Šta je novo?

KDS 64k flat internet

Agilni

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
680
Nekoliko dana ramisljam da se pretplatim na ovakav net. Stiglo je u ponudi sa poslednjim racunom. KDS-BBS je u pitanju.
Znaci mesec dana flat, brzina 64k, 1000din. Ima li neko iskustva sa ovim? Kakava je veza? I isplati li se? Nadam se da je 64k stvarno toliko...

Poslednja izmena:
Ma isplati se samo da radi :) 1000 din ce ti otici na telefon/net kad hocesh, a ovde si bar stalno na netu i ne mislish na zauzeti telefon i rachune...

A u kojem si kraju i ko je distributer kablovske?

Lepo ti pise BBS.

isplati se, i OK je skroz, sve regularno (iskustvo :D )
samo sto je 128 mnogo bolje ,)

Pise mi Zemun iznad broja postova cini mi se :)

Kablovski modem se placa u ratama, ubedicu kevu da ispise chekitje, mislim da je 6000din, pretplata 1000.
A po kom principu radi ogranicenje, jel to nesto softverski? Znam da je 128k bolje, a 256k najbolje (sto takodje ima u ponudi, ali je 3000din, a ogranicenje 1GB!!!).

ovo ogranicenje znaci da ti je brzina razmene podataka ogranicena sa npr 128 kilobajta u sekundi, a posto je veze flat, znaci da nemas ogranicenje na kolicinu razmenjenih podataka

Ne pitam to. Taj deo sam razumeo. Interesuje me kako oni ogranice brzinu? Na koji nacin? Da li je to do modema koji mi daju? Da li je do kabla koji ce sprovesti do kompa? Znas, ako ima mogucnosti za brze, a da ne platim, da iskoristim :)

Mislim da je na osnovu njihovog sever-a,i na osnovu staticke IP adrese s kojom raspoznaju tvoj komp (IP ti je sada uvek isti,dok si bio na dial up-u uvek se menjao pri svakom konektovanju).....

Twix je napisao(la):
Mislim da je na osnovu njihovog sever-a,i na osnovu staticke IP adrese s kojom raspoznaju tvoj komp (IP ti je sada uvek isti,dok si bio na dial up-u uvek se menjao pri svakom konektovanju).....
Nisam bas siguran da ce za 1000 dinara da dobije uz 64 FLAT i staticku IP adresu :trust:

Pa,koliko je znam,cim je na kablu ima staticku (odnosno uvek istu) IP adresu....

Twix je napisao(la):
Pa,koliko je znam,cim je na kablu ima staticku (odnosno uvek istu) IP adresu....

Ne. To zavisi od provajdera i od vrste usluge. Recimo na PTT se ne dobijaju statičke IP adrese.

agilni je napisao(la):
A po kom principu radi ogranicenje, jel to nesto softverski? Znam da je 128k bolje, a 256k najbolje (sto takodje ima u ponudi, ali je 3000din, a ogranicenje 1GB!!!).

128k i 256k su brzine u kilobitima (ne kilobajtima kao što je neko gore napisao). Podeliš tu brzinu sa 8 i dobiješ brzinu u kilobajtima. Ograničenje brzine zavisi od provajdera. Obično se modemu, kada se poveže na mrežu, pošalje max. dozvoljena brzina. A moguće je i da je ograničenje hardversko sa njihove strane.

agilni je napisao(la):
Znas, ako ima mogucnosti za brze, a da ne platim, da iskoristim

...i rizikuješ da ti isključe nalog, i da te eventualno tuže.

Twix je napisao(la):

Ne mora da znaci, a u ovom slucaju 99% da nema staticku IP adresu.

Cekajte ljudi, zar nije cena flat64 paketa 1500din, a ne 1000din kao sto ste gore pisali????

http://www3.ptt.yu/noviptt/o_nama/cenovnik.php

KABLOVSKI INTERNET - pristup Internetu kablovskim modemom

Za fizička i pravna lica.

Cene kablovskog modema

Usluga Iznos koji se plaća u pošti Mesečno zaduženje
Kupovina modema u gotovom 8250,00 din -
Kupovina modema na 6 mesečnih rata 1375,00 dinn 1375,00 din (preostalih pet rata)
Zakup modema - 276,00 din

Prepaid tarifiranje po vremenu putem kupona

MAX brzina prenosa podataka 64 kb/s
kupon od 10 sati 250 din
kupon od 20 sati 460 din
kupon od 50 sati 1.000 din
kupon od 100 sati 1.800 din

FLAT usluga - fizička i pravna lica.

