Šta je novo?

Kinez review

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
U moje ruke je ovih dana dosao u posed kinez, bez oznake.. Bio sam skeptican u pocetku i posle par dana koriscenja resio da napisem jedan review iz mog ugla korisnika..

Evo par slicica telefona:

c357a46a5f.jpg

233f600288.jpg

442e862bd0.jpg

Prvo ovaj telefon je dosao u moje ruke sa mojim misljenjem da je totalno kinesko *****, koje ce se raspasti samo od sebe, da je totalno nekvalitetan, da je pravljen od najjeftinije plastike.. Ali kvalitet obrade me je prosto odusevio, prednja maska je cela metalna, sto mi se mogo svidelo, poglopac od baterije je isto od metala, sve ostalo, osim, poglkopca za usb i flash karticu je od glossy plastike sto mi se svidelo iako zahteva stalno brisanje telefona zbog otisaka. Od skripanja nema ni traga.. Tastatura mi se svidja. Sad malo o karakteristikama:
2 kartice, rade u isto vreme
2 kamere, prednja i zadnja
micro sd kartice prima( jos uvek ne znam koliki je limit) dobio sam 256 mega uz nju.
grps, tv, i sve osnovne funkcije sto se ocekuju od jednog telefona.
touch screen, bluethoot, fm radio ebook reader..

Evo jos par slicica menija:

3bb5aab2b0.jpg

Primeticete da se odkljucava kao iphone :d Sto je mene odsevilo. touch je precizan da mozete sve prstima da uradite, nema potrebe vaditi olovcicu. gore levo imate na obe kartice signal mreze..

a1a077c452.jpg

Na slikama ekran ne deluje nesto preterano, ali to je zbog macro moda na fotoaparatu pa se vide pixeli inace u praksi je extra.

60d803f793.jpg

U file manageru mozete raditi sve osnovne opcije, brisanje, kopiranje, pravljenje foldera, rename, slanje preko bluethuta. Sto mi se svidelo je sto ce primiti sve sto mu saljete preku bluethuta.

046e6b17c4.jpg

MP3 player je dobro odradjen, ima mogucnost da pusta u pozadini, pravljenje playliste, shuffle opciju.. FM radio radi savrseno isto moze u pozadini da pusta. Koristi antenu od TVa. SAd sto se meni mnogo svidelo je sto u beogradu za dosta radio stanica nema potrebe vaditi antenu uopste.

TV je ok, nasao je oko 15 kanala, za cistu sliku je obavezno pomeranje antene do polozaja koji je najbolji.

fd4174582c.jpg

Zvucnik je jak, jaci cak od vecine telefona. Dosta sitnica se moze customizirati, ton za dolazak poziva sa obe kartice, isto za sms(mozete mp3 da stavljate). Mozete po unosima u imeniku da dodjejujete video klipove da tako zvoni.
Zaboravio sam kamere, zadnja je 1 mp, prednja 0.3. Kvalitet je pristoljan za slikanje slika koje cete drzati na telefonu, ozbiljnije slikanje kupite fotoaparat. Video snima u avi formatu, sto me je blago odusevilo. Video player pusta, avi, 3gp i mp4.

Ovo je ono sto sam na brzinu zapazio ako imate pitanje slobodno postavljajte.

Kinezi me iz dana u dan odusevljavaju :) ovaj model su bas dobro odradili nema sta.Da li mozda neko da li ima za njih autopunjaca?

Prvo ovaj telefon je dosao u moje ruke sa mojim misljenjem da je totalno kinesko *****, koje ce se raspasti samo od sebe, da je totalno nekvalitetan, da je pravljen od najjeftinije plastike.. Ali kvalitet obrade me je prosto odusevio, prednja maska je cela metalna, sto mi se mogo svidelo, poglopac od baterije je isto od metala, sve ostalo, osim, poglkopca za usb i flash karticu je od glossy plastike sto mi se svidelo iako zahteva stalno brisanje telefona zbog otisaka. Od skripanja nema ni traga.

Welcome to Club of Warm Water Inventors!

