Šta je novo?

Kingston 8GB CRKO???

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
Radi se o USB Kingston Data Traveler od 8GB jednostavno CRKO??????

Problem je sledeci kada sam ga ubo led je zasvijetlio i komp je poceo da ga "prepoznaje" tu je i stao i sve je crklo tj. usb ne daje nikakve znakove života odnosno led dioda na usb-u zasvijetli svakih petnestak sekundi. Mijenjao sam racunare ali nema nikakvog znaka nijedan ga racunar vise ne vidi...........

Imali ikakav program za fleshovanje ili za povrat podataka ............:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Cemu flashovanje? Sta je sa garancijom?

Poslednja izmena:
Ne znam gde si ga "gurao", ali dogadja se SMRT ako ga ubacis u port koji se nalazi na kucistu a lose je povezan...ali posto kod tebe treperi dioda, ocigledno je nesto drugo po sredi, sto se tice backup-a, imam pozitivna iskustva sa BadCopy-jem.

Poslednja izmena:
Moj se usb slicno ponasao
ustekam ga prepozna ga odjednom ne stane i tako u krug isto kao da je neki prekid bio, bez obzira na kom kompu
rastavio ga ocistio i sad radi :D ko zna sta mu je bilo
samo je kod mene u pitanju 4 gb kingston traveler

Nema mu spasa jer je i dioda prestala da radi a ne mogu spasavati podatke jer ga uopšte ne vidim...............:mad:

Ako nema ni diode na pomolu pozdravi se sa podacima, a ako imas garanciju reklamiraj te ga makar zameni :(

Možda je stvarno neki loš lem u pitanju, a ako su ti podaci baš bitni možda može nešto da se uradi čak i ako je crkao kontroler.

Ja imam 8GB Data Traveler, da li je i tvoj "na izvlačenje"? Moguće da je neki dio otišao pri konstantnom klizanju kompletnog kućišta, poslušaj kolege i otvori ga, možda je neki lem. Ako nisu BAŠ bitni podaci, na njega imaš pet godina garanciju od Kingstona, trebalo bi bez problema da dobiješ novi...

Ovi kingston stikovi su sve losiji i puno velera ima ja imam dva komada jedan od 4gb drugi od 8gb obadva znaju da zezaju mada rade.

Ja imam 8GB Data Traveler, da li je i tvoj "na izvlačenje"? Moguće da je neki dio otišao pri konstantnom klizanju kompletnog kućišta, poslušaj kolege i otvori ga, možda je neki lem. Ako nisu BAŠ bitni podaci, na njega imaš pet godina garanciju od Kingstona, trebalo bi bez problema da dobiješ novi...
...pod uslovom da ga prethodno nije otvorio.

Sto je problem kingston ?

Sto je problem kingston ?

Pa zato sto su trenutno bez premca po pitanju skarta koji proizvode i prodaju, usb memorije im se ubedljivo najvise kvare i crkavaju same od sebe, znaci bolje je kupiti i neku totalno nepoznatu marku usb memorije nego Kingston, 100% sigurno ce duze da traje, a i bolje ce da radi.

Poslednja izmena:
Garancija na uredjaj koji košta 14 eura????
Više para mi treba dok odem do radnje gdje je kupljen..........

Ono što je na njemu više vrijedi ali i sami smo krvi jer ko pravi beck up usb sticova a guraju se u svaku kutiju koja se zove racunar.:wall::wall::wall:

zato imam transcend 1gb pre neki mesec videh da josh uvek koshta 25evra a za te pre moze kingston od 16gb :D

5 reklamacija Kingstona 8Gb za 10 dana. Toliko o njima...sh*t !!

mogu podaci da se izvade, skine se chip, ischita na Nand readeru, slozi i teraj...

Ja imam slican problem.Nece da radi na mome kompijuteru,ali zato radi na svim ostalim na kojima sam ga probao.Da li je to sekta ili nesto drugo,ko ce ga znati.Cak sam i Kingston customer service kontaktirao.Posto je on lociran u Engleskoj,potrebno je "samo"da platim postarinu do njih,a oni ce dalje da je proslede u HQ u USA,a zatim ispravni da proslede meni.
bolje je da kupim nov na kraju krajeva.:wall::wall:

Garancija na uredjaj koji košta 14 eura????
Više para mi treba dok odem do radnje gdje je kupljen..........

