Šta je novo?

kineski front panel

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
Dosad se nisam sretao sa ovako glupim kucistima... :mad:
Za Front USB, AUDIO, IEEE 1394 ima izvucenu svaku zicu ponaosob.. Ploca je Biostar TA690G, kuciste ANS RJA-6000 6U2X 400W... Ploca nema firewire pa imam svega dva posla...:smash:
1. U uputstvu za plocu Front USB izgleda ovako:

sa kucista imam izvuceno:
VCC1
VCC2
DATA-1
DATA-2
DATA+1
DATA+2
GND1
GND2

spojio sam VCC1 i VCC2 na 1 i 2
DATA-1 i DATA-2 na 3 i 4
DATA+1 i DATA+2 na 5 i 6
GND1 i GND2 na 7 i 8
drugih zica ni nema...
Ali, jedan usb detektuje uredjaj, recimo usb flash disk. Kad krenem da kopiram sa njega, stoji vecno Copying ali nista, moram da ga vadim.. Drugi usb na kucistu samo prijavi "USB device not recognized"
Znaci, nije dobro spojeno...

2.
U uputstvu za Front Audio stoji:

Sa kucista imam izvuceno:
L-IN
R-IN
L-OUT
R-OUT
MIC-IN
MIC-BIAS
GND
GND
drugih zica nema...

molim pomoc...

zamenio sam na brzinu za usb...
VCC1 i VCC2 na 2 i 1
DATA-1 i DATA-2 na 4 i 3
DATA+1 i DATA+2 na 6 i 5
GND1 i GND2 na 8 i 7
u ovom slucaju za oba prednja usb-a prijavljuje "USB device not recognized"

dok se neko ne ukljuci, da ja kazem sta ima novo
USB vracen na prvu varijantu...
iskljucio sam u biosu USB EHCI, tj.USB2.0 i sad prepoznaje flesh disk uredno na oba porta i lepo kopira ali sa 800kB/s... i prilikom prikljucenja usb diska prijavi "This device can go faster"...
Vratio sam se u bios, ukljucio EHCI i opet ista prica, ne radi...
Bios je najnoviji, ne verujem da ima smisla da ga "updatujem"
Ne mogu ostaviti coveku USB 1.1..

Ako imas neke usb prikljucke koji provereno rade (ranije su isli dodatni usb prikljucci uz plocu ili uzmi od nekog drugog kucista za koje si siguran da rade) prikljuci ih da bi ustanovio da je ploca ispravna a ako je ploca ispravna onda je taj front usb panel neispravan, logicno zar ne :).

ako radi kao USB 1.1 onda ce pre biti da je do ploce... ali, nista dok ne nabavim dodatni USB bracket...

kineski front panel nije valjao....

Ovo je sa Kodegena jel tako?
Sklapao sam drugu jedno sa ovako lepim uputstvom, nisam uspeo naterati USB da proradi, zasto, pojma nemam, nisam hteo mnogo da se bahcem oko toga.

I ja sam imao problema sa tim, jedva nekako pogodih kombinaciju sto radi, uputstvo govori kako treba a na kucistu imam sasvim druge oznake, ako ti nesto znaci mogu da slikam kako je kod mene pa vidi ako mozes da povezes

Vrh Dno