ne znam tacno model...

Ja sam kupio Kingston data traveler od 1 GB i verovali ili ne dobio sam garanciju 10 godina...Znam da se u inostranstvu daje dozivotna garancija ali mislim da sam super prosao(mada to nisu neke pare).Kupio sam ga pre pola godine i super me sluzi. Jedino me nervira kapica jer se rasklimala i hoce da se ponekad vadi. To mu je mana. :)

Kupio sam pre neki dan Kingston Data Traveler 100 i po rezultatima je brži od običnog! Moja preporuka za njega, brži, lepši i praktičniji (nema poklopac,već se uvlači)! Takodje sam uzeo i Transcend JetFlash V30 od 2GB za 9oo din. na akciji Eurolinka, za te pare nisam mogao da odolim!
Podaci iz HD Tacha za ova dva su sledeći :

Prilozi

• sshot-2.png
    sshot-2.png
    94.5 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Takodje moram da vam pokažem i prvi rezultat Kingstona, čim sam ga doneo, da napomenem da je bio prazan!

Prilozi

• sshot-3.png
    sshot-3.png
    71.8 KB · Pregleda: 85
Nazad
Vrh Dno