. Cisto zbog toga je skoro nemoguce dobiti je slobodnu prirodno, pogotovu sto vecinom dolazi "upakovana" i sa glukozom, makar je tako u vockama...
Druze izvini ali nije dobra....
Inace, moja hemija je dobra,
Sto se mene tice, ja sam ovde zavrsio
Ja bih najvise voleo da budem drvoseca i da imam stalni radni odnos kao drvoseca, i da secem sekirom po ceo dan i nosim karirane kosulje i tako ceo zivot. Nema sanse da budes debeo, jos svez planinski vazduh, milina.
Kompjuteri su nas unistili doslovce, ja bih voleo da nestane internet na godinu dana, da ljudi izadju malo iz kuce, da dignu dupe sa stolice.
Ja bih najvise voleo da budem drvoseca i da imam stalni radni odnos kao drvoseca, i da secem sekirom po ceo dan i nosim karirane kosulje i tako ceo zivot. Nema sanse da budes debeo, jos svez planinski vazduh, milina.
Kompjuteri su nas unistili doslovce, ja bih voleo da nestane internet na godinu dana, da ljudi izadju malo iz kuce, da dignu dupe sa stolice.
Hahaha, pusti me Jay Cutlera koji je stalno na necemu - bilo to hgh, insulin ili aas, i trosi vise kalorija nego svi mi ovde.
Sve si promasio - ko prica o proteinskoj dijeti? Ovo sto ja pricam nije dijeta, nego sredjena ishrana, nesto cime ces uz dobar trening spustit bf na 12-13%, neko i vise(ja na 10% bez kardia). Tek onda ako hoces vise idu varijacije UH, dodavanje sagorevaca ili jos gore keto dijeta, E/C/A, itd...vecini ljudi potpuno nepotrebno.
Dalje pricas o visku proteina koji ce se uvece konvertovati u UH?!? Izvini ali ovo jos nisam cuo.:d
Nece, ali ce dobar dio tih skrobastih UH koje uneses konvertovati u salo.
Oba obroka spadaju u obrok posle treninga kao najvazniji u danu, i uvjek je isti bio u 10am ili u 10pm.
u krevet se leze punog stomaka sporovareceg proteina, po mogucnoscu 0-2% UH i 0-3% masti.:wave:
I tako da ne, ne stoji to sto si napisao, a ovo sto sam ja napisao je manje vise aksiom. tako da...:wave:
Rekoh ti, moj princip je da makismizujem unos hrane koja je takva kakva je prirodno (uz termičku obradu, naravno), a minimizujem unos industrijskih prerađevina. Kako onda možeš da kažeš da se sveno trujem? Tvojom logikom, šta tek onda da se kaže za pušače, koji plaćaju da bi se trovali (dokazano)? To je OK, Whey je problem?
Dekstrozu i Whey nisam lično uzimao, samo probao u par navrata. Zašto Whey (i ostale suplemente) svi ljudi ne uzimaju? Prosto, zato što su skupi, a nisu neophodni. Moja logika je (možda pogrešna) da za uloženi novac unesem u sebe hranu koja ima ukus, ali ne vidim zašto bi surutka bila loša/otrovna?
Ne zaludjujte se sa zdravom i nezdravom hranom...svaka hrana je zdrava ukljucujuci i cvarke :d
Deda mi je pricao kada se 50-tih pojavilo vestacko djubrivo da niko nije hteo da ga upotrebljava par godina jer je bilo "otrovno"...
Isto je i sa genetski modifikovanom hranom koja je buducnost i zdrava je kao i svaka druga hrana...
Sto se tice zdravlja poenta je u fizickoj aktivnosti koja je presudna a za kompjuterase posebno i bitna zbog nacina na koji obavljaju posao (sedeci), redovno vezbajte, dnevno 1-1,5 sat (najbolje da u tom vremenu imate trcanje u vremenu od bar 30 minuta) i jedite sta vam se trazi od svega po malo... to je najzdraviji moguci recept sve ostalo je filozofiranje...![]()
Ne zaludjujte se sa zdravom i nezdravom hranom...svaka hrana je zdrava ukljucujuci i cvarke :d
Isto je i sa genetski modifikovanom hranom koja je buducnost i zdrava je kao i svaka druga hrana...
