Šta je novo?

Kde 3.o

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Interesuje me mogu li sa SuSe distroa uzeti KDE 3.0 i instalirati na RH 7.2 ? Na jednom od diskova nalzi se sve za KDE u source obliku?Sta mi je sve potrebno da instaliram i kojim redom da bih dobio KDE 3.0?

Ja to ne bih radio. Suse i RH imaju neke razlike u smislu konfiguracije, te lokacija gde stavljaju koje fajlove. Da ne idemo dalje, pogledaj za svoj sadasnji KDE environment varijablu $KDEDIR na oba distroa, pa da vidis razliku. A u rpm paketima tacno stoji u koji dir sta treba da ide, koji config fajl treba da se promeni i slicno. Zato postoje vec spremljeni rpm paketi za pojedine distroe:

http://www.kde.org/download.html

Generalno, trebaju ti kde-i18n biblioteke za podrsku jezicima koje hoces da imas (i to bas za tu verziju KDE-a koji hoces da instaliras) i trebaju ti neke propratne biblioteke, opet vezane bas za tu verziju KDE-a, kao sto su Qt 3.x, aRts, itd. instalirane pre nego sto se instalira novi KDE. Ali sve imas lepo nabrojano i objasnjeno na www.kde.org, uostalom, pa da ja ne sviram ovde nepotrebno.

Ja to ne bih radio. Suse i RH imaju neke razlike u smislu konfiguracije, te lokacija gde stavljaju koje fajlove. Da ne idemo dalje, pogledaj za svoj sadasnji KDE environment varijablu $KDEDIR na oba distroa, pa da vidis razliku. A u rpm paketima tacno stoji u koji dir sta treba da ide, koji config fajl treba da se promeni i slicno. Zato postoje vec spremljeni rpm paketi za pojedine distroe:

To sam primetio nego ja sam mislio da otpakujem .rpm arhivu pomoci Krusadera( to sam vec uradio) i tamo su spakovane arhive u tar.gz formatu koji je bas source (za bilo koju verziju) dok je u u drugom tar.gz spakovana verzija za SuSe i jos neki fjalovi koje nisam gledao 😀 i to je sve zapakovano u RPM e ja sam dosao na ideju da te tar.gz bez dodatka SuSeconfig u imenu instaliram.Takve RPM pakete imam za kdelibs ikdebase i jos neki pa sam zbog toga pitao sta mi jos treba.E nadam se da sam bio jasan:wave; pa me interesuje da li je ovo moguce izvesti?(posto su te arhive za bilo koji distro i ja bi ih pomocu komandi /configure itd istalirao tamo gde treba jer to sad zavisi od mene z a ne od unapred pripremljene RPM arhive)

Nisam rekao da je nemoguce - mozes da se zafrkavas, ali uzmi pre toga godisnji odmor.

EEEE operacija je tekla odlicno al nije u potpunosti uspela pacijent je bio ziv do prvog restarta (odnosno dok nisam startovao pakete za stari KDE) i onda je bilo LOOOODILOOOOboom.Nista morao sam sve Jovo nanovo na instaliram.Ne isplati se, moze ali mnogo velika *******cija.

Nazad
Vrh Dno