Šta je novo?

KDS ili ADSL, nova zgrada

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Brat bi trebao uskoro da se useli u novu zgradu, tj fale mu kuhinja i internet...
Investitor ih je jako usrecio, pa ga je docekao KDS u zgradi.
Na sajtu kds-a ne znam da nadjem cene interneta, a pretpostavljam da su znacajno gore nego kod sbb-a.
Video sam u nekim postovima da su gori i od adsl-a, pa reko da proverim jos jednom kakva je trenutna situacija, tj konkretno, ako bi uzimali adsl uzimali bi telekom, ali ne znam kakva ce biti situacija sa uvodjenjem linija, obzirom da je nova zgrada (iskustva?).
Razmisljam i o wirelessu obzirom da mi se cini da mu terasa gleda u pravcu bulevara/centra i da bi verovatno trebalo da moze da dobaci nekog providera, ali se nisam skoro upucivao u ponude na ovu temu... odbija me znacajno visa inicijalna cena (posten ap + antena cca 100e)...

KDS iskustvo: može super da radi a može da radi i katastrofalno. Npr. drugaru koji živi u zgradi preko puta moje je radio očajno, dok je meni super radio dok nisu promenili server (bla, bla, nešto su muljali) i onda mi puko net. Pošto posle 4 dana nisu znali da mi kažu kada ću dobiti net, lepo sam im se zahvalio i vratio modem.
Evo ti i link ka stranici sa KDS cenama paketa http://www.kablovska.co.rs/index.php?cid=4&scid=203&lang=rs&mid=0&tmp=paket
Znači može da ti radi super a može da ti radi katastrofalno (stalno da puca). Vidi ako neko od komšija ima pa vidi kako njemu radi.
Trenutno koristim Telekomov ADSL i prezadovoljan sam. Ako budu imali slobodnih portova uzmi obavezno.
E sad što se tiče wirelessa, čuo sam da je u NS-u od pre par meseci dostupan wi-max, samo ne znam kako radi (http://www.verat.net/sr/wimax/connect/ )

Poslednja izmena:
Probao u novoj zgradi na Detelinari (kad se tamo u Kornelija Stankovica kod one nove velike prodavnice kozmetike skrene lijevo, nemam pojma kako ze zove ta ulica), KDS, 1.5Mbit, javna IP, sve radi fino bez i najmanjeg problema. Dobija se onaj Scientific Atlanta modem kao kod SBB-a.

Nema potrebe komplikovati sa Wirelessom znajuci kvalitet istog kod nasih nazovi operatera, i cijene opreme.

Here in this world, everybody can be Wireless provider. :D

Poslednja izmena:
Pošto je nova zgrada, pretpostavljam da bi trebalo dobro da radi.
Ne vidim razlog za uzimanje ADSL jer su manje brzine, za iste novce, nego kod KDS.
Do sada su uvek pratili SBB brzine, osim ovog zadnjeg novembarskog dizanja, pa se nadam da će se uskoro nešto raditi na izjednačavanju ponude.

Waikiki je dao link za PTT KDS, taj te ne interesuje, već ovaj : http://www.kablovska.co.rs/index.php?cid=4&scid=203&lang=rs&mid=0&tmp=paket
što je dao magla021.

Zahvaljujem na linku za kds cene... ja sam krenuo od nekog drugog sajta, gde ih definitivno nije bilo, a ni ove na ptt mi se nisu dopale...
ovo mi je sad onako fifty-fifty, tj ako kds moze brze da se dobije od tel linije+adsl mislim da je bolje da uzme kabl, a tel linija mu ionako ne treba... skypovacemo se |))

ja sam preshao sa adsla (sezam) na kds pre mesec dana i skroz sam zadovoljan (i adls mi je radio sasvim normalno). Uzeo paket 1.5mbit flat za 1380din i pegla ko lud ... ping kul, dload full...briga me za zimu :D

KDS Daje nove pakete. Internet 1.5mbps + analogna tv = 1500din
I 1.5mbps + analogna tv + digitalna tv = 1800din
Isao da sredim komp nekom rodjaku i on mi kaze kako to uzeo...i ja ne verujem. Do sad je placao 790 samo tv sto znaci da ga net izadje 710din. Kakav ******izam, mogao bi SBB to da uvede. Kod njih to izadje 2100din...

pa sad... sbb 4mbita +d3 + analogna tv 2095... to je ipak "malo" bolje od dosta sporijeg neta za 1800 |)) no kad nema da se bita, onda daj sta das... verovatno ce se prijaviti prvo za kds, pa ako ne bude zadovoljan ceka adsl...

Da, slazem se...ali ova osnovna varijanta od 1500din je vrlo povoljna. Nekom ne znaci mnogo da li je 1.5mbps ili 4mbps vec da ima flat i da prodje sto jeftinije.

slazem se .. ja cu uskoro silom prilika morati da zamenim SBB za nesto drugo, u opticaju je adsl ili PTT KDS .. sa adsl-a sam jednom pobegao, i ne pada mi na pamet da se vracam opet .. a jos bi morao da uvodim fiksni telefon :-devil-:

sad placam sbb kabl tv + net 2mbps flat 1762 dinara, tako da ce ovaj KDS 1.5 + TV za 1500 din biti pun pogodak :banana::banana: samo da radi kako treba ...