Hahaha, mozemo ovako do nove godine, nisam htio ali ipak moram ***:d:dnaravno da gresis, ali me bas mrzi da ti to potanko objasnjavam. Samo da bih te uputio u pravom smeru, pogledaj koji je prioritet u organizmu: UH je broj 1.i apsorbuje se brze. zato ce obrok koji pojedes uvece ako je cisto proteinski da se pretvori u uh, i nista nisi time dobio...korisnost takvog obroka lezi u tome da proteinska hrana brze i lakse zasiti, s manjom kolicinom. sem ako pod obrokom ne racunas 30-50g proteina. ali da rascistimo, proteinski sejk NIJE OBROK. primecujem da ti smatras da jeste, kako 40g proteina, cca 160 kalorija moze da se smatra obrokom? dakle, bolje pojesti 40g proteina i 40g UH, nego 80g proteina od kojih ce pola otici u uh, i pukao si pare bez veze.ne moras da se slazes, dobro ti ide i tako, a i meni ovakomada se razlikujemo samo po tome sto tu 1 mericu proteina sto uzimamo pred spavanje ne smatram obrokom, a ti smatras
@Weasel - izomeri NIKAD SAMI OD SEBE ne poprimaju oblik normalnog clana.
Ne moze dekstroza da se PRETVORI u glukozu, jer IZOMER, pored drugacijeg ili reda, niza, polozaja ili sa razlikama u geometrijskim polozajima, IMA DRUGACIJE i hemijske i fizicke osobine od normalnog clana (u ovom slucaju glukoze)... Tako da ne, NE MOZE da se "pretvori" u glukozu, jer ako bi to radila, bilo bi dovoljno jesi samo glukozu, a ako bi se "pretvorila" u glukozu, zar ne bi izgubila svoje osobine??
Zar nemas pankreas za kontrolu insulina? Takodje - zamolio bih te da mi objasnis sta je to "transportni sistem", posto vidim da si se podosta raspitao o ovoj temi.
Sto se mene tice, ja sam ovde zavrsio, jer vi sada ne razumete, a kada zbog tog nacina ishrane skratite vas zivot za desetak godina radi par kila vise misicne mase ili par kila manje sala... Kao da je fizicki izgled/stanje toliko bitan... Zaista amerikanizacija...
Hahaha, mozemo ovako do nove godine, nisam htio ali ipak moram ***:d:d
http://www.youtube.com/watch?v=WrjwaqZfjIY
Druga je da ne pijem proteine pred spavanje(osim bas bas rijetko i to samo blend a ne whey koji za to i ne sluzi) nego pola elle sa jogurtom.
Evo po drugi ili treci put ja ne smatram sejk samostalnim obrokom iako zamisli on to jeste! - i zove se post workout meal, vec ga popijem pola sata-sat pred glavni u koji ide oko 150gr pirinca i 300gr mesa sto mu dodje oko 100gr UH i 60+gr proteina, tako da mi tvoja prica o 40+40 zvuci smijesno.
:
Namecu se 2 pitanja;
1. sto unosis uh pred spavanje a savetujes da se to ne radi ( u vidu ella sira i jogurta koji sadrzi oko 4.5-5.5% UH)
2. ako proteinski sejk ne smatras obrokom (sto on i nije i tu si potpuno u pravu) sto onda kazes da jeste :d msm, malo mi tu logike manjka, deluje mi kao da mi dajes za pravo, al da to pitanje shvatas licno, pa ne bi otvoreno to rekao. Pazi ti to, ne smatram obrokom iako jeste, a ja kad kazem da sejk nije obrok, onda problem?
a ovo 40g+40g, nadovezao sam se na post pre mog da bih skrenuo paznju na ono sto smatram bitnim, tako da...
Ali si se zato zesce potrudio da ipak nametnes svoje. Kako si krenuo, mjesto ti je u onom sphone iphone fight tredu.Do 6-8pm(ne budi se svako u 8am)se uz proteine(meso, ribu, belanca) jedu skrobasti UH(pirinac, krompir, testo) a posle vlaknasta(brokoli, karfiol) a pred spavanje nikakvi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari