Šta je novo?

Killzone 2

Inace, kako je vise ljudi pocelo da dobija ove beta kodove, teme sa odusevljenjem pocinju da se pojavljuju po stranim forumima. Ljudi su odusevljeni, grafika, zvuk, atmosfera i najvaznije, napucavanje, je po vecini, spot on! Kazu da oruzja imaju pravi osecaj tezine, i da stvarno sve to deluje kao da pucas iz vatrenog oruzja, cima unazad realisticno i zvuk doprinosi svemu tome. Moze to da se provali u par beta videa koja sam kacio ovde, ali vecina je previse kompresovana, jedva cekam neki HD snimak gameplaya.
Ono sto sam primetio a i svi koji igraju betu je da postoji odredjeno kasnjenje od trenutka kada upucate nekog, animacija smrti ne krene bas odmah (kao na cuvenom Gif-u kada Helghast prima rafal u telo iz blizine), vec kasni nekih sekund... Nadam se da je to samo u beti i da ce biti ispravljeno u finalnoj verziji jer je taj hit-detection sistem jedna od najboljih fora u igri...

Poslednja izmena:
Hehehe ušao sam i ja u betu. Aj da zezamo Borisa :d

Treba vas tucji sve! :whip: (trcim na taxi kuci da proverim mail :d )

Naravno da nije, ali ne isplati mi se kad radim prvu smenu da idem svaki dan kolima, vuce bre 15 litara ljuta makina :d

Stigo i meni code!! :D :smoke: :banana:

Meni je u sig-u.. skidam sad firmware, prokleti Adsl i lazno ubrzanje protoka, skida mi sporije nego ranije!

Jao bre, kako ja da dodjem do bete!? Gledam mail - nema :(

Skini onu Killzone 2 multiplayer temu sa Store-a, ako vec nisi, sa njom dobijas sansu da dobijes betu.. ja to uradio kada se pojavila i evo stiglo juce :)

Skini sad, nema veze, do 14-og traje Beta, tako meni pise...

Probacu, mozda mi se posreci, a vi se hitno javljajte s utiscima...

Igrao sam dosta sa Predragom veceras.
Utisci su... hm... fantasticni. :D
Igra je izuzetno fluidna, gunplay je apsolutno neverovatan, ceo multiplayer je jako dobro osmisljen (vidi se ko su im bili uzori), grafika je nenormalno dobra.
Iako u pokretu, kao u vecini FPS-ova, ne mogu da se vide oni sitni detalji, sokovi koji se desavaju kada se npr. neko spawnuje pored tebe, pa provalis koliko je model likova deteljan su vrlo, vrlo brojni i prosto te teraju da razmislis koliko ostale igre lose izgledaju u odnosu na ovo.
Netcode je jako dobar, lag je prilicno mali, i sve vrlo fino radi.

Igra je izuzetno fluidna, gunplay je apsolutno neverovatan, ceo multiplayer je jako dobro osmisljen (vidi se ko su im bili uzori), grafika je nenormalno dobra.
Iako u pokretu, kao u vecini FPS-ova, ne mogu da se vide oni sitni detalji, sokovi koji se desavaju kada se npr. neko spawnuje pored tebe, pa provalis koliko je model likova deteljan su vrlo, vrlo brojni i prosto te teraju da razmislis koliko ostale igre lose izgledaju u odnosu na ovo.

Znaci jos jedan od razloga zasto vredi imati pre ps3 nego xbox360:D

^Pa, pola ljudi sa ovog foruma je kupilo PS3 zbog Killzonea 2. :D

***a, mene izbacuje posle par minuta u meni nakon prijavljivanja greske tako da sam se smorio posle sat vremena seckanog igranja, mada je sasvim moguce da je to zbog bednog uploada od 64kbs. Btw moram da pored svega navedenog pohvalim zvuk koji je fantasticno odradjen i znatno doprinosi atmosferi. Ko god ima surround sistem imace u cemu da uziva :)

I ja imam upload od 64kb, ali igra sasvim normalno funkcionise, cak i na mapama za 32 igraca.
Koje si servere izabrao, mozda si se zeznuo pa izabrao US, umesto EU?
BTW Koji ti je PSN nick?

Brate... igrao jedno dva sata, malo utisaka...

Zvuk (iako sam igrao dosta smanjeno zbog ukucana) je BROOKA!! Pistolj neverovatno dobro zvuchi! Zvuk vetra, raketa, non stop neke eksplozije, ma perverzija.

Grafika takodje, ne znam, nisam igrao COD 4 online, samo SP, ne znam da li izgleda kao single player, ali ovo izgleda dosta bolje nego COD4 u singlu, dosta bolje, ne toliko sto se tice tekstura, odnos detaljnih tekstura i onih manje detaljnih je oko 50/50 (obecali su da ce SP i MP da izgledaju isto na kraju), ali atmosfera, svetlosni efekti, sjajno!
Dizajn mapa je takodje za desetku, sve je tako detaljno, dizajnerima sve pohvale! Igrao sam tri mape za sada, dve su po mraku, jedna po danu, ne zna se koja izgleda impresivnije, ova po danu mi je najbolje legla, jer je mala, pa se cesto nalazis sa neprijateljima i brzo je naucis, a i dan izgleda impresivno i efekti sunca, ko je rekao da je sve sivo treba ga udariti...

E sad, kontrole. Znaju svi da sam noob u konzolnim pucacinama, trebace mi dosta vezbe, ali sam bio koliko toliko dobar, ubio sam ih mozda 15 za ova dva sata :D Jako je cudno, ipak su to godine i godine igranja CS-a.. Kada je pucanje na daljinu, onda je ok, problem su nagla okretanja i pucanja iz blizine, ne mogu tako brzo da se okrenem i jako se dezorijentisano osecam. Shvatam da treba dugo privikavanje i vezbanje i pokusacu sto bolje da naucim kroz ovu betu, ali potrajace dok ne budem dobar...
Buduci da je multiplayer, postoji odredjeni lag od momenta kada upucate nekog i dok njegovo telo pocne da reaguje na metke... Nista strasno, ali nije real-time kao na onom cuvenom Gif-u, koliko cujem, tako je u single player-u, ali ovde postoji odredjeni lag koji ce verovatno biti ispeglan dodatno dok ne izadje igra, ali nista strasno, jer se cuje jako prijatan zvuk kada ubijete nekog..
Helghasts su je*eno mocna pojava :) pogotovo "uzivo" :)
Sutra cu detaljnije, moram da spavam...

Poslednja izmena:
I ja imam upload od 64kb, ali igra sasvim normalno funkcionise, cak i na mapama za 32 igraca.
Koje si servere izabrao, mozda si se zeznuo pa izabrao US, umesto EU?
BTW Koji ti je PSN nick?

Nick mi je Kermez i uvek sam birao EU servere, samo sto sam probao samo mape sa 32 igraca al moracu da probam i one sa 16 pa da vidim kako onda ide :)

Kraken, ja sam takodje na 64 upload (download 764) i radilo je super na punom serveru sa 32 igraca, neki francuski server je bio u pitanju. Sto se tice kretanja i pucanja tu nema laga (samo onaj pomenuti hit-detection malo laguje), malo se tripuju lesevi kada zaginu, recimo padne na zemlju pa onda otklize jedno dva metra od mesta gde je pao :) ali retko se desava, s obzirom na ovaj ocajni Upload ocekivao sam da ce biti lose, ali skroz dobro radi...

Da dodam nesto u vezi grafike, izgleda kao da radi u nativnoj rezoluciji mog monitora, keve mi, nikakav aliasing nisam primetio, sve je crisp and clear..

ppredrag, Kraken, Ragnarok, ne znam da li ste slobododni danas oko 19, 19:30, da opikamo malo dva na dva :) Malo su velike mape za tako nesto, ali nema veze. Ne znam kako sljakaju ovi serveri, da li je bitno ko zapocne server ili nije? Ako jeste, onda nek neko ko ima najbolji net kreira server pa da upadnemo, ne znam da li vas imam sve u listi, dodacu vas u svakom slucaju.
Faking posao, igra mi se najstrasnije, juce nisam mogao da se odvojim iako su mi se oci same zatvarale, maksimalno je zarazno! :)

Poslednja izmena:
Mislim da si ti najbolji kandidat, nas trojica imamo 64 :) Aj stavite neke MSN nickove u profil, ja sam malopre dodao, da mozemo da se dogovaramo sta i kako (ako vam je PS3 blizu kompa to jest, meni je sve na istom monitoru :) ), dok otkucam nesto na PS3 proci ce sat vremena :d

Skidaj onu temu, svi skidajte bre! :)

Nazad
Vrh Dno