Šta je novo?

Kg ne znaci obavezno Kragujevac

Jel ok oko 1:30h pre treninga pojesti 3jaja i posle treninga nakon pola sata pojesti belog mesa onako 150gr
skroz sam izbacio hleb iz izhrane i ne nedostaje mi nesto :)

Mene za ishranu realno zabole, jedem sta stignem i kad mogu ...
Dok sam treinrao pazio sam sad nemam snage ni volje ni mogucosti ( vremena)
A pogotvu ne volim o tome da pricam ... Nek jede sta ko voli...

no da odgovorim na ovaj biser.

. Cisto zbog toga je skoro nemoguce dobiti je slobodnu prirodno, pogotovu sto vecinom dolazi "upakovana" i sa glukozom, makar je tako u vockama...

.
Inace, moja hemija je dobra,
Druze izvini ali nije dobra...

Da napises da dekstroza dolazi upakovana sa glukozom to ne moze da napise neko ko zna imalo o hemiji odnosno biologiji

dekstroza je po hemijskom sastavu jednaka glukozi samo drugacije formirana odnsono to je D-glukoza
u telu se svi seceri pretvaraju u osnovno oblik odnosno glukozu da bi se iskoristili

Dextroza se ne korsiti u obrocima vec posle treninga zbog insulina i transportnog sistema..
I veoma je korisna a ne otrovna..

Ako vam je grozdje Hemija, ako vam je surtuka hemoja ... onda stvarno ne znam kako ste osnovnu skolu zavrsili

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako ste u ovoj temi stigli do toga da je čovek biljojed?:d

Btw. kad se već spomenuo brokoli, ako se kuva u vodi treba ga kuvati najviše 6 minuta.

@Weasel - izomeri NIKAD SAMI OD SEBE ne poprimaju oblik normalnog clana.

Ne moze dekstroza da se PRETVORI u glukozu, jer IZOMER, pored drugacijeg ili reda, niza, polozaja ili sa razlikama u geometrijskim polozajima, IMA DRUGACIJE i hemijske i fizicke osobine od normalnog clana (u ovom slucaju glukoze)... Tako da ne, NE MOZE da se "pretvori" u glukozu, jer ako bi to radila, bilo bi dovoljno jesi samo glukozu, a ako bi se "pretvorila" u glukozu, zar ne bi izgubila svoje osobine??

Zar nemas pankreas za kontrolu insulina? Takodje - zamolio bih te da mi objasnis sta je to "transportni sistem", posto vidim da si se podosta raspitao o ovoj temi.

Sto se mene tice, ja sam ovde zavrsio, jer vi sada ne razumete, a kada zbog tog nacina ishrane skratite vas zivot za desetak godina radi par kila vise misicne mase ili par kila manje sala... Kao da je fizicki izgled/stanje toliko bitan... Zaista amerikanizacija...

Sto se mene tice, ja sam ovde zavrsio

Nadajmo se da jesi.

Mislim, hajde što smaraš, nego si i krajnje neozbiljan sa svojim izjavama. Ako već hoćeš da doprineseš temi, daj neki link, naučnu studiju, šta god, što potkrepljuje tvoje izjave. Samo da ne budu tekstovi časopisa tipa "treće oko", nego bilo šta što ima određenu (naučnu) težinu, gde se kaže da je dekstroza otrovna, da je nemasni sir/jogurt otrovan... i za šta si već sve rekao da je otrovno.

