Šta je novo?

Kingmax?

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Nasao sam se u prilici da mogu da dobijem Kingmax 2x512 DDR400 CL2.5 Colour module sa hladnjacima po niskoj ceni.

Da li zna neko nešto o ovim modulima, kakvi su u radu, za OC, itd...?

pozdrav svima.

:)

Poslednja izmena:
Mozda je to upravo najbolja memorija koju kingmax ima u ponudi. Po meni mnogo bolji izbor od Hard Core ddr500 memorije.

Mana je napisao(la):
Mozda je to upravo najbolja memorija koju kingmax ima u ponudi. Po meni mnogo bolji izbor od Hard Core ddr500 memorije.

Mozes li da objasnis zasto, u svjetlu cinjenice da nova HC kosta tek nekliko evra vise od color-a.

I da, hoce li neko napokon da razjasni da li je taj color modul sto se kod nas valja cuveni tinyBGA, zlatno ljubicasti ili nesto trece :wall:

Pa sve zavisi od platforme koju imas, a posto nekako ovde svi guraju nforce, mahinalno mi je izleteo odgovor na postavljeno pitanje. Postoji problem kompatibilnosti sa Nforc3 plocama ( imas opsiran test kod Tome). Pored ploce morao si i da ubodes procu sa odredjenim stepingom ne bi li sve radilo bez greske. HC ddr500 memorija je prvenstveno napravljena za Intela, tako kazu i na sopstvenom sajtu. Kakva je situacija sa Nforce4 cipsetom i novim via cipsetom to ne znam.
Drugo sama cena memorije. Ako kazes da je razlika u samo par evrica, onda moze i da se razmisli o eventualnoj kupovini, mada ja kada sam kupio HC500 memoriju (oko nove godine) razlika izmedju te i colour modula bila je ako se nevaram oko 20E (87E HC naspram 65-70E colour) za module od 512MB. Kada su meni trebali nisu ih imali, pa sam uzeo HC memoriju.
Overklokerski potencijal colour modula je za svaku pohvalu.
I da, sve ovo se odnosi na tinyBGA module.

Da se umesam jer vidim da je krenulo gde ne treba. KingMax HardCore DDR500 je memorija koja je nominalno bolja od KingMax Color DDR433 ili DDR466, a koliko me iskustvo sluzi ni u OC rezimu se situacija ne menja. E sad ako ste to provarili onda mi recite da li vas razlika u ceni od oko 10€ u korist Color modula od 512MB opredeljuje da njoj dajete prednost?

Poslednja izmena:
Pa da. Ako imas nf2 plocu zasigurno je bolje ostaviti 2X10EU u dzepu. Koliko ljudi voze nf2 ploce na magistrali vecoj od 233MHz? Ja to nisam uspeo ni sa Epox-om 8rda3+, a ni sa Abitom NF7-S.

Vreme Socket A platforme je pomalo proslo ali kad je vec pominjes u ovom kontekstu onda je najbolje odluciti se za TwinMos BH-5.

Kingmax HC je show memorija.Meni radi fsb na 240 kao i memorija na 2.5-3-3-7 mada moze naravno i preko 250mhz sve zavisi od primerka priblizno DDR533 ako ne i vishe.
Zahvaljujem Paradigmi na memoriji :)

Rale45 je napisao(la):
Nasao sam se u prilici da mogu da dobijem Kingmax 2x512 DDR400 CL2.5 Colour module sa hladnjacima po niskoj ceni.

Da li zna neko nešto o ovim modulima, kakvi su u radu, za OC, itd...?

pozdrav svima.

:)

Imao sam cetiri modula po 256MB i kombinovao ali nikako nisam mogao da ih nateram da rade 2x256 u DC na NF7, na kraju stavio u SC na 2,5.

Nazad
Vrh Dno