Šta je novo?

KBCnet kablovski internet

Da malo oživim temu. 👻
Kakva su skorašnja iskustva sa bežičnim internetom? Uvek su se ljudi žalili na njihov internet, ali nisam skoro čuo da neko koristi ovo čudo.

Trenutno mi je to jedna od najboljih opcija (bar na papiru), jer su serviseri genijalci iz MTS-a uništili kabl negde između centrale i kuće, kad su popravljali kvar kod burazera, pa mi je sad maksimalna moguća brzina 22/2Mbps 🤬(a bila je 88/15 🤯). Pisao sam žalbe, dolazio je Kurta i Murta, ali rešenja nema, osim da se kopa 600m od centrale i postavlja novi kabl, što oni neće da rade (razumljivo), a optike nema nigde na vidiku.

KBC nudi 20/10Mbps za manje para i pritom bi odjavio sve MTS usluge, pa bi mi ostao samo net. TV mi ne treba, nego samo internet konekcija ok brzine i ok stabilnosti. Ne treba mi za posao, niti online igranje, pa dobar ping i konekcija bez prekida nisu toliko bitne stavke.

SBB ne postoji u naselju, a jedina druga opcija je Beotelov bežični net, ali nude samo 10/1Mbps, što je baš malo. Mobilni kućni net nije opcija, zbog ograničene količine podataka.

Problem je što kabl ima prekide i radi još gore kad je velika vrućina, a radi super kad duže pada kiša, jer se napravi negde u zemlji bolji spoj. Ne znam koliko je bežični osetljiv na promene vremena i koliko može dugo da bude u prekidu. Nervira me što je ADSL skuplji, jer plaćam fiksni, koji mi ne treba, niti će mi ikad trebati, a internet radi kilavo.

Izgleda da mi nema druge nego da jurim Beotel ili Orion ADSL, pa možda oni mogu da se mačuju sa ovim ludacima iz Telekoma i poguraju neko poboljšanje ili optiku.

Vrh Dno