Nije mi jasno, zalepio si se za ove stvari koje smo pomenuli u temi, a šta je sa svim ostalim stvarima koje 99% ljudi svakodnevno jede? Genetski modifikovana soja koje ima maltene u svim slatkišima, keksovima, čokoladama i gde je sve već ne trpaju. Coca cola? Cigarete? Alkohol? "Voćni" sokovi puni kojekakvih aroma i konzervanasa? Mesne prerađevine od ko zna kakvog mesa koje je napumpano ko zna kakvim antibioticima i čime je hranjeno uopšte. Svaki prehrambeni proizvod koji kupiš u prodavnici sadrži bar nekoliko emulgatora, konzervanasa i možda još nešto pride - sve je to "ispitano", ali da li je ispitno kako utiče na zdravlje kroz 10 ili 15 godina? Sve to nema veze, ali bitno da je Ella sir otrovan! :D

Poslednja izmena:
Za ove što zastupaju teoriju pećinskog čoveka i ishrane: moj pradjed, laka mu zemlja, umro je sa svim zdravim zubima u glavi, sem jednog koji mu je izbila kobila ali tad nisu jeli ono što jedemo sada.
Ako obratite pažnju o čemu se ovde piše, primetićete da je meso glavna namirnica još uvek.
Nekad su poslovi zahtevali više fizičke aktivnosti, dok se danas većina poslova svela na višečasovno sedenje ispred monitora ali i kolektivna lenjost za fizičkim aktivnostima uz sve moguće izgovore. Sve ovo što pišem, pišem na osnovu ličnog iskustva i 20+kg koje sam nabacio upravo poslovima navedenim iznad. :)

Ja bih najvise voleo da budem drvoseca i da imam stalni radni odnos kao drvoseca, i da secem sekirom po ceo dan i nosim karirane kosulje i tako ceo zivot. Nema sanse da budes debeo, jos svez planinski vazduh, milina.

Kompjuteri su nas unistili doslovce, ja bih voleo da nestane internet na godinu dana, da ljudi izadju malo iz kuce, da dignu dupe sa stolice.

Ja bih najvise voleo da budem drvoseca i da imam stalni radni odnos kao drvoseca, i da secem sekirom po ceo dan i nosim karirane kosulje i tako ceo zivot. Nema sanse da budes debeo, jos svez planinski vazduh, milina.

Kompjuteri su nas unistili doslovce, ja bih voleo da nestane internet na godinu dana, da ljudi izadju malo iz kuce, da dignu dupe sa stolice.

[YOUTUBE]mL7n5mEmXJo[/YOUTUBE]

;)

Zelja ce ti biti jako brzo ostvarena pri sledecoj suncevoj erupciji, mozda koliko jos naredne godine :d

@Iznogud - da bre, Monti Pajton je zakon... Samo da ne peva lucko drugi deo pesme..;)

@marko n - dao sam film "Sugar the bitter truth".Isti ima i na YT free da se gleda, ili bese google videos. Anyway, nisam ja rekao da je taj sir otrovan, niti ja znam koji je taj sir (mislim , mozda znam ali mislim da ne znam), ali, iako se ljudi svaki dan truju, neki to rade svesno neki nesvesno, ali nista neces postici, makar ne dobro, time sto se trujes jos vise...

Ali u pravu si, ljudi se puno truju i ti nemas tu puno izbora OSIM da uzgajas svoje, sto iziskuje puno truda i sredstava, ali onda makar znas sta jedes..:)

A evo i sto sam se uhvatio price - ljudi jedu ovo ono i truju se, ok, takvi su, ali VI, vi, majku mu... Pa vi se hvalite time! "Bio sam u teretani, onda pojeo toliko i toliko toga i onda uzeo whey ili dekstrozu ili sta vec"... Pa 'ebem mu mater, da to zaista valja, valjda bi svi to pili/uzimali svaki dan, a ne samo ljudi koji hoce neprirodno brzo da promene masenu strukturu tela....

