Šta je novo?

Killzone 3

Ti se salis? :) Ja ne znam odakle da pocnem da nabrajam razlike. :)

Ja pocni on nekud. Najbroj obavezno lose, mada ti si poznat kao Sony exlusive paljevina, tako da ne znam koliko mozes biti objektivan. Ranko nam je dosta toga rekao, i na osnovu toga sam dosao do zakljucaka da je uradjeno sve ono lose cega sam se pribojavao. Drone wars.

Ovaj Marley je stvarno presao u komicare :d ! On nekome da kaze da je paljevina :)

Ragnarok je u tih 3000 postova napisao vise korisnih informacija nego ti u svojih 7000 trolerskih , pa prestani vise da druge vredjas . Modovi ti stvarno vise previse dozvoljavaju .

^Ja ne znam kome ti repliciras kad si u ignore listi. Idi besni na SBB. ;)

- Osecaj kontrolisanja je identican kao u KZ-u 2, samo sto su kontrole brze odazivaju. Nema SANSE da ovo zamenite za BC2 ili CoD, ja se posle 150 sati igranja osecam kao kod kuce sa ovim kontrolama, sa tim sto su negativne strane KZ-a 2 potpuno uklonjene (uzasna CQC borba, inercija koja je nekima smetala, dok je i input lag nesto smanjen).

- Framerate treba unapredjenje. Sa 8 igraca je OK, preko toga vec krece "seckanje".

- Grafika je DRASTICNO bolja nego u KZ-u 2, kao i zvuk. Zbog upotrebe MLAA umesto Quincunx i eliminisanja motion blura, igra izgleda zaista jako cesto. Nema onog sloja blura kao u KZ-u 2, sto dozvoljava teksturama da zaista sijaju. Ocekivao sam da igra nece imati onaj "CG" osecaj kao u KZ-u 2 jer nema vise object-based blura, ali sam pogresio. Igra izgleda perfektno, daleko ispred drugih konzolnih shootera.

- Zvuk je vrhunski. M-82 zvuci prosto fenomenalno.

- Unlock sistem se sastoji od toga da sa svakim rankom dobijete 1 poen sa kojim mozete otkljucati oruzje ili neke gadgete. Skilllove (extra armor/health itd.) otkljucavate prostim levelovanjem.

- Mape mi se zaista svidjaju, mada su na nekim clusterfuckovi zaista izrazeni u pojedinim situacijama. Jedna od mapa ima aktivan EMP u sebi, koji se povremeno aktivira i rushi jet-packove sa neba.

- Ubacen je TDM mod (Guerrilla Warfare) i Operations (slican Rushu u BC-u 2). Nijedan ni drugi mi se preterano ne svidjaju, Warzone je krojen za Killzone i tu cu i provesti najvise vremena.

- Liste servera su izbacene i sada matchmaking drzi apsolutni monopol u izboru igara.

- Party sistem je prosiren na 8 osoba.

- Dodato je nekoliko novih oruzja, ali ce puna verzija imati jos dosta vise koliko sam ja shvatio.

- Neka oruzja su pretrpela izmene. Klasicna saboteru puska (STA-14) sada ima 4x optiku. Nije moguce stavljati attachmente na oruzje.

- Medic ima dronea koji leti oko njega i puca na neprijatelje.

- Exo-mechovi i leteci dronovi (koje spawnuje tactician) su prejaki, mada leteci dronovi imaju manji uticaj na igru nego u KZ-u 2. Mnogo redje su pucali na mene nego u prosloj igri, sto je prvenstveno izazvano cinjenicom da je map design promenjen da bi smanjio uticaj robota na igru.

- Stvari su i dalje dosta neizbalansirane, mada je to i za ocekivati, jer je ovo i dalje alpha build.

- Spawn sistem je promenjen. Nema vise spawnovanja na Squad Leadera i nema vise spawn granata. Tacticiani sada zauzimaju odredjena mesta na mapi odakle se igraci spawnuju. GG je najavio reviziju ovog sistema.

Nemam vise vremena da pisem utiske, napisacu ih jos veceras kada se vratim kuci.

Hteo je reci cisto jer nema blura pa igra deluje ostrije.

Trebalo je da napisem cisto, umesto cesto... Kao sto je Dodatak rekao, zbog nedostatka motion blura i prelazak na MLAA sa Quincunxa (Quincunx dodaje sloj blura preko svega) igra izgleda dosta ostrije.