@neo geo:
Da li KDS NS ima ponudu u Višnjičkoj Banji?
Obrati pažnju da se ovde priča o 2 različite firme: Ptt KDS i KDS NS: sem sličnosti u nazivu nemaju apsolutno nikakve veze te dve firme.

au, au, au .. ja sam mislio da je KDS jedan jedini .. tj ptt-ov KDS .. povuklo me ono 'investitor ih je jako usrecio ...' ja sam onda truly off topic u ovoj temi :)

KDS Daje nove pakete. Internet 1.5mbps + analogna tv = 1500din
I 1.5mbps + analogna tv + digitalna tv = 1800din
Isao da sredim komp nekom rodjaku i on mi kaze kako to uzeo...i ja ne verujem. Do sad je placao 790 samo tv sto znaci da ga net izadje 710din. Kakav ******izam, mogao bi SBB to da uvede. Kod njih to izadje 2100din...
Znaci ovo nema veze sa Ptt KDS-om u Beogradu. Da razjasnimo malo. Ovo se odnosi na KDS NS koji operise na podrucju Novog sada i okoline. Toliko. Ova beogradska mafija nema nameru da radi nesto slicno u dogledno vreme. Kod njih sve posebno. Da bar moze samo net da se placa bez tv-a ... :wall:

Pa postavljac teme je iz NS tako da se odnosi na dobro mesto :)
Ali verovatno da ce morati i ostali da urade nesto po tom pitanju...nadam se da ce sbb slicno uciniti uskoro.

Taman sam hteo da kazem da uzme adsl, ali sad vidim da nije ptt u pitanju.

E kad bi ptt ponudio takve pakete kao ovi....

Drugar ima ptt-kds kablovsku i razmislja da uvede internet, a skoro je dobio u sanducetu ponudu od KDS-a Novi Sad za njihovu ponudu interneta?!?

Da li neko ima iskustva sa KDS-om Novi Sad kako im radi internet
od koga uzimaju link, kakav im je ping, dl...
Da li je bolje da uzme njihov internet ili od ptt kds-a?

p.s. drug je iz Beograda.

Poslednja izmena:
heh, kds novi sad u bg, to ce biti zanimljivo...

elem brat je uzeo, 1500 din za tv plus net, je sasvim pristojno... stim da mi se ipak cini da je samo 1mbit, ne 1.5? mozda su njega zeznuli,hmm

Drugar treba da se useli u gajbu na Novom Beogradu kod opstine.
Koliko je shvatio tamo ima KDS i interesuje ga da li da uzima ADSL i Kablovski. Nece on nista da skida sa neta tipa fimovi, muzika itd. Internet koristi iskljucivo za mail, surf, youtube itd...
Sta da uzme?

KDS. Neki manji paket.

Ptt kds je od pre par meseci povoljniji od adsl-a, medjutim ko je na novom beogradu neka proveri dal uopste moze internet na lokaciji, posto kds zadnjih x godina apsolutno ne interesuje sirenje internet mreze, pa se lako moze desiti da u istom bloku jedan broj zgrade moze a drugi ne moze internet bez obzira sto ima analogna i digitalna tv usluga. Ne znam kako to kod njih ide jedno bez drugog, al tako je.

Poslednja izmena:
Ptt kds je od pre par meseci povoljniji od adsl-a, medjutim ko je na novom beogradu neka proveri dal uopste moze internet na lokaciji, posto kds zadnjih x godina apsolutno ne interesuje sirenje internet mreze, pa se lako moze desiti da u istom bloku jedan broj zgrade moze a drugi ne moze internet bez obzira sto ima analogna i digitalna tv usluga. Ne znam kako to kod njih ide jedno bez drugog, al tako je.

Malo da dignem temu. Naime, selim se od prvog preko puta starog merkatora, mislim da je to Blok 8, pa me zanima znate li kakva je situacija za net? U stanu postoji KDS TV, ali ne znam kakvi su za net sad? Da li stanje popravilo, ili da pokusam da preselim svoj Telekom ADSL nalog, ili neka treca opcija. Treba mi net i za DL, i za XBOX Live...

Preko puta Merkator ti je blok br 2 a 8mica (gde sam ja) je dijagonalno od Merkiša

Davno sam odjavio KDS zbog male brzine i katastrofalne veze.
Komšija niz ulicu prema hotel Jugoslaviji se žali da mnogo laguje PTT KDS

Moj ti je savet prenesi ADSL i onda probaj i KDS paralelno pa se odluči šta ti odgovara

preseljenje ADSL-a ti je ionako za džabe, a zbog blizine centrale možeš i 16mbit-a bez problema
KDS možeš da odjaviš i posle par dana ako ti ne odgovara (nema ugovnih obaveza kao na ADSL)

Malo da dignem temu. Naime, selim se od prvog preko puta starog merkatora, mislim da je to Blok 8, pa me zanima znate li kakva je situacija za net? U stanu postoji KDS TV, ali ne znam kakvi su za net sad? Da li stanje popravilo, ili da pokusam da preselim svoj Telekom ADSL nalog, ili neka treca opcija. Treba mi net i za DL, i za XBOX Live...
taj deo nbg-a ima kds net, i uglavnom ljudi nemaju problema sa njim.
problematican je deo oko akademije i novog merkatora. (losa pokrivenost net usluge)

proveri jos jednom telefonom, ako moze, povoljniji ti je kds od adsla, barem za sada.
011/3607-770

Poslednja izmena:
Ej, ne da laguje nego ...

Ne uzdaj se u ono rekla kazala. Net radi extra, doduse nije brzina kao kod sbb-a ali LAGA NEMA.

Izvini druze, ali zaista me stavljas u situaciju da ovo sto si sada izjavio ubacim u potpis. Znas li ti koliko je 8ms mizerno ? Ocigledno ne.

Vrh Dno