Šta je novo?

KDS..opet

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Ovih dana je osvanuo plakat zalepljen (onako,nije se shtedelo na selotejpu :D) na ulazu zgrade...Kaze cena 2310 din,nije mi jasno za sta je ta cena,samo za radove (uvodjenje) ili ...?
I sa je sve potrebno od dodatne opreme!?

P.S. Obrisao sma KDSov sajt iz Favorites,mozda tamo pishe...ali sta sad.

Onaj PTT-ov? Da se nisi zeznuo? Obustavljen je rad i u delu grada u kome je prvobitno trebalo da bude, a ne u miljkovcu...

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Ovih dana je osvanuo plakat zalepljen (onako,nije se shtedelo na selotejpu :D) na ulazu zgrade...Kaze cena 2310 din,nije mi jasno za sta je ta cena,samo za radove (uvodjenje) ili ...?
I sa je sve potrebno od dodatne opreme!?
To ti je cena da ti dovedu kablove do ulaza u stan (ili do kutije na spratu - zavisi od operatera). Na to još plaćaš kablažu po stanu, razvodnike, konektore i slično. Računaj da će metar kabla da ti naplate minimalno marku...
I naravno ovo važi samo za tv... Za net, kad ga bude (i ako ga bude) će da se plaća posebno.

I ja sam na Miljakovcu. Bio je sastanak u mesnoj zajednici pre jedno nedelju dana. Rekli su sve sto smo znali do sada, prikupili ko hoce i rekli da dolaze uskoro sa indivudualnim ugovorima. Po njihovim recima televizija ce biti operativna krajem godine, mozda ranije na jesen, a NET pocetkom sledece godine.
Zivi bili pa videli.

Inace sajt: www.pupin.co.yu

Danas sam dobio onaj pamflet koji su dobili vec ljudi sa Novog Beograd -a. U njemu je objasnjenje i neka mala anketa koja kad se posalje dobija se 5% popusta.
Mozda i bude nesto od ovoga.

Ja sam danas potpisao "ugovor" sa KDS-om (Merkator). Cena je otprilike ona koja je bila (2195 din ako platis odmah, nekih 100 dinara vise ako ides na rate). To je cena prikljucka, a mesecna pretplata je 95 dinara. Obavezuju se da u roku od 90 dana obezbede "18 domacih TV kanala, 15 satelitskih kanala i 20 FM radio kanala, kao i usluge >5 interneta< (ma sta to znacilo...)".
Gospodja koja je uzimala potpise nije znala nista preciznije da mi kaze u vezi interneta, osim "bice, bice..." .
Kao vertikale postavljaju vec iduce nedelje, a sistem pocinje sa radom u septembru.

gde se nalazis? ja sam preko puta bk univerziteta. meni je receno da su radovi u toku, tj. postavljaju kablove po ulicama, tj. pod njih, tu su negde u bloku vec :)

Miroslav je napisao(la):
gde se nalazis? ja sam preko puta bk univerziteta. meni je receno da su radovi u toku, tj. postavljaju kablove po ulicama, tj. pod njih, tu su negde u bloku vec :)

Soliteri naspram Merkator pijace. Bice da smo bas komsije...

e pa izgleda da cemo u isto vreme poceti da surfujemo benchom preko kabla :D nego pitanje... kada mi sprovedu koaksijalu do stana, sta mi treba da se kacim na net? jel dovoljna bnc mrezna kartica ili je potrebno nesto drugo? znam da su davno u americi mnogi pricali o kablovskim modemima...

Miroslav je napisao(la):
e pa izgleda da cemo u isto vreme poceti da surfujemo benchom preko kabla :D nego pitanje... kada mi sprovedu koaksijalu do stana, sta mi treba da se kacim na net? jel dovoljna bnc mrezna kartica ili je potrebno nesto drugo? znam da su davno u americi mnogi pricali o kablovskim modemima...

Uhhh... bilo je pre nekoliko meseci ovde dosta filozofiranja na tu temu. Pogledaj stare threadove... U prinicipu potreban je taj neki "kablovski modem"... KDS ce, kako se pricalo, u stvari naplacivati iznajmljivanje tog modema... Ne znam kako/sta bi bilo sa varijantom da nabavis svoj "licni"...

Postoji vise varijanti kablovskih modem -a. Za eksterne je potrebna dodatna mrezna kartica. Postoje i varijante koje idu direktno u PCI port tj. sve potrebno je vec na kartici. E sad kakve cemo mi dobiti videcemo.
I izgleda da ce PTT iznajmljivati modeme. To je tako svugde u belom svetu. Mada sam nacuo da ce biti povoljno kupiti svoj licni modem.

Ne mogu da verujem - i ja sam kod merkatora (iza merkatora). Vec sam digao ruke od svegha toga. Pa ima jedno 5 meseci kako su delili propagandni materijal. Cak sam ispunio i anketu za tih 5% popusta (a i da nekako im stavim do znanja da ima zainteresovanih). Kad se setim da su mi pricali kako ce sve da proradi do sredine Maja a evo sad ce Jul a oni nisu dosli ni da potpisemo ugovor. Nesposobne jedne @#!##$@!

Artz je napisao(la):
Postoji vise varijanti kablovskih modem -a. Za eksterne je potrebna dodatna mrezna kartica.

Mora u mreznu? Na pupinovom sajtu pise da imaju neke Thompson (ili tako nesto) externe modeme sa USB konekcijom....
Znaci ako si preko KDSa na NETu trebaju ti 2 mrezne karte? A jel moze eg. da se ubode modem u switch? Zvuci mi jendostvanbije nego da u jednoj masini teras 2 mrezne karte....posebno ako je ta masina notebook :)

Za iznajmljivanje je OK....kao sto ti i NT1 zavrsteka za ISDN daju na koriscenje dok koristis njihove usluge...

PJ je napisao(la):
Mora u mreznu? Na pupinovom sajtu pise da imaju neke Thompson (ili tako nesto) externe modeme sa USB konekcijom....
Znaci ako si preko KDSa na NETu trebaju ti 2 mrezne karte? A jel moze eg. da se ubode modem u switch? Zvuci mi jendostvanbije nego da u jednoj masini teras 2 mrezne karte....posebno ako je ta masina notebook :)

Za iznajmljivanje je OK....kao sto ti i NT1 zavrsteka za ISDN daju na koriscenje dok koristis njihove usluge...

Uh zaboravih ima i varijanti koji idu direkt u USB, ali postoji pitanje sta da rade oni koji nemaju USB prikljucak a ima ih bar 50 % sa starim konfiguracijama. Mada opet postiji PCI kartica koja daje USB sto je izdatak vise.
Ma nista videcemo kada se sve zavrsi i dogovori konacno sta ce biti. U principu morace da bude neka vrsta mrezne karte ili na modem -u ili posebno. Videcemo.

Skot je napisao(la):
Ne mogu da verujem - i ja sam kod merkatora (iza merkatora). Vec sam digao ruke od svegha toga. Pa ima jedno 5 meseci kako su delili propagandni materijal. Cak sam ispunio i anketu za tih 5% popusta (a i da nekako im stavim do znanja da ima zainteresovanih). Kad se setim da su mi pricali kako ce sve da proradi do sredine Maja a evo sad ce Jul a oni nisu dosli ni da potpisemo ugovor. Nesposobne jedne @#!##$@!

Ne pali se - poceli su sa radom.

Nazad
Vrh Dno