Šta je novo?

Kineska Android multimedija i nervni slom

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Pozdrav ljudi, pomoc ako neko ima iskustva sa Android navigacijama. Kupio sam malo skuplju varijantu sa aliexpresa (oko 250e sa carinom) ali sa dobrim performansama, Android 13 za passata cc (ispod je slika konkretne). Stvarno moram da kazem da je sve radilo extra i brzo i lepo. Neki djavo me naterao da odradim restore factory settings pa sam bio sve zivo pogubio od onih komandi na volanu, kontrolu klime, rikverc senzora itd...Nekako sam uspeo da popravim to ali mi oni tasteri na samoj navigaciji nisu nikada proradili. Odmah da kazem da sam probao sve one varijante sa study keys, i sa menjanjem canbus-a u facory settings i sve opcije koje google i chat GPT mogu da ponude, ulazio u developer mode i nista. Pomirio sam se sa time da to nece da proradi nikad i sada stizemo do mog "pred nervni slom stanja". Ideja je da instaliram neku app koja ima te nav.tastere onako floating da mogu da ih postavim bilo gde na ekranu, taman mi je i onaj back taster daleko gore desno, medjutim Instalirao sam jedno 10ak razlicitih aplikacija koji ekstra rade i zavrsavaju posao, cak sam neke i kupio ono pro verzije...ALI ni jedna od njih kada ugasim kola pa udjem posle sat-dva vise ne radi, tj nece da se pokrene. Vrti me u krug, tipa odobri permisije, idi u settings i opet me vraca i nikako da se pokrene. Kada resetujem nav onda se aktivira. Druge neke app i launcheri rade dobro, aktiviraju se lepo ne brljaju ali ove sitne app NIKAKO. Bukvalno mi treba samo jedan floating back taster da resim problem ali nema boga da proradi. Mucim se nedelju dana sa ovim i totalno sam bez ideje vise sta da radim. Dolazim na ideju da prodam navigaciju koliko sam ocajan, a svasta sam probao...

Da li MOLIM VAS neko ima ideju da li mogu nesto da uradim da te aplikacije prorade ili da osposobim one tastere sa strane??? Da li mozda ima nekog resenja kablom da povezem pa preko kompa nekako da se udje u vise opcija?

Takodje ako neko to dobro radi od servisa ili ovako privatno, hocu i da platim da sve proradi.

Hvala unapred ljudi!

Prilozi

• bench.png
    bench.png
    275.6 KB · Pregleda: 136
Piši kinezima, niko ti ovde ne može pomoći
Taj uređaj je imao instalirane sve potrebne komponenete i softver, fr je sve to izbrisao

Drugar je napravio istu grešku, ajd za početak ovako...
Skini ovu aplikaciju na usb i instaliraj na multimediju, pa mi javi da li ima bilo kakvog pomaka.

Meni ovo tvoje lici na neku kinesku kopiju Teyes-a.

Da ti ne fali mozda neki od canbus dodataka?
Posto si rekao da si uzeo sa AliExpress-a, vrlo lako može biti u pitanju kopija Teyez-a.

Drugar je napravio istu grešku, ajd za početak ovako...
Skini ovu aplikaciju na usb i instaliraj na multimediju, pa mi javi da li ima bilo kakvog pomaka.

Nema pomaka, instalirala se samo neka app "color" restartovao sam multimediju i nista se ne desava...

Nije ti bilo dovoljno jasno šta sam napisao u prethodnom postu?

Jesi probao da uđeš u tu aplikaciju Color, da menjaš boje tastera? Možda je natera da ih pokrene...

Nije ti bilo dovoljno jasno šta sam napisao u prethodnom postu?
ma pisao sam im odavno, mogu da im vratim da mi vrate pare, ali nece kazu. Ne vraca mi se jer sam cekao 2 ipo meseca jer na carini zadrzavaju mnogo i plus mi ne refundiraju sto mi carina uzela 6000 din

Heh da, velika muka sa našom carinom inače, a kamo li kada treba da se realizuje reklamacija
Pokušaj da im objasniš da ti treba samo kompletan firmver i/ili softvar, iznenadilo me je više puta u raznim prilikama da ne kapiraju šta mi je u stvari potrebno

Cek, kada odes u settings, pa factory, pin 8888 ili 123456, tamo nadjes opciju za touch area key/side button/panel keys, treba da ti otvori deo gde programiras funkcije tastera, ti to nemas?
Ne pricam za canbus i komande sa volana.

Cek, kada odes u settings, pa factory, pin 8888 ili 123456, tamo nadjes opciju za touch area key/side button/panel keys, treba da ti otvori deo gde programiras funkcije tastera, ti to nemas?
Ne pricam za canbus i komande sa volana.
pa ima ali dugmici ne reagiju, kao da su crkli

Ma jok, i ne bi crkli svi, pogotovo sto su prestali da rade nakon reseta, samo je stvar podsavanja.
Koja je multimedija, sta ti stoji u about sekciji, koji model i verzija softvera, koji SoC, da iskopamo negde uputstvo za konkretan uredjaj? Nevezano za to gde si uzeo i sta je u prodavnici, sve stu to 7-8 modela koji preprodaju razni brednovi.

Ja da sam na tvom mestu probao bi da nadjem neki drugi rom za tu navigaciju,preporucujem ti sajt XDA-DEVELOPERS i tu moze svasta nesto da se nadje sto se tice android uredjaja a tamo mozes naci dosta iskusne ljude koji ce ti vrlo rado pomoci. Ja sam za svoju multimediju (kinesku) tamo mnog stosta nasao,sto se tice skrivenih menija aplikacija i slicno cak sam nasao i drugi rom sa novijoom verzijom androida. Uglavnom da skratim pricu jedan od mojih saveta je da nadjes nekog ko ima slicnu ili istu multimediju i da ti on posalje palikacije koje se nalaze na tom uredjaju. Takodje jedan od resenja je da pokusas da nadjes nekog da ti napravi backup OS preko custom recovery-a koji bi mozda mogao da iskoristis na svom uredjaju.
Inace te multimedije mogu da se nakace na kompjuter ako zelis nesto da ceprkas preko ADB SHELL-a po njemu.

aj za pocetak da probam sa XDA-DEVELOPERS :)

Vrh Dno