Šta je novo?

Key generator za CD key??

Mislim da ne postoji jer brute force metoda u ovom slucaju nema nikakve sanse. Zamisli da cd key ima recimo 9 cifara (a uvek ih je vise), terba proveravati sva slova abecede i alfanumerike, recimo 36 znakova....e sad vidi kolko je 9 na 36-ti....trebace ti par vekova da nadjes odgovarajuci key, osim ako te ne posluzi sreca.
Druga stvar, nije mi jasno kako bi taj program za proveru radio....

A mozda je bolje da se bacis u reverzni inzenjering i razbijes zastitu? Bice ti potebno mnogo stotina godina manje :D

Ja eventualno bih ali...

Znam da je brute force "dugotrajan" metod, ali ako znam da je CD key sastavljen samo od brojeva i crtice to mnogo mnogo skracuje vreme.... Ako se dobro secam bio je jedan program za razbijanje sifre word dokumenata, koji je imao opciju za izbor znakova koje ce koristiti za razbijanje sifre, pa se ja nadam da tako nesto postoji i za CD key...
Sto se tice reverznog inzinjeringa, skinuo sam jedan txt fajl sa neta koji objasnjava proces razbijanja cd key zastite, ali meni tu nista nije jasno - nemam si blage veze.

Evo ga fajl, pa ako neko nesto razume neka javi...

Postoje brute force programi koji razbijaju zastitu word, zip i ostalih fajlova. Medjutim, i word i zip zasticeni dokumenti imaju poznat format, tj programi koji ih razbijaju rade samo sa tom vrstom fajla i nijednim drugim. A sad zamisli brute force program za razbijanje zastite CD-ova gde svaki put programce mora da radi sa drugacijim fajlom, razlicite organizacije. Zato je ovo nemoguce napisati..moze se napisati program koji ce razbijati jedan CD ali za neki drugi ne vazi. A ko zna da napise takav program zna i da krekuje zastitu CD-a, sto je i brze i lakse.
BTW, pogledao sam attachment, javi mi se na mail ako zelis komentar. I samo da ti kazem, nisam ja 'cracker' ali sam razumeo o cemu je covek pisao :)

Nazad
Vrh Dno