Rekoh ti, moj princip je da makismizujem unos hrane koja je takva kakva je prirodno (uz termičku obradu, naravno), a minimizujem unos industrijskih prerađevina. Kako onda možeš da kažeš da se sveno trujem? Tvojom logikom, šta tek onda da se kaže za pušače, koji plaćaju da bi se trovali (dokazano)? To je OK, Whey je problem? :)

Dekstrozu i Whey nisam lično uzimao, samo probao u par navrata. Zašto Whey (i ostale suplemente) svi ljudi ne uzimaju? Prosto, zato što su skupi, a nisu neophodni. Moja logika je (možda pogrešna) da za uloženi novac unesem u sebe hranu koja ima ukus, ali ne vidim zašto bi surutka bila loša/otrovna?

Poslednja izmena:
Hahaha, pusti me Jay Cutlera koji je stalno na necemu - bilo to hgh, insulin ili aas, i trosi vise kalorija nego svi mi ovde.

Sve si promasio - ko prica o proteinskoj dijeti? Ovo sto ja pricam nije dijeta, nego sredjena ishrana, nesto cime ces uz dobar trening spustit bf na 12-13%, neko i vise(ja na 10% bez kardia). Tek onda ako hoces vise idu varijacije UH, dodavanje sagorevaca ili jos gore keto dijeta, E/C/A, itd...vecini ljudi potpuno nepotrebno.

Dalje pricas o visku proteina koji ce se uvece konvertovati u UH?!? Izvini ali ovo jos nisam cuo.:d
Nece, ali ce dobar dio tih skrobastih UH koje uneses konvertovati u salo.

Oba obroka spadaju u obrok posle treninga kao najvazniji u danu, i uvjek je isti bio u 10am ili u 10pm.
u krevet se leze punog stomaka sporovareceg proteina, po mogucnoscu 0-2% UH i 0-3% masti.:wave:

I tako da ne, ne stoji to sto si napisao, a ovo sto sam ja napisao je manje vise aksiom. tako da...:wave:

naravno da gresis, ali me bas mrzi da ti to potanko objasnjavam. Samo da bih te uputio u pravom smeru, pogledaj koji je prioritet u organizmu: UH je broj 1.i apsorbuje se brze. zato ce obrok koji pojedes uvece ako je cisto proteinski da se pretvori u uh, i nista nisi time dobio...korisnost takvog obroka lezi u tome da proteinska hrana brze i lakse zasiti, s manjom kolicinom. sem ako pod obrokom ne racunas 30-50g proteina. ali da rascistimo, proteinski sejk NIJE OBROK. primecujem da ti smatras da jeste, kako 40g proteina, cca 160 kalorija moze da se smatra obrokom? dakle, bolje pojesti 40g proteina i 40g UH, nego 80g proteina od kojih ce pola otici u uh, i pukao si pare bez veze.ne moras da se slazes, dobro ti ide i tako, a i meni ovako ;) mada se razlikujemo samo po tome sto tu 1 mericu proteina sto uzimamo pred spavanje ne smatram obrokom, a ti smatras

Rekoh ti, moj princip je da makismizujem unos hrane koja je takva kakva je prirodno (uz termičku obradu, naravno), a minimizujem unos industrijskih prerađevina. Kako onda možeš da kažeš da se sveno trujem? Tvojom logikom, šta tek onda da se kaže za pušače, koji plaćaju da bi se trovali (dokazano)? To je OK, Whey je problem? :)

Dekstrozu i Whey nisam lično uzimao, samo probao u par navrata. Zašto Whey (i ostale suplemente) svi ljudi ne uzimaju? Prosto, zato što su skupi, a nisu neophodni. Moja logika je (možda pogrešna) da za uloženi novac unesem u sebe hranu koja ima ukus, ali ne vidim zašto bi surutka bila loša/otrovna?