Ono što je na njemu više vrijedi ali i sami smo krvi jer ko pravi beck up usb sticova a guraju se u svaku kutiju koja se zove racunar.:wall::wall::wall:

Pa i da je 5€ mora da ima garanciju (osim ako nije nesto "ispod tezge" :) ). Ako se dobro secam Kingston daje 5 god... pa nek je i 1 god ***. izreklamiraj i dobices novu.

Ja imam slican problem.Nece da radi na mome kompijuteru,ali zato radi na svim ostalim na kojima sam ga probao.Da li je to sekta ili nesto drugo,ko ce ga znati.Cak sam i Kingston customer service kontaktirao.Posto je on lociran u Engleskoj,potrebno je "samo"da platim postarinu do njih,a oni ce dalje da je proslede u HQ u USA,a zatim ispravni da proslede meni.
bolje je da kupim nov na kraju krajeva.:wall::wall:

Stvarno vas ne kapiram?!... Ako je skoro kupljena tj. ako posedujes garanciju reklamiraj ti to lepo prodavcu a on nek prosledjuje kome treba. U svakom slucaju postarina do prodavca je sigurno manja nego do Kingstona :d

- bolje da mucnete glavom nego da je lupate... hehe -

Poslednja izmena:
Koliko para toliko muzike.

Neznam ko ocekuje za te male pare da mu neko da garanciju 5 godina. Znaci kad vracas dovoljno da si ga ogrebo pa da pocnu da zezaju za garanciju.

Ne znam gde si ga "gurao", ali dogadja se SMRT ako ga ubacis u port koji se nalazi na kucistu a lose je povezan...ali posto kod tebe treperi dioda, ocigledno je nesto drugo po sredi, sto se tice backup-a, imam pozitivna iskustva sa BadCopy-jem.

He he. Desilo se to meni, naopako sam okrenuo konektor eksternog usb-a kada sam ortaku prepakivao komp. Hajde što sam spalio svoj 2BG Corsair flash kada sam proveravao da li radi :wall: , nego što je ortakov mlađi burazer kasnije uspeo da spali elektroniku eksternog HDD od 120GB :party:

^^na tom koji sam ja pomenuo je nastradalio 4-5 flasheva dok ja nisam dosao (mislili ljudi da je do flash-eva). Ja sada iz predustroznosti uvek kada odem negde i trebam da "zabodem" na kucistu pitam da li je koriscen ili prvo ubadam 128micu, pa ako je "cist" teren ide 8mica :), a sto se tice tog externog greHota... :S:

He he. Desilo se to meni, naopako sam okrenuo konektor eksternog usb-a kada sam ortaku prepakivao komp. Hajde što sam spalio svoj 2BG Corsair flash kada sam proveravao da li radi :wall: , nego što je ortakov mlađi burazer kasnije uspeo da spali elektroniku eksternog HDD od 120GB :party:

Pa vi ste carevi! :crash:

Poslednja izmena:
Mogu samo da se javim sa informacijom da sam medju "srećnicima" koji su imali probleme sa Kingston DataTreveler flash-ovima (model 110 da budem precizan).

Samo kod mene je bio problem što, za ono kratko vreme što sam ga koristio, je prvo imao simptom "neće se vidi".... pa pad upisa na 2.5... i na kraju samo 1500kb u sec. Onda je zamenjen :)

da se pridruzim zalosti , jos jedan kingston 8GB otisao u vjecna lovista , izgleda da imaju nekih ozbiljnih problema

poznavajuci sve ko i kako sklapa racunare , ja obavezno ubadam stick sa zadnje strane u konektor na maticnoj , ali cak ni to nije spasilo ovaj stick

jednostavno ga nemoze vise prepoznati , vidi da je ubacen uredjaj na usb ali to je sve

:(

To je dobro kad nacisto rikne onda ga moraju zameniti a kad nekad radi nekad nece onda je problem za zamenu.

Nazad
Vrh Dno