Šta je novo?

Kena: Bridge of Spirits

Kod mene na PS4 sve teče bez trokiranja. Jedini bag ima sa maskom na početku... posle trećeg, četvrtog korišćenja nije se moglo izaći iz te perpektive, a kamera zabode u nekom lošem položaju, dalje igranje nemoguće, i mora restart. Sve u svemu... ja danas prodao igru, nisam mogao više :)

Patchovali su to

Mozda je neki bag sa MK, *** probaj neki dzojped ubodi u pc i teraj

Da. Def problem sa MK. Probao preko 360 kontrolera i sve radi regularno... Mada mi je mnogo nezgodno tako da igram. Stvar navike. Valjda ce da srede ovo nekad... 😌

O Boze... Sredio sam... Uglavnom igram na Window Borderless... Prebacio na Fullscreen i sad sve OK... Boze kakav glupi gremlin...

U zivotu nisam video losiji balans izmedju easy i normal tezine neke igre ... Na normal je skoro nemoguce ubiti poslednjeg boss-a. Probao dosad sigurno preko 20 puta. Jednom bio blizu...

EDIT: LOL ipak ovo nije poslednji boss... Ima jos... (da ne spojlujem bas previse)... Konacno posle 30ak puta... Strasno...

Poslednja izmena:
Ne znam kakav je easy, ali da, normal je bezveze izbalanisran.
Sto se zadnje bossa tice
Ne bi bilo toliko lose da ne smaraju sa ponavljanjem cele deonice. Sta, umro si? Aj sad sveeee to lepo ponovo. Ma bezi... Jednom sam presao ali ne bih ponovo igrao

^ Ako može neko od vas što ste prešli igru, bez spojlera, da oceni igru, napiše ukratko pros/cons i da konačnu ocenu 1 do 10, uz napomenu da li je igra vredna vremena, i koliko vam je otprilike trebalo da je pređete.

Do sad sam skontao da je igra neizbalansirane težine, i da je verovatno za casual gaming bolje igrati na easy, da treba staviti full screen, umesto borderless window i da su ove neke gluposti pokrpili pečom...

Hvala

Koliko mi je trebalo, pojma nemam, Mozda jedno 13-14h, ali nisam gledao.

Sto se pros tice:
Animacija likova i sam njihov dizajn su fenomenalni, kao i sami sinematici; vidi se su se time devovi bavili pre ovoga. Kretanje i borba su uglavnom tecni (cak i na k+m, ako nekog zanima). Pomocne zivuljke su odlicno imprementirane, od njihovih animacija i ponasanja, do resavanja zagonetki i koriscenja u borbi. Muzika je takodje odlicna i super se uklapa. Zagonetke su zanimljive.

Cons:
Kontrole mogu da vas zezaju , mada ne znam koliko je to do k+m vs gamepad.

Okolina uglavnom jednostavna i niskodetaljna, na sve strane suma i to jednolicna (Ima nekoliko deonica gde vam padne vilica na pod, ali uglavnom meh). Kad se na to doda mapa sa veoma malo detalja... nije teska navigacija, ali ove stvari ne pomazu, narocito ako jurite 100% collectibles.

Borba je ok, ali unapredjivanje je dosta jednostavno, par vestina i to je to, nista se drasticno ne menja do kraja igre. Kod resursa mi je malo islo na zivce sto se uglavnom dobijaju kristali - a sa njima mozete samo da kupite sesire za zivuljke, beskorisno. Ima glitcheva (ne mnogo), najcesce kod platforminga, gde se desi da skilznete ili ona se ne uhvati, mada idu i na zivce oni kad vas zakaci neprijatelj jel se izglitchovao kroz drvo npr. Tezina je malo off (narocito je cudan kontrast bajkovitog, da ne kazem decijeg sveta nasuprot Souls bossovima)

Prica je u najbolju ruku meh; a world bulding je bas slab. Sve je "the spirit, the village, the power, the people, the tradition etc" nigde detalja i brizno izgradjenog sveta - jedva da i par likova imaju imena.

Sto se mene tice, 6-7/10

Licno ne bih mogao da je preporucim ali izgleda da se mnogima svidja, tako da je sasvim moguce da sam u manjini,

Poslednja izmena:
Pa, meni je kratka. Igrao sam je dva-tri dana tako da ono, valjda 20h. Borba jeste izazovna ali nema dovoljno igre da bi ti sada posvetio toliko vremena prelazenju bossova. Na trecoj od cetiri tezine (cetvrta tezina se otkljucava sa prelaskom igre) borba je bas zeznuta. Meni barem. Teze mi je ovo bilo od Dark Souls. Tezina igre postignuta je menjanjem mehanike igre. Ne samo sto igrac pravi manje dmg i sto prima vise dmg vec ti se "magija", puni kada pravis dmg ne i kada ga primas kao na nizim tezinama a uz to je i samo punjenje magije sporije. Na poslednjoj, cetvrtoj tezini, gubis magiju primanjem dmg, to vec nisam imao zivaca da probam. U sustini ono sto dobijas je da ti treba vise vremena da predjes bossa i da mozes manje gresaka da napravis. Svi bossovi su potpuno razliciti i mehanike su potpuno drugacije tako da je to veliki plus. Elem ja sam igru presao bez spoznaje u vezi Full Screen pa je sve to dodatno uticalo na citav utisak o igri. I dalje smatram da je vredi odigrati, na najmanjoj tezini nece biti nikakvih problema da se predje.
Mozda bi bilo bolje da sam cesce koristio stit umesto dodge... Generalni utisak mi je da je tehnicki igra prezahtevna (za sve tezine osim prve) za svoju duzinu, takav utisak je ostavila na mene.

^Da dodam na to sa stitom, i ja sam nekako vise koristio dodge (s kojim cesto svejedno nadrljate) ali najnoviji patch je navodno optimizovao stit tako da je valjda od vece koristi (barem za pariranje)

Poslednja izmena:
Izasao apdejt koga zanima
Update v1.06:

Added ability to remap movement keys (PC only).

Implemented fix for lost Karma. Save files missing Karma will be corrected after downloading the patch.

Fixed progression blocker in Storehouse. This update also fixes previous saves.

Fixed progression blocker when entering the Ancient Well. This update also fixes previous saves.

Fixed previous saves with Forge progression blocker

Fixed issue with Cursed Chest being locked when dying at the same time as enemies are defeated. This update also fixes previous saves.

Fixed EOS SDK error preventing some players from launching the game (PC only).

The Parry Counter attack is now easier to perform.

Fixed soft-lock in the Ancient Well.

Crash fixes.

Minor audio, visual, and collision bugs.

LOL... Odgledao kako odigrao kraj igre. Kako se "bio" sa najjacim bossom. Znaci razlika izmedju easy i normal tezine igre je u tome da ga boss napao mozda 2-3 puta (jer igrao na easy), napravio par kombo udaraca i jedva mu istrosio pola healtha.
Normal mode - Boss napada sve vreme, pravi kombo redovno u dovoljno mu je nekih 5-6 udaraca da te olesi... Easy mode ubijes ga iz prve, normal - paaaaaa pomucis se...

Nazad
Vrh Dno