Šta je novo?

KDE & USB mouse

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Jel neko uspeo da potera?

Da, u XF86Configu za usb mis device treba da bude /dev/input/mice, a protokol IMPS2.

silverglider je napisao(la):
Da, u XF86Configu za usb mis device treba da bude /dev/input/mice, a protokol IMPS2.
Probao, nece.
Evo malo detaljnije.
Distribucija je Slackware 9.1. Sve je sljakalo ok sa PS/2 misem. Ubacim ja misa u USB i izmenim XF86Config kao sto si rekao ali nije proslo.

Jesi li restartovao X nakon menjanja fajla?

Uradi copy/paste dela XF86Configa u kojem se opisuje pointing device, pa da vidimo.

Uradi takodje i lsmod > neki fajl, pa postuj i to.

Edit: setih se da sam bio pisao vec u FAQ-u kako da se namesti USB rucno, pa vidi prvo taj link, isprobaj sve, pa pitaj ponovo ovde ako ne upali:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=18864

Ja furam Slack 9.1 i radi USB mis (MS IntellyMouse 3) samo sto ne radi scroll :(

silverglider je napisao(la):
Jesi li restartovao X nakon menjanja fajla?

Uradi copy/paste dela XF86Configa u kojem se opisuje pointing device, pa da vidimo.

Uradi takodje i lsmod > neki fajl, pa postuj i to.

Edit: setih se da sam bio pisao vec u FAQ-u kako da se namesti USB rucno, pa vidi prvo taj link, isprobaj sve, pa pitaj ponovo ovde ako ne upali:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=18864
Naravno da nisam ni radio iz X-a. Nisam duduk.
Probacu jos nesto pa cu da dojavim.

Mozes to da radis i iz X-a, samo ga nakon snimanja izmena config fajla restartujes na Ctrl+Atl+Backspace.

ja imam amndrake 9.2 i usb logitech-ov mouse whell i sve savrseno radi samo sto schroll mi radi cudno, moram da stisnem i drzim trece (u sredini) dugme i da pomeram gore, dole ;)

A jel ti u /etc/X11/XF86Config sve lepo podešeno za miša? Ono:
Option "Protocol" "imps/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
ja imam amndrake 9.2 i usb logitech-ov mouse whell i sve savrseno radi samo sto schroll mi radi cudno, moram da stisnem i drzim trece (u sredini) dugme i da pomeram gore, dole ;)

Hahahah, sad mi je odjednom proradilo kako treba ;)
Radi mouse kao u win-u ;)
lolz..

Nazad
Vrh Dno