Jos kako je na ignore. Da tu i tamo neko ne udari quote na njegove gluposti, ne bih ni znao da jos uvek zagadjuje forum svojim beskorisnim lupetanjem.

Pacijent.

Kome sad da verujem ?! Ranku se MP nikako ne svidja iz bete, a Ragnarok je koliko vidim odusevljen. Lepo sam rekao da Ragnarok ne zna da iznese negativne strane igre....

Pacijent.

Kome sad da verujem ?! Ranku se MP nikako ne svidja iz bete, a Ragnarok je koliko vidim odusevljen. Lepo sam rekao da Ragnarok ne zna da iznese negativne strane igre....

Pazi, ne sumljam da ce biti bolji i veci izbor mapa kao i da ce malo doterati framerate u konacnoj verziji, ali ako infiltrator ostane isti....... nece valjati, ta klasa neverovatno kvari opsti utisak i mora da se menja, dok sam igrao 95% mojih igraca je biralo njega a niko takticara, svi su imali odlican k/d odnos ali smo zato debelo izgubili, vecina se ponasala kao da je deathmatch u pitanju a ne borba sa taktickim zadacima...

Nadam se da ce multiplayer proci kroz neke radikalne promene, ako ovako ostane mene nece videti :)

Zato kada se bude odavde prava ekipa skupila, sa sluškama i sa ciljem za pobedom partije a ne nabijanjem k/d proseka, biće fenomenalno :)

Pazi to su moju utisci, ali ja sam u kz2 mp-u skupio svega 4-5 sati, tako da normalno da nijanse ne primećujem.

Ali i to mi je dovoljno da primetim da je igra kz2 reciklaža.

Istom pričom su me oterali iz CoD i NFS tema :d

Pazi to su moju utisci, ali ja sam u kz2 mp-u skupio svega 4-5 sati, tako da normalno da nijanse ne primećujem.

Ali i to mi je dovoljno da primetim da je igra kz2 reciklaža.

Kakve nijanse? Ovo je potpuno drugacija igra. :)

Igrao sam danas sa Baureom mp, pa da nastavim sa utiscima.

- Sve preko 8 igraca trenutno je problematicno, sto se tice frame ratea.

- Potrebno je produziti duzinu sprinta barem 33%.

- Party sistem je odlicno napravljen. Ukoliko tokom igre odlucite da napustite sesiju, igra vas vraca u meni, ali vam ne raspusta party. Moguc je povratak u igru koju ste napustili. Party podrzava 8 igraca i party chat se NE prekida tokom ucitavanja (kao sto je bio slucaj u KZ-u 2). Kvalitet zvuka je na vrlo visokom nivou (mada je pretih po default podesavanjima).

- Prva 2 puta kada smo pokusali da udjemo u igru preko party sistem, konzole su nam se blokirale. Postoji dosta glitcheva i bugova u igri, ali ovo je ipak alpha code i tako nesto je razumljivo. Nije se moguce spawnovati na SL-u, sto je po meni jedan od trenutno najvecih minusa.

- Kolicina healtha koju svaki igrac ima je drasticno smanjena. Nekoliko pogodaka i to je to. Otprilike, izmedju normalnog i hardcore moda u CoD/BC igrama. Meni je ovako perfektan sistem, ali ako niste navikli na brzo pucanje i umiranje, moglo bi da vam smeta.

- SMG i LMG imaju vrlo slab trzaj. M82 + Reload + Bullet Damage + Silent Footsteps ribbon = neunistivost.

- Ribboni se osvajaju u toku igre i vrlo su slicni perkovima u CoD-u. Svaki ribbon daje odredjen bonus (npr. Reload ribbon ubrzava promenu sarzera, bullet damage povecava damage metaka itd.) i kada je osvojen traje do kraja igre, bez obzira na broj smrti. Koliko sam ja primetio, ne postoji ogranicenje osvajanja ribbona tokom jedne partije.

- U igri postoji sistem medalja (Bronze - Silver - Gold - Expert) za svako oruzje i za svaki tip igre, ali one ne donose trenutno dodatne poene.

- Lag zna da bude prilicno zestok, mada varira od partije do partije (Ja trenutno koristim najslabiji Telekom ADSL paket).

- Sneg i voda u igri izgledaju spektakularno.