MAX brzina prenosa podataka Cena
64 kb/s 1.000 din/mesečno
128 kb/s 1.500 din/mesečno
256 kb/s 2.000 din/mesečno

NAPOMENA: Non-stop konekcija bez ograničenja u pogledu količine podataka. Dodela do 2 dinamičke IP adrese.

Ja bas razmisljam da probam, ne znam da li spadam u pokriveno podrucje, cemo da vidimo :cigar:

Hm,ja sam onda definitivno bio pogresno obavesten.......U svakom slucaju,hvala na ispravci.....

Ovo vam govorim iz licnog iskustva: prvo i osnovno po pitanju kablovskog interneta nije uopste ni cena ni uslovi nego POKRIVENOST odredjenog podrucja. Vrlo cesto nemate mogucnost izbora i na vama je da prihvatite ili ne ono sto se u vasem kraju nudi.

Da li se ovaj sajt PTT-a azurira ? Ako je informacije na sajtu jos uvek aktuelna, sve ovo o cemu se u ovom thread-u prica se odnosi samo na podrucje Tosinog Bunara ! Nadam se da je neko samo zaboravio da pomeni tu stranu koja stoji tako Bog te pita od kada !

Agilni je napisao(la):
Pise mi Zemun iznad broja postova cini mi se :)

Koji deo/ulica?
Nedavno su kopali/busili i ko zna sta jos po Hercegovackoj ulici, pa se kao nadam da je krenulo prema meni :) (izmedju Hercegovacke i Tosinog :( )

~ChiCk~ je napisao(la):
ovo ogranicenje znaci da ti je brzina razmene podataka ogranicena sa npr 128 kilobajta u sekundi, a posto je veze flat, znaci da nemas ogranicenje na kolicinu razmenjenih podataka

al bi bilo lepo 128 kilobajta za 1000 dinusa!! :bottle:

PJ je napisao(la):
Koji deo/ulica?
Nedavno su kopali/busili i ko zna sta jos po Hercegovackoj ulici, pa se kao nadam da je krenulo prema meni :) (izmedju Hercegovacke i Tosinog :( )

Na Galenici sam... a busili su pre nekih mesec dana, upravo zbog kablovskog neta. Tako su rekli. I sa sledecim racunom je stigla ponuda.

Imate Telefoniju za 1500din/64flat/30 days po centru sporadichno

Tako su i mog ortaka navukli.A kada mu je stigao racun, momentalno im je vratio modem.Toliko.

borab je napisao(la):
Tako su i mog ortaka navukli.A kada mu je stigao racun, momentalno im je vratio modem.Toliko.

Pa nije bas tako. Raspitao sam se malo i u centru Bg-a to sasvim dobro funkcionise vec par meseci. Znaci flat je u pitanju, 1000 din koliko god da je podataka "skinuto". Nema sta da iznenadi na racunu.

SBB kablovski NET

SBB je dobar. Ja uzimam pakete od 250mb (700din) i zadovoljan sam. Desava im se ponakad da internet ne radi po 30-ak min, ali to uvek najave ranije (radovi na serveru).
Kad se predplacujete, ako uzmete bilo koja dva paketa (recimo ova dva od 700) din, modem dobijate besplatno. Treba platiti 1500 din za prikljucenje + 1400 za ta dva paketa... dakle uvodjenje kosta 2900din. Uvode ga sledeci dan od podnosenja zahteva, AKO postoje uslovi (sto vam lepo kazu kad pozovete ili odete kod njih). I nema placanja unapred, platite kad vam internet krene.

borab je napisao(la):

Kako su ga to navukli? Valjda je video šta piše u ugovoru koji je potpisao?
Jedino ako je uzeo neki paket sa ograničenjem količine podataka, a mislio da je dobio flat....

Agilni je napisao(la):
Pa nije bas tako. Raspitao sam se malo i u centru Bg-a to sasvim dobro funkcionise vec par meseci. Znaci flat je u pitanju, 1000 din koliko god da je podataka "skinuto". Nema sta da iznenadi na racunu.

Koji provajder u centru?

Kod kablovkog neta je najpametnije uzimati FLAT tarife zato sto modemi uvek komuniciraju medjusobom a to se registruje kao protok, ali to bas i nije toliko znacajno (par mega mesecno), ono sto treba da brine je to sto (ovo nije provereno!) oni izgleda upload i DL saberu na kraju meseca pa se ljudi smrznu kad im stigne racun ili jednostavno dodaju koji MB. Ogranicenje protoka se vrsi po MAC adresi, ne mora da se dodeli staticka.

Kakve IP adrese daje SBB (Verat) privatne ili javne?

Vrh Dno