Ovde ljudi jos imaju predrasude da kineski telefoni ne valjaju i da ih treba izbegavati, a da nikada nisu videli i probali nijedan od modela. Ima, naravno, i takvih, ali to vazi i za brendove uobicajene kod nas.

Kinezi me iz dana u dan odusevljavaju :) ovaj model su bas dobro odradili nema sta.Da li mozda neko da li ima za njih autopunjaca?

Posto se ovaj puni preko usb porta, verovatno postoji neka univerzalna varijanta auto usb punjaca.. :p

Jel ima neku cenu taj kinez?

oko 130 evra. Ja sam ga dobio za dz al toliko kosta.

Gde ima da se kupi?Jer ima neko ime-oznaku?

Evo vec duze vremena razmisljam da uzmem jednog "kineza"... Dosta sam stvari kupovao, sto mp3, mp4 player.. 1 dvd player za auto.. i jos dosta sitnica i hvala bogu nista nije crklo.

E pitanje je.. da li mi se isplati uzeti taj telefon za nekih.. 65-70 eura al bez garancije (ima garancija al se mora slati postom nazad.. pa ovo ono.. izadje skupo ko djavo).

Valjda nece da crkne :D

ovo jako lici na nokia n73...
zar nema nikakvu oznaku ispod poklopca ili ispod baterije?

Ovo su uzorci iz fabrike, oznaku i model odredjuje musterija. Anycool je izmisljena marka, kada porucite od fabrike 200+ komada vi kazete brend kako zelite da se zove, i plasirate ga u zemlju. fabricka oznaka modela je d6000

Pa naravno. Proizvodjac je CECT.. a marka po izboru.

Susretao sam razna imena.. Nokla... Samsong... I dalje..

koliko ima phone memory?

1 mb. znaci nista posebno, ali sve moze da se stavi na karticu, poruke, imenik...

meni je nudjen taj telefon sa pocetka teme za 80€, uvoz sa Kosova!

To sa kosova znaci kraden. Ja sam imao iphone sa "uvezen" sa kosova za 160 evra

Poslednja izmena:
Ček bre, kako si Eurosport uhvatio antenom :)?

Moj drugar zivi pored jedne zgrade i hvata pola kanala kao ovi u stanovima i to sa obicnom antenom...

Možda neka od kablovskih šalje signal do svog centra sa nekim lokalnim repetitorom ?!?!?!?

Teško da je do zakonom dozvoljeno i kvalitetom opravdano :)...

Jel... pričaš o zakonu kod nas..... :) :) :) :) :) :)

Jest da je malo off ali: pa, onaj brljavo-džeparoški IKOM prenosi pola svojih programa preko SBB-ovog Total TV-a.

Ti sa kosova nisu kradeni,samo su svercovani :D:D:D
Znam,jer sam naisao na gomilu njih koji prodaju te telefone za 100-ak evra, a nabavna cena im je 65e!
Inace jako dobro rade svoj posao,po meni jako kvalitetni telefoni (mislim da se svi modeli prave u jednoj fabrici). Ja konkretno imam iskustva sa Anycoolom i samo reci hvale imam. E sada, na drugoj strani,ume da bude problema sa prijemom na jednoj kartici,i sa zvucnikom (ja sam imao na jednom Anycool-u),stigla je bila jedna losa serija,ali zato me je garancija izvukla :D:D
Tako da pouka za mene,a mozda i za vas, nista bez garancije,inace ce vas jedini servis koji radi te kineske telefone (da sada ne govorim koji je) odrati...

Skoro mi se drugar vratio iz kine, i doneo Vertu Ascent repliku, ko pravi, koza, aluminijum, 30 evra :) bio je ugasen pa nisam mogao da ga maltretiram ali na prvi pogled deluje lepo (za 30evra)

Ma kopiraju kinezi sada sve telefone da vidite nokie 8800 sapphir i arte :zgran:

sve kopiraju i sve su bolji, ortak je skoro uzeo i9+ kopiju iphona i sve super radi , cak obe kartice rade istovremeno (moze se pozvati jedna kartica drugu), od nedelje stize T32+ sa Windows Mobile 6 , WiFi i sa internim GPS, a inace softwer mu je nesto kao na Diamondu, javicu utiske

Nazad
Vrh Dno