Šta je novo?

KBCnet--Wireless za Mirijevo i Karaburmu!!!

MaliSpaja

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
E pa , posto sam video letak i posetio sajt, zvao sam da se informishem, medjutim najvise me interesuju utisci postojecih korisnika! Koliko korisnika ima, kakav je download sa neta ili sa dc-ja, brzine, usluga, sve!! ko ima opremu moze da isproba njihove usluge za dz u probnom periodu, tako da javite ustiske!!!
poz

ja se ne bih zaletao, jer je to vlasnistvo one spamerske firme KBC... a gazda firme je onaj "transvestit" iz spota Jelene Karleuse... dakle, ne deluje mi to pouzdano!

edit: a i sajt im je pun gresaka :d

Poštovani korisnici KBCnet je Internet Service Provider i pruža vam mogućnost konektovanja na ultra brzi Bežični i Bežično-kablovski Internet bez korišćenja telefonske linije!
- "ultra brzi"??? mozda "brzi" ili "veoma brzi", ali definitivno ne "ultra"!
- velika slova u sred recenice?
- kakav je to "bezicno-kablovski" net?

Poslednja izmena:
Da, definitivno ultra je neka nova merna jedinica..
"bezicno kablovski", nemam pojma, mozda prave kao "prstene" korisnika, koje povezuju kablom u lan, a onda to ide antenom do bazne stanice, kao sto radi beogrid npr..

zoni pripazi, taj strumf ti menja boju, i to kad se najmanje nadam,,, :))

Spajo, ne diraj strumfove :d

Bezicno-kablovski je verovatno varijanta da do zgrade dovuku link wireless, a onda dalje kablom. Ja sam tako povezan i imam 3-4 wireless hopa do linka, a za sve to zajedno, ping je do 10ms, jer nema nigde omni antene, sve su direkcione...

ima li neko sa svojom opremom da je probao njihove usluge na Mirijevu, ili da je namestio njihovu opremu?

Re: Novi igrac na WF-FI secni na karaburmi i mirijevu 19.08.2005. u 02:18

Ja zivim u Stevana Dukuca, nakacen sam na KBCnet o 10-tak dana.

I mogu reci samo SVAKA CAST.Brzina Download mi ide od 120 do 290 k/sec

SAMO NAPRED!!!!

Autostoper=Tihomir=vlasnik KBC-a???

Ja iz ove mape na njihovom sajtu ne mogu da provalim gde se nalazi predajnik. Da li neko prepoznaje lokaciju. Mirijevo IV ili gde?

Ja sam kod okretnice 27L i 46 i pitanje je da li imam optičku vidljivost. Možda ću pre videti Karaburmu.

dardza je napisao(la):
Autostoper=Tihomir=vlasnik KBC-a???

Na elitu je registrovan kao VozacBg i ima samo jedan post, a uspeo je kada je postovao ovde da iskopira i Re: Novi igrac na WF-FI secni na karaburmi i mirijevu 19.08.2005. u 02:18

:d

Ma opušteno :p

Nick je napisao(la):
Ja iz ove mape na njihovom sajtu ne mogu da provalim gde se nalazi predajnik. Da li neko prepoznaje lokaciju. Mirijevo IV ili gde?

Ja sam kod okretnice 27L i 46 i pitanje je da li imam optičku vidljivost. Možda ću pre videti Karaburmu.

Hehehe i ti si neki mirijevac :p :D
AP je negde iznad toplane ne vidi se zbog crvenog kruga cela zgrada, a okretnica 46ice i okolina je u zutoj zoni.

Popeću se sutra, prekosutra na krov da proverim da li vidim taj deo.
Mislim da ću pre videti Karaburmu, puca mi pogled niz Mirijevsku "reku" ka Dunavu (potoku).

STORM je napisao(la):
Hehehe i ti si neki mirijevac :p :D
AP je negde iznad toplane ne vidi se zbog crvenog kruga cela zgrada, a okretnica 46ice i okolina je u zutoj zoni.

:D

Verovao ili ne, rođen u Mirijevu, ali od 7-21 živeo u bloku 45, tako da ti je konstatacija prilično tačna iako ima smajlija. ;)

Poslednja izmena:
MaliSpaja je napisao(la):
ima li neko sa svojom opremom da je probao njihove usluge na Mirijevu, ili da je namestio njihovu opremu?
:wave: Ja sam u zgradi na kojoj je AP i povezan sam kablom i mogu vam reci da sam prezadovoljan. Tacno je da je brzina download-a (trenutno u test fazi ) preko 200kb/s, a da nepricam za mogucnost serovanja preko dc++ konkretno brzina dostize i 4ookb/s (probao i testirao licno) Inace tacna adresa AP-a je Vojina Djurasinovica 23 za one koji imaju kartu a za ostale iznad toplane drugi red zgrada osmospratnica ravan krov ! Mislim da je ovo trenutno najbolje resenje u Mirjevu pogotovo sto je cena uvodjenja duplo jeftinija od verata ili sbb-a a i postoji soc. varijanta od 800 kinti za 64k mesecno sto je po meni najzanimljivije !!!
POZDRAV
p.s.Ko hoce da mu pomognem oko usmeravanja antene moze da me kontaktira [email protected] !

uzgred, ovako izgleda KBC-ov spam (ovo sto se vidi je samo delic toga na jednom nalogu, koji ne bombarduju preterano!!!)

kbcspam8ar.gif

Inace, kao pravi spameri, uvek stavljaju razlicite adrese u FROM polje :d

evo kako to izgleda na primeru sa gornje slike:
"ATI Radeon" <[email protected]>
"TRIPOD" <[email protected]>
"VOLIM GLASNO" <[email protected]>
"FANCY MP3" <[email protected]>
"KINGSTON" <[email protected]>

:mad:

Poslednja izmena:
@Zoni
U kom spotu JK se pojavljuje?

Ja sam ranije kupovao neke stvari iz KBC-a,mada se tada nije tako zvala firma i bio odusevljen bakom koja mi je donosila plocu i druge komponente bez greske.Znaci lik joj kaze da donese tu plocu,onaj player i baka donosi iz nekog magacina.Ludilo.Kakva li je sad uloga bake u net firmi?

cek, sada i ti maxio imas samo 1 post, a registrovan si ovog meseca,...
kome li se ovde moze verovati, ovo kao neka zavera postaje.

u svakom slucaju aj neki stari benchmarkovac nek se javi, sa utiscima ovog novog wirelessa, kao i koliko share-a ima trenutno na dcc-u...

ovi novopeceni clanovi su mi u najmanju ruku sumnjivi

Iz scan-a mreže vidi se da koriste MikroTik 2.8.26 (poslednji koji je razbijen)... Ne kažem da ga i oni koriste kao provajder, samo konstatujem verziju :p.
Inače, kakav im je ono način pristupa preko VPN? Mogli su bar da podignu PPPoE server na Mikrotiku pa da klijent pravi takvu konekciju. I kako se dobija nalog i šifra? Nisam imao snage da lutam po sajtu, jer mi oči ispadoše od onih jedva vidljivih sivih slova.

Nakacen sam 2 dana na KBCnet. To sto kaze maxio je tacno. Ima 4 korisnika na DC++ serveru u sharinzima oko 100GB (uglavnom stare stvari). Internet ide dobro 250Kb/s, uglavnom zavisi odakle skidas. Nisam siguran koliki link su pustili u test periodu i koliko ce on stajati. Nije potreban nalog samo se spojis i picis. Signal je dosta jak meni Ovislink 1120AP radi cak sa malom pendrek antenom, nalazim se na oko 400-500m od AP-ova. Kako ce kasnije da bude posle test perioda pitanje je! Problem bi bio ako bi poslije test perioda oborili brzinu u lokalu, medju korisnicima koji su nakaceni na neki od njihovih AP-ova (DC++ bi bio prakticno neupotrebljiv). Za sada koliko vidim nemam javnu IP adresu. Nisam siguran ali mislim da KBCnet ide preko SBB-a i ako je to tacno bilo bi dobro da omoguce spajanje na SBB-ov DC++ hub.

Ono sto mene najvise interesuje je da li je ping stabilan i da li dolazi do prekida konekcije ili nestanka protoka u toku dana?

MaliSpaja je napisao(la):
cek, sada i ti maxio imas samo 1 post, a registrovan si ovog meseca,...
kome li se ovde moze verovati, ovo kao neka zavera postaje.

u svakom slucaju aj neki stari benchmarkovac nek se javi, sa utiscima ovog novog wirelessa, kao i koliko share-a ima trenutno na dcc-u...

ovi novopeceni clanovi su mi u najmanju ruku sumnjivi
OK jesam novopeceni ali nema razloga da se moja ocena nepostuje . :mad:
Kao sto sam rekao ja sam direktno povezan sa AP-om i sve funkcionise savrseno (za sad) i moram da se ispravim- realna brzina na dc++ je momentalno od 400k do cak 600 kb/s downloada. Da nepominjem sto nas ima vise povezanih u zgradi pa je shere izmedju nas (opet preko dc++) preko 4mb/s da vam neobjasnjavam u primeru sta to znaci !!! I jos nesto sto je veoma bitno - vec 10 dana koliko sam konektovan nije nijednom bio u prekidu (makar sto ja znam) POZDRAV :)

maxio=baka=CEO KBCnet-a :D

@maxio
Salu na stranu, ali vece poverenje ljudi imaju u starije clanove, nego u nekog ko ostavlja prve(i jedine) postove na ovu temu.Pogotovu posle Zonijevih postova.

ZoNi je napisao(la):
evo kako to izgleda na primeru sa gornje slike:
"ATI Radeon" <[email protected]>
"TRIPOD" <[email protected]>
"VOLIM GLASNO" <[email protected]>
"FANCY MP3" <[email protected]>
"KINGSTON" <[email protected]>

:mad:

Nisi dobio nijedan mail sa
ATI Radeon<[email protected]>
Kupi Me<[email protected]>
TRIPOD<[email protected]>
FANCY MP3<[email protected]>
"SAMSUNG" <[email protected]>
SUPER KOMPLET<[email protected]>
KINGSTON<[email protected]>
SUPER PONUDA<[email protected]>

[email protected] - sa ovog mi je ranije stalno stizalo

Interesantno je da na dnu svake poruke stoji
Ukoliko ne zelite da dobijate e-mailove, posaljite nam Vas e-mail. HVALA
i to zapravo funkcionise. Tako da sam ostavio jedan mail, neka ga neka salje, mozda bude nesto interesantno :)

KBCnet Internet provajder je vlasnistvo 3 firme: Geneko System-Beograd , 3Dnet - Pancevo i KBC OnLine.

KBCnet internet provajder ne koristi link SBB-a, vec ima zakupljene sopstvene linkove od Telekoma i Verata, ukupnog kapaciteta 15 Mb, raspolaze sa dva dodatna rezerva linka od 2+2 Mb.

Svi registrovani korisnici dobijaju REALNU IP adresu.

KBCnet internet provajder u promotivnom periodu omogucio je besplatan internet svim korisnicima koji imaju prijem signala sa nekog od AP ili su povezani kablom.

Korisnici besplatnog interneta nemaju realnu IP adresu, svi servisi su 100% dostupni.

cek,kako to da ima samo 4 korisnika, ako je kbc net prisutan i na karaburmi???
100g je bas mala cifra, mislim nemoguce je da samo 4 korisnika ima ceo kbc-ov hub...

PJ je napisao(la):
Nisi dobio nijedan mail sa
ATI Radeon<[email protected]>
Kupi Me<[email protected]>
TRIPOD<[email protected]>
FANCY MP3<[email protected]>
"SAMSUNG" <[email protected]>
SUPER KOMPLET<[email protected]>
KINGSTON<[email protected]>
SUPER PONUDA<[email protected]>

[email protected] - sa ovog mi je ranije stalno stizalo

Interesantno je da na dnu svake poruke stoji

i to zapravo funkcionise. Tako da sam ostavio jedan mail, neka ga neka salje, mozda bude nesto interesantno :)
ma, verovatno je bilo i sa tih adresa... ko zna, ionako ih brisem na serveru...

nego, to odjavljivanje... hm... znam za to, ali ja nisam ni trazio da me zatrpavaju sa spamom, pa zasto bih ih molio da to ne rade vise??? ja bi sve to odma' na Goli otok :d

ok,posto oko ovoga je bila mrka kapa , dosao sam do nekih novih informacija.

E ovako, malocas sam razgovarao sa Beogrid wireless operaterom, ciji sam ja clan vec skoro pola godine na nbgd-u.

Kazu da ce A.P. biti postavljen za oko mesec dana, prvo trebaju snimiti teren, naci najbolju pristupnu tacku...

za detaljnije informacije posetite www.beogrid.net

Moji utisci: Idem brzinom 1mb/s na net, skidam mesecno oko 50g podataka sa dc++ huba, igram kanter i uvek ima ljudi na lokalnom serveru.. Na dc-u uvek ima preko 100 korisnika, ima uvek preko 6 terabajta podataka... Do sada nije bilo stvari koju nisam uspeo da pronadjem.

prijava se moze izvrsiti preko njihovog sajta, ili ih pozovite, kako bi imali uvid u moguci broj korisnika.

poz

Nazad
Vrh Dno