100% tacno.
vi sto se zdravo hranite, raspitajte se cime se beli secer, da vidite sta jedete. Vidite jedete li genetski modifikovane zitarice. Danas zdrava hrana ne postoji, utuvite to sebi u glavu

Ne zaludjujte se sa zdravom i nezdravom hranom...svaka hrana je zdrava ukljucujuci i cvarke :d
Deda mi je pricao kada se 50-tih pojavilo vestacko djubrivo da niko nije hteo da ga upotrebljava par godina jer je bilo "otrovno"...
Isto je i sa genetski modifikovanom hranom koja je buducnost i zdrava je kao i svaka druga hrana...
Sto se tice zdravlja poenta je u fizickoj aktivnosti koja je presudna a za kompjuterase posebno i bitna zbog nacina na koji obavljaju posao (sedeci), redovno vezbajte, dnevno 1-1,5 sat (najbolje da u tom vremenu imate trcanje u vremenu od bar 30 minuta) i jedite sta vam se trazi od svega po malo... to je najzdraviji moguci recept sve ostalo je filozofiranje... ;)

Poslednja izmena:
Ne zaludjujte se sa zdravom i nezdravom hranom...svaka hrana je zdrava ukljucujuci i cvarke :d
Deda mi je pricao kada se 50-tih pojavilo vestacko djubrivo da niko nije hteo da ga upotrebljava par godina jer je bilo "otrovno"...
Isto je i sa genetski modifikovanom hranom koja je buducnost i zdrava je kao i svaka druga hrana...
Sto se tice zdravlja poenta je u fizickoj aktivnosti koja je presudna a za kompjuterase posebno i bitna zbog nacina na koji obavljaju posao (sedeci), redovno vezbajte, dnevno 1-1,5 sat (najbolje da u tom vremenu imate trcanje u vremenu od bar 30 minuta) i jedite sta vam se trazi od svega po malo... to je najzdraviji moguci recept sve ostalo je filozofiranje... ;)

U moru industrijskog odpada kao sto su pastete itd. cvarci su daleko zdraviji. Pausalno iznosis tezu da je GM hrana zdrava kao i regularna hrana.

DOUGHHH... ČVARCI... ( smajli sa Homerom koji zamišlja hranu) :D:D:D

Slažem se, sva hrana je zdrava, postoje čak i ozbiljni naučni radovi koji govore o tome da prestanak unosa hrane izaziva smrt! :d

Teoretski da, ali kako kompanije gledaju samo profit i ništa više, sve po običaju završi na način koji je na štetu ljudi.

Koga ne mrzi, neka pogleda ovo, pa neka posle kaže da je GM hrana OK. Ne verujem u sve prikazano, ali sa druge strane, ne bi me iznenadilo da je sve tačno.

naravno da gresis, ali me bas mrzi da ti to potanko objasnjavam. Samo da bih te uputio u pravom smeru, pogledaj koji je prioritet u organizmu: UH je broj 1.i apsorbuje se brze. zato ce obrok koji pojedes uvece ako je cisto proteinski da se pretvori u uh, i nista nisi time dobio...korisnost takvog obroka lezi u tome da proteinska hrana brze i lakse zasiti, s manjom kolicinom. sem ako pod obrokom ne racunas 30-50g proteina. ali da rascistimo, proteinski sejk NIJE OBROK. primecujem da ti smatras da jeste, kako 40g proteina, cca 160 kalorija moze da se smatra obrokom? dakle, bolje pojesti 40g proteina i 40g UH, nego 80g proteina od kojih ce pola otici u uh, i pukao si pare bez veze.ne moras da se slazes, dobro ti ide i tako, a i meni ovako ;) mada se razlikujemo samo po tome sto tu 1 mericu proteina sto uzimamo pred spavanje ne smatram obrokom, a ti smatras
Hahaha, mozemo ovako do nove godine, nisam htio ali ipak moram ***:d:d
http://www.youtube.com/watch?v=WrjwaqZfjIY

Vidis razlika izmedju nas je prvo to sto ja citam sta si ti napisao a ti moje postove ne. Jer da si ih procitao ne bi mi stavljao u usta poluistine, ili mozda i citas ali namjerno izvlacis iz konteksta samo ono sto ti odgovara, ne znam....
Druga je da ne pijem proteine pred spavanje(osim bas bas rijetko i to samo blend a ne whey koji za to i ne sluzi) nego pola elle sa jogurtom.

Evo po drugi ili treci put ja ne smatram sejk samostalnim obrokom iako zamisli on to jeste! - i zove se post workout meal, vec ga popijem pola sata-sat pred glavni u koji ide oko 150gr pirinca i 300gr mesa sto mu dodje oko 100gr UH i 60+gr proteina, tako da mi tvoja prica o 40+40 zvuci smijesno.

Kakve veze uopste ima sto(po tebi)protein drzi sitost sa svom ovom pricom? Ja necu da jedem manje, nego vise, jer hocu malo vise misica a manje sala. Zasto se koriste proteinski suplementi(dodaci ishrani) a ne UH suplementi? Da bi unio sto vise proteina, ne moze svako da pojede kilo mesa na dan. Jesi li cuo kad za unos od 2gr proteina po kilu tezine ili 1gr po funti? I gde ide visak ako nekako i uspes da ga postignes - u UH sigurno ne, a sto je jos bitnije ni u salo. Ali zato sav visak UH ide u salo i samo tamo.
Jesi li cuo kad da se metabolizam usporava u drugoj polovini dana? Jel znas uopste sta se tad desava? Ocigledno ne

I tako ja ispadoh po tebi na proteinskoj dijeti, a ovamo kad sam u treningu jedem dnevno oko 250-270gr UH + 160-200gr proteina:rtfm:

Baš sam ovih dana jeo domaće čvarke, zato i kukam na amerikanizaciju.

Nabili ste mi krivnju pričom o gramima, kalorijama, brokoliju i ostalim pričama iz teretane.

Neka, dijeta će čekati proleće, moram pojesti još koji čvarak :)

Čovek da bi bio zdrav mora biti srećan. Džaba vama optimalni unos proteina, masti i ugljenih hidrata kada ste nesrećni jer ste gladni ukusne hrane :p

Istina je da otkad se zaljudjujem zanimacijama oko kompa, manje treniram, tako da su se svi oni teeeski misici poceli pretvarati u nesto mnogo lakse, tako da sam nemam ni misice, a imam 6-7kg vise nego pre nekoliko godina, kad sam sela pred komp.

@Weasel - izomeri NIKAD SAMI OD SEBE ne poprimaju oblik normalnog clana.

Ne moze dekstroza da se PRETVORI u glukozu, jer IZOMER, pored drugacijeg ili reda, niza, polozaja ili sa razlikama u geometrijskim polozajima, IMA DRUGACIJE i hemijske i fizicke osobine od normalnog clana (u ovom slucaju glukoze)... Tako da ne, NE MOZE da se "pretvori" u glukozu, jer ako bi to radila, bilo bi dovoljno jesi samo glukozu, a ako bi se "pretvorila" u glukozu, zar ne bi izgubila svoje osobine??

Zar nemas pankreas za kontrolu insulina? Takodje - zamolio bih te da mi objasnis sta je to "transportni sistem", posto vidim da si se podosta raspitao o ovoj temi.

Sto se mene tice, ja sam ovde zavrsio, jer vi sada ne razumete, a kada zbog tog nacina ishrane skratite vas zivot za desetak godina radi par kila vise misicne mase ili par kila manje sala... Kao da je fizicki izgled/stanje toliko bitan... Zaista amerikanizacija...

TO sto citas sa wikipedije i slicnih sajtova za geometrisje polozaje ok je , ali ne treba tebi to ;)
ali ti izgleda ne mozes da svatis tacnu razliku odnosno nerazliku izmedju dekstroze i glukoza a ti sajtovi sto kucas na googlu ne mogu da ti objasne kako treba ;)
Taj pankreas mora da se "podstakne" odnosno "iritira" da luci inslulin pogotovu posle treninga kad je inslulin veoma mali a to se radi dextrozom ili malotdextrinom jos bolje(ili profi to rade direkno unosenjem insulina).A inslulin koji se povecava sluzi da poboljsa transport amino ksielina do misica. ( hvala recoba20 na ispravci oko transporta)
400px-Insulin_glucose_metabolism.jpg

Grozdjem ( dextrozom) , Ne nema tu ni grama glukoze i ostalih secerera ko sto ti mislis. to je 99.9% cista dextroza a 0.001% prasina od preradjivanja.
Kukurozom (malotodextrinom)
Surutkom ( whey-om)
Sirom(Kazein)
sebi ne mogu da skratim zivot jer je to sve prirodnim putem filtaracije i separacije dobijeno ... Bez ijedne jedine hemijske reakcije.
I jedno 225 puta je zdravije od pljeskavica , cevapa pizza i slicnog.

Prosti ljudi i oni bez imalo znanje(a takvih je vecina) ce reci : ma sve je to hemija ... Najlakse je reci al kad treba da objasne gde je tu hemijska reakcija sta je tu hemoja onda kazu : ne znam znam da je to prasak i da to nije zdravo ... A brasno jeste ...

Nek jede ko sta hoce ali je verujte mi da smesno izgledate vi koji jedete sta stignete a govorite ljudima koji vode racuna da su : Amerikanci i optereceni ...
I ja sam trenutno u prvoj grupi ali mi ne bi palo na pamet reci nekom da je amerikanizovan zato sto vodi racuna o svom telu/zdravlju. Tako da osim ako sam citiran ulazim u rasprave nek misli svako ko st aoce ;)

Poslednja izmena:
Hahaha, mozemo ovako do nove godine, nisam htio ali ipak moram ***:d:d
http://www.youtube.com/watch?v=WrjwaqZfjIY

Druga je da ne pijem proteine pred spavanje(osim bas bas rijetko i to samo blend a ne whey koji za to i ne sluzi) nego pola elle sa jogurtom.

Evo po drugi ili treci put ja ne smatram sejk samostalnim obrokom iako zamisli on to jeste! - i zove se post workout meal, vec ga popijem pola sata-sat pred glavni u koji ide oko 150gr pirinca i 300gr mesa sto mu dodje oko 100gr UH i 60+gr proteina, tako da mi tvoja prica o 40+40 zvuci smijesno.

:

Namecu se 2 pitanja;
1. sto unosis uh pred spavanje a savetujes da se to ne radi ( u vidu ella sira i jogurta koji sadrzi oko 4.5-5.5% UH)
2. ako proteinski sejk ne smatras obrokom (sto on i nije i tu si potpuno u pravu ;) ) sto onda kazes da jeste :d msm, malo mi tu logike manjka, deluje mi kao da mi dajes za pravo, al da to pitanje shvatas licno, pa ne bi otvoreno to rekao. Pazi ti to, ne smatram obrokom iako jeste, a ja kad kazem da sejk nije obrok, onda problem? ;)

a ovo 40g+40g, nadovezao sam se na post pre mog da bih skrenuo paznju na ono sto smatram bitnim, tako da...

Namecu se 2 pitanja;
1. sto unosis uh pred spavanje a savetujes da se to ne radi ( u vidu ella sira i jogurta koji sadrzi oko 4.5-5.5% UH)
2. ako proteinski sejk ne smatras obrokom (sto on i nije i tu si potpuno u pravu ;) ) sto onda kazes da jeste :d msm, malo mi tu logike manjka, deluje mi kao da mi dajes za pravo, al da to pitanje shvatas licno, pa ne bi otvoreno to rekao. Pazi ti to, ne smatram obrokom iako jeste, a ja kad kazem da sejk nije obrok, onda problem? ;)

a ovo 40g+40g, nadovezao sam se na post pre mog da bih skrenuo paznju na ono sto smatram bitnim, tako da...

1. Zato sto ne mogu ellu samu i tih 1dl jogurta(4.5gr secera+ 2gr u pola elle) je najmanje zlo. I daleko bolje od min 30-40gr koliko bi mi dao neki drugi obrok, zar ne? Nisam toliki fanatik da mora bas 0gr.

2. Ti si ili lud ili trolujes:trust: Sta je li treba 3-4x da pisem jedno te isto da bi razumeo smisao, necega sto je komplikovano kao sendvic sa sunkom i sirom?:d
Ti vec razmatras kako sam ja to licno shvatio i pisem tek da bi nesto kontrirao?!?

A u stvari ti to radis od momenta kad sam rekao da zamisli nisi u pravu za jedan dio price....i ja budala jos fin i pristojan pa ne kazem da lupetas nego ono kao gresis:lupko:

Meni dovoljno o tebi govori to da u nekoliko postova nisi puno pomogao ljudima ovdje, a ja sam u jednoj jedinoj recenici jos u prvom postu uspio da objasnim najbitniju stvar, skoro sve sto ce im ikada trebati.
Do 6-8pm(ne budi se svako u 8am)se uz proteine(meso, ribu, belanca) jedu skrobasti UH(pirinac, krompir, testo) a posle vlaknasta(brokoli, karfiol) a pred spavanje nikakvi.
Ali si se zato zesce potrudio da ipak nametnes svoje. Kako si krenuo, mjesto ti je u onom sphone iphone fight tredu.

Kad budes u kontaktu sa nekim od profi bb koji od tog posla zive, i budes imao prilike da naucis malo od njih sta i kad treba a sta ne jesti onda se javi, do tada me slobodno zaobidji.

Au al odoste sa raspravom u offtopic. Ako mogu da primetim, ovde se priča o sasvim različitim stvarima. Od priče kako da se drži težina pod kontrolom uz sedenje ispred računara dođosmo do toga šta jedu bodi bilderi i da li je 87% whey dovoljan ili se mora ići na 93%. Prva priča MOŽDA i spada u domen ovog foruma, ali druga sigurno ne spada.

Ako hoćete da držite težinu pod kontrolom, kontrolišite unos ugljenih hidrata.
Fizička aktivnost nema alternativu, ako ne što se tiče kontrole težine, onda zbog opšteg zdravstvenog stanja.

Ja nista ne gledam u gram niti me zanima, jedem sta stignem, jutarnji dorucak je vecinom virsle (ne ove nase, neke nemacke, jer su mi nase gadne, ove imaju neki smek :) ) , pecenica, sunka, jaja (kajgana, kuvano, na oko) sve zavisi sta prvo dohvatim pod ruku, nekad bude i vruc burek, ako me ne mrzi da ustanem u 7-8 ujutru :) rucak je vecinom kombinacija nekog mesa sa povrcem, varivo, posle rucka sam vecinom u gradu, vamo tamo, uvece isto neka setnjica, vecere nekad ima, nekad nema, posle izlaska padne neka pica ili pljeska :)

Visok 188 i 85 kg, stalno se drzim na toj kilazi + 2-3 kg kad dodje zima i razne slave :D

Wow, sad tek vidim sta se ovde nadesavalo... i ovde ste razvili nauku umesto da trenirate i jedete kako treba. Lepo je teoretisati, ali prilicno beskorisno ako se "jede sta mi se hoce".

Skinuo sam 37kg ove godine. Oko 1kg nedeljno. Idem jos jedno 1-2 pa cu lagano da vracam masu (kvalitetnu), jer se sad osecam kilavo i slabasno trenutno :> Izgledam bolje i u boljoj kondiciji sam nego recimo sa 23 godine.

Lakše je da nabaciš "šarenu" masu pa smakneš BF, nego da nabacuješ čistu mišićnu masu. Ilisamo skineš kilažu i ostaneš light_mini_me. :)

Nazad
Vrh Dno