Šta je novo?

kernel 4.8

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
ma izludeh ***, pojma nemam koji mu je a taman sam ga skockao da sve lepo radi i navikao se... nisam nista dirao bas zbog linuxa. onda je bolje da sam uzeo polovan komp na buvljaku samo za linux yebo ga...
windows stvarno ne zelim vise da koristim. evo situacije od sinoc kad sam ostao bez linuxa:
udjem u mail aplikaciju i stize mi mejl da opisem neki problem u vezi aplikacije za koju imam godisnju pretplatu jer je app pocela uzasno da zeza i pojavili su se razni bagovi... e sad, treba da nadjem ID transakcije, verziju aplikacije, da opisem problem i snimim video klip, popunim koji uredjaj i sistem imam, da li sam rootovao...itd. sve to pronadjem i popunim vec gadno umoran i kliknem na send i izvalim da mejl uopste niti je poslat, niti je sacuvan u drafts-u, nema ga u sent delu, ma nema ga nigde... popizdeo... otvorim na kraju icloud, izpopunjavam sve iz pocetka i posaljem preko browsera. tako da, windows samo i iskljucivo za igrice.

sto je najgore, ovaj mint 18 radi i sve se lepo instaliralo i evo ga na posebnoj particiji. samo kad bih uspeo da mu osposobim ovaj wifi, to je sve sto mi treba...

sto je najgore, ovaj mint 18 radi i sve se lepo instaliralo i evo ga na posebnoj particiji. samo kad bih uspeo da mu osposobim ovaj wifi, to je sve sto mi treba...

Pa sta ti sad fali za wi-fi, juce si pisao da nece ni Mint 18 Cimet da ti radi, sad ispada da ti radi. Sta je sad problem nemas internet ni ruter nego ides preko mobilnog ili komsija net.
Instaliraj mu firmware od od 16.10 firmware_1.161_all.deb ili prikaci se kablom pa uradi update i upgrade. Nista te nisam razumeo o kakvim to oblacima pises i sto se kacis na oblake...

prastaj, izneo sam svoje frustracije sa windowsom od sinoc... zeza me njihova mail aplikacija a koristim iCloud mail... nema veze...
radi mint ali je wifi unplugged ili tako nesto. u svakom slucaju mrtav skroz. na netu pise da novije ploce imaju problema na mintu sa tim drajverom dok se nateraju da rade.
mint jedini radi kod mene bez problema. sherujem net sa mobilnog, nakacim ga usb-om na komp i tako apdejtujem linux.
prvi put je sam nasao drajver za wifi, instalirao ga je preko apdejta i sve je bilo super.
sinoc sam odradio novu instalaciju istog minta 18 cinnamon, isto sherovao net, apdejtovao je sve ali je wifi i dalje mrtav.

imas li neko provereno resenje sta da instaliram jer imam jos malo neta na fonu?
mrezna kartica na ploci mi je Qualcomm Atheros QCA61x4A.

Stavi mu i noviji kernel 4.4 mislim da mu je zadnja cifra 47

hvala ti druze, isprobavam malo kasnije cim nesto zavrsim pa javljam ovde kako sam resio da imamo...
apdejtujem ja sve posle kad imam wifi, nije to problem.

to kralju, ovo cu da uramim!
hvala ti puno. kernel sa prvog linka nije prosao i pisalo je da nije vise podrzan ali je zato ovo uputstvo sa drugog linka resilo problem napokon.

odoh da apdejtujem sistem i sredjujem linux.
hvala jos jednom.

Nista nisam skapirao sta te je izvadilo, napisi lepo sta si konkretno uradio da svi drugi znaju kad nalete na tako nesto.

pa ovaj kernel sa prvog linka nije hteo da se instalira, tj. pise da vise nije podrzan.
pomoglo mi je resenje sa drugog linka koje si okacio, odradio sam par ovih koraka i nakon restarta proradio wifi:

Kod:
sudo rm /lib/firmware/ath10k/QCA6174/hw3.0/*

Kod:
sudo wget -O /lib/firmware/ath10k/QCA6174/hw3.0/board.bin [url]https://github.com/kvalo/ath10k-firmware/blob/master/QCA6174/hw3.0/board.bin?raw=true[/url]

Kod:
sudo wget -O /lib/firmware/ath10k/QCA6174/hw3.0/board-2.bin [url]https://github.com/kvalo/ath10k-firmware/blob/master/QCA6174/hw3.0/board-2.bin?raw=true[/url]

Kod:
sudo wget -O /lib/firmware/ath10k/QCA6174/hw3.0/firmware-4.bin [url]https://github.com/kvalo/ath10k-firmware/blob/master/QCA6174/hw3.0/firmware-4.bin_WLAN.RM.2.0-00180-QCARMSWPZ-1?raw=true[/url]

ovo bi mogli da upakuju u instalaciju.

Vrh Dno