Šta je novo?

KDS i Dota 2?

MakingPlays

Poštovan
Učlanjen(a)
15.01.2016
Poruke
108
Poena
69
Pozdrav,

Od skoro sam se preselio u stan gde trenutno mogu da imam samo KDS internet. Igram Dotu 2 i s tim u vezi se javlja problem da igrica ima freeze/spike na svaka 2-3 minuta na po nekoliko sekundi. Da li je neko imao iskustva sa ovom vrstom interneta i sa ovom igrom, ili generalno ima neku ideju kako mogu da poboljsam situaciju?

Ovako nesto se desava:
https://www.youtube.com/watch?v=EjBn0f9EQBA

Dakle sve radi perfektno i onda samo stane na nekoliko sekundi, i sve tako.

Hvala.

EDIT: Ako nisam bio dovoljno jasan, dakle ping je sve vreme oko 30-40ms sto je odlicno, a ono sto se javlja kao problem je packet loss in/out.
 
Poslednja izmena:
KDS= kablovsko distributivni sistem
 
Bavim se racunarima i generalno pricom bas dugo ali nisam imao iskustva sa ovim, nikada me nije interesovalo. Je l' to "KDS=kablovsko distributivni sistem" bilo "you are screwed"?

EDIT2: Nije wireless u pitanju, direktno je kabl u racunaru.
 
Poslednja izmena:
ne, KDS znaci neki kablovski operater. a njih ima podosta u Srbiji.
 
Poštin KDS koji je imao sajt kds.rs zbog čega su ga mnogi zvali samo KDS, što se orange47 pretvara da ne zna (u međuvremenu preimenovan u Pošta net sa sajtom postanet.rs), ili neki drugi (bio je nekad i KDS NS dok ga SBB nije progutao)?

bMZiEle.gif


Izvor slike: arhivirani sajt kds.rs na archive.org
 
Poslednja izmena:
to je odavno postanet. nista se ja ne pretvaram.
 
Praktično nijedna tema u kojoj se na forumu spomene Pošta NET tj. nekadašnji PTT KDS ne može da prođe bez tebe. Samim tim je prilično izvesno da si pomislio da je velika verovatnoća da misli baš na tu kablovsku.
 
ili na KDS NS
hvala na obzervaciji. jel ti to mene 'uhodis' na forumu?

@makingplays
trebalo bi da se obratis svom provajderu prvo.
 
I sta da kazem provajderu, "matori laga mi Doto, je l' moze da se sredi nesto?"? :)
 
ne znam sta drugo da ti kazem, imas i ratel. a mozda je do servera, tvog racunara ili tako nesto.
mislim da postoje programi koji proveravaju nonstop 'kvalitet' interneta, mozes nesto tako da pustis dok igras.
 
hvala na obzervaciji. jel ti to mene 'uhodis' na forumu?

Jok, nego ti je avatar prepoznatljiv pa sam te zapamtio iz nekoliko rasprava pošto je ovo jedan od samo dva ili tri potforuma koje redovno pratim. :)

EDIT:

@MakingPlays:

Evo koje alatke možeš da upotrebiš:

Skini sa interneta

https://www.pingplotter.com/
i
http://loggger.com/

napravi 24-satne snimke brzine pinga i gubitka paketa i lepo im odneses te snimke i kazes da dok ti ovo ne srede nemoj da ti salju racune inace ces iste dostaviti ratelu.
 
Poslednja izmena:
Nije do servera, igram na tim serverima vec 5 godina i nikada nije bilo problema. Sto se mog racunara tice, takodje je sve u perfektnom stanju. Juce sam na tom istom racunaru (preko SBB-a) igrao, nikakvih problema. Tako da to je sigurno do interneta.
 
Kao sto pise gore uz pomoc programa "napravi 24-satne snimke brzine pinga i gubitka paketa" i to im posaljes na neki kontakt mail.
Ako je neki problem oko podesavanja opreme, mozda ce neko i da uklaviri pa da resi, a ako je u pitanju neka sistemska greska u projektovanju tog dela mreze i/ili odabiru opreme, tesko da ce nesto da urade...
Najgori su ti problemi "radi ali ne bas 100% kako bi trebalo" to jest kako tebi treba. Mogu da kazu: jel' ima neta, pa ima; i tako ukrug dok nekom ne dosadi...
 
ma rece ti da restartujes modem garant

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
Da li neko ima iskustva sa ADSL-om i Dotom 2?

Da li to radi kako treba, bez problema koje sam opisao u originalnom postu? Da li mi se isplati da uvodim telefon zbog toga, u smislu ako radi kako treba nije problem, samo se plasim da ne bude isto. Ja sam do sada koristio Ikom/SBB i sve je fenomenalno radilo.
 
Nazad
Vrh Dno