Šta je novo?

Kde 4.0.1

• Začetnik teme Deleted member 16483
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 16483

Guest
Vredi li ovo sta , jel neko probao?
Imam suse 10.3 kde 3.5.8.
Pa mi oade na pamet da stavim i oavj 4.0.1.

Upotrebljivo jeste, ali tek do verzije 4.1 nece biti to to. Mozes skinuti LiveCD sa KDE sajta, to je opensuse sa KDE 4.0.1 pa probati kako ti se svidja

Lepo izgleda, brz, trosi malo manje resursa od KDE 3.x ali je jos ne zavrsen. Sve u svemu, puno potencijala da u narednim verzijama postane odlican!

Čekam da se pojavi u repozitorijumu za PCLOS2007 ili 2008, pa da isprobam.

Već ga ima, samo u podešavanjima za repository dodaj još kde4

Instalirao sam ga i radi samo sve mi se cini da fali dosta podesanja, ili ja nesto ne vidim.:d

При бирању репозиторијума треба додати kde4 на крај текста у Sections линији.

Prilozi

• synaptic.jpg
    synaptic.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 187
Poslednja izmena:
Puno hvala.

Sinoć sam "skinuo" sve pakete sa oznakom 4 u imenu, ali neće da ih instalira. Uvek dobijem poruku "APT System reports: Ordering failed for 6 packages". Ovaj put je 6 jer sam odabrao sam jedan paket, kad odaberem sve, broj bude veći. Probao sam i ručno da ih instaliram iz /var/cache/apt/archives ali i tako dobijem grešku.

KOji linux imas?
Nije steta ako ga ne instaliras radi, ali je nedovrsen i fali gomila podesavanja.
Ja sam u SuSE 10.3 instalirao KDE 4.0.1 jednim klikom misa sa njihovog sajta i sve je bez problema proslo.

Poslednja izmena od urednika:
I novi Kubuntu dolazi sa sa KDE 4.01

Sinoć sam "skinuo" sve pakete sa oznakom 4 u imenu, ali neće da ih instalira. Uvek dobijem poruku "APT System reports: Ordering failed for 6 packages". Ovaj put je 6 jer sam odabrao sam jedan paket, kad odaberem sve, broj bude veći. Probao sam i ručno da ih instaliram iz /var/cache/apt/archives ali i tako dobijem grešku.

Instaliraj pakete ovim redom

task-qt4
Metapackage for QT4
This package is a meta-package, meaning that its purpose is to contain
the complete dependencies for installing QT4

task-kde4
Metapackage for KDE4
the complete dependencies for running the KDE4 desktop

Instaliraj pakete ovim redom

task-qt4
Metapackage for QT4
the complete dependencies for installing QT4

task-kde4
Metapackage for KDE4
the complete dependencies for running the KDE4 desktop

Sad sam uspeo da ga instaliram, hvala, ali i dalje nisam uspeo da ga pokrenem. Izlogujem se, kao session odaberem KDE4, logujem se i dobijem prvi deo splash screena, ali posle iskoči prozor i kaže da kde4init ne može da se pokrene. Evo i hladnog tuša...posle toga drajveri za nVidiu više ne rade. Reinstalacija ne pomaže, ručna instalacija ne pomaže. Moraću da reinstaliram ceo PCLOS...uraaaa! not!

Poslednja izmena:
Ja sam ga tako instalirao i deinstalirao bez ikakvih problema.

Izasao je i novi 4.03. Da li ste probali ovu verziju? Novi ubuntu izlazi za 12 dana, razmisljam se da li da predjem na kubuntu ili da ostanem na starom dobrom gnomu. Ranije sam jos probao betu 4.0 i nije me odusevila, ali verovatno su ispravili svu onu gomilu bagova pa rekoh da pitam, da li se isplati uopste i probati novu verziju?

Koristim 4.0 na Slackwareu i ovo je daleko od dobrog. Lep je ali mnogo stvari jednostavno ne radi. Da li je do mene (instalirano na divljaka iz nepoverljivih paketa) ili je stvarno takav, ne znam. Ikonice ne rade, taskbar se pojavljuje i nestaje nasumično...ma užas.

Koristim 4.0 na Slackwareu i ovo je daleko od dobrog. Lep je ali mnogo stvari jednostavno ne radi. Da li je do mene (instalirano na divljaka iz nepoverljivih paketa) ili je stvarno takav, ne znam. Ikonice ne rade, taskbar se pojavljuje i nestaje nasumično...ma užas.

To je beta :) Tu sam verziju imao i ja. Hajd ako te ne mrzi, skini novu verziju koja nije beta pa probaj i javi kakav je. Imas ga za dw ovde:
http://www.kde.org/download/

Nije problem da skinem, ali se bojim da ne upropastim sadašnju instalaciju (bar da mi 3.5.8 ostane), jer jurim svojevrsni rekord u korišćenju OSa svakodnevno bez potrebe za reinstalacijom. Volim da se rugam raznim wannabe majstorima na Windowsu :S:

Nije problem da skinem, ali se bojim da ne upropastim sadašnju instalaciju (bar da mi 3.5.8 ostane), jer jurim svojevrsni rekord u korišćenju OSa svakodnevno bez potrebe za reinstalacijom. Volim da se rugam raznim wannabe majstorima na Windowsu :S:

Ne brini - Kde 4 je poseban mod. Nece biti u koliziji sa "obicnim" kde-om 3. Samo na startupu prilikom biranja sesije izaberes KDE4 umesto KDE3/IceVM/Gnome/ili neceg treceg. Uostalom, beta se lako dala obrisati. Valjda je to tako i ostalo :)

Vidim pises da rasturas, ajde daj neki hint kako da nateram intel536ep da radi na najnovijem kernelu -17 Ubuntu 8.04. Nesto sam se zainatio, ima ADSL imam ISDN, modem je uboden u analogni deo ISDN kutije, ocu da mi radi fax, treba mi povremeno, treba mi modem kad crkne ADSL (retko ali se desava). Mogu to iz XP ali onda moram da prelazim iz jednog OS u drugi. Ima i neku TV karticu ali jos nisam nabo kako da nateram daljinac da mi radi u linux. :)

Gde piše da rasturam? Naučio sam ovaj Slackware koliko mi treba, to 'e to.

Za daljinski proveri www.lirc.org/

na kdeu 4 svaki program koji zatvorim odma mi se pali kresh hendler... zaboravlja na koji sam se wifi nakacio pa uf.. nije mi nesto, trojka je bolja za sada. :D

Pomalo nestabilan na SuSE-u 11 ...
Neke novosti su malo glupave, ali je u sustini ok i ima potencijala.

Neke novosti su malo glupave, ali je u sustini ok i ima potencijala.

Meni se čini da je takav već skoro godinu dana; probam svaka 2-3 meseca i uvek iznova zaključim što i ti gore, ali mi se ne koristi svakodnevno. Verovatno će tranzicija i tu potrajati k’o kod nas. ,)

Ma ja probah i vratih se ubuntu-u i Gnome-u :)
Nekako sam se navikao...

Ne znam, menu KDE 4 (4.1 beta 2) odlično radi na Slackwareu, nema gubljenja, bagova i slično. Predobar je.

A ne nervira te sto se ikone na desktopu ponasaju kao vidgeti, a ne kao fajlovi ili linkovi?

Nazad
Vrh Dno