- Operations mod je vrlo slican Rushu. Svaki put kada zavrsite jedan set naredjenje (ekvavilent unistavanja para M-COM-ova), pocinje animacija gde igra u prvi plan stavlja najbolje igrace. Iako ne zvuci pretezno interesantno, vrlo je zanimljvo gledati druge igrace dok ih odnosi lavina nastala unistenjem brane. :bottle:

- Helghast puska je dobila reflex optiku, dok M-82 ima donekle promenjen nisan (iksic umesto tacke).

Iako sam nabrojao dosta promena, bukvalno ne mozete da osetite koliko je igra drugacija od KZ-a 2 dok je ne probate. Sve ovo ima svoje mesto u evoluciji igre, ali je gameplay (posebno kretanje/pucanje) zaista drasticno drugaciji i definitivno cete osecati kao da igrate drugaciju igru, iako ce na neke nacine sve to biti slicno KZ-u 2. KZ3 je toliko daleko od reciklaze, da ja zaista ne znam koji primer da uzmem da bih na dovoljno jak nacin naglasio razliku. W@W je reciklaza MW-a 1, BO je reciklaza MW-a 2, KZ3 je definitivno u potpuno drugoj ligi. :)
I, uostalom, sta znaci "reciklaza"? Koji su se to shooteri drasticno promenili iz nastavka u nastavak? Ja se jedino secam Resistancea, koji je posle toga uzasno napljuvan i kada je najveci deo hardcore igraca presao na druge igre. Ukoliko je neka multiplayer igra popularna, normalno je da ce se ciljati na unapredjenje, ne na promenu. KZ3 je negde izmedju ova dva, ali je igra, kao celokupno iskustvo, zaista drugacija od KZ-a 2 i to pogotovo na fundamentalnom nivou gameplaya (o cemu nema svrhe raspravljati sa tobom s obzirom da nemas neki staz u igri.).

Inace, najavljen je patch koji donosi, izmedju ostalog, sledece:

Tact now starts with a silenced SMG and gets M82 instead of StA-14
Medic gets a silenced M82 now... yep.
Engineer seems to get an entirely different SMG.
Marksman gets the StA-52 Assault Rifle instead of SMG.
Infiltrator I think is the same. edit: nope the StA-52 is silenced!

Poslednja izmena:
Kad ce malo sira beta da krene ?

Probaću sutra da ulovim malo više vremena, pa ću obratiti veću pažnju.

@ Marli

Ko ti kriv što nisi ulovio indijsku betu :)

@ Marli

Ko ti kriv što nisi ulovio indijsku betu :)

Kad covece ? Radio sam 70h prosle nedelje, sad slava, bem ti mene vise i igranje.

Ragnarok kad ce sira beta ?

Opa, prigusivaci, now we're talking :)

Stvar je u tome sto ti nisi dovoljno igrao KZ2 da bi primetio razliku u "feelingu" izmedju 2 igre. Najbolje sto mogu da objasnim jeste da je KZ2 ciljao na intenzitet i pumpanje adrenalina, a KZ3 vise cilja na neki spektakl. Bauer i ja smo veceras bukvalno vristali preko mikrofona koliko se suludih situacija desilo. Ovako nesto nije bilo ni izbliza toliko cesto u KZ-u 2.

Ragnarok kad ce sira beta ?

Nije najavljeno, za sad samo Sonyeve lozane imaju pristup. :d

Opa, prigusivaci, now we're talking :)

Vec sada je moguce otkljucati M66 Machine Pistol koji je sekundarno oruzje i lici na neki priguseni Uzi.

Poslednja izmena:
I ja sam Sony lozana, ocu betu!!
Ne znam sta si lose shvatio u tome sto sam rekao da si Sony lozana, bolje to nego Xbox troll i bot. :D

Inace spreman sam i da pljunem neku kintu ko mi sredi betu...

Koliko sam ja shvatio, sledece sto ce se desiti vezano za betu ce biti potpuno novi klijent. Novih patcheva za trenutni nece biti. Moguce je da ce tada beta biti prosirena.

Iskreno se nadam da health, vise od svega, nece dirati. Meni ovo perfektno odgovara. Posle 2 sata igranja pravio sam 10+ killstreakove, sto bih vrlo tesko postigao sa starim health sistemom.

Ko oce da proda nalog nek se javi na PM, idijanski ili bilo koji drugi.

Hahah, indijanski :d

Pa iz svega sto sam do sad video, citao, moram i te kako da se bojim da opet ne useru genijalnu ideju (pricam o Warfare modu).

Nazad
Vrh Dno