Šta je novo?

kbc net vs ptt vs telekom adsl

perapk

Cenjen
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poena
170
Ovako, doselio sam se na Miljakovac I, (opstina Rakovica) i u zgradi imam mogucnosti za usluge sva tri provajdera sto se tice interneta. Ne bih se obavezivao na ugovornu obavezu.
U stanu vec postoji ptt kablovska i verovatno bih isao na ptt kablovsku TV+kablovski NET, ali imam peripetije oko ovlascenja i ugovora.
Druga solucija je kbc net, ali ne daju wifi ruter bez ugovorne obaveze.
Treca solucija mi je adsl kod telekoma (ili ptt-a, skuplja varijanta).

Ja sam za ptt kablovsku (tv i net), ali dajte savet da se ne zeznem, tek sam se doselio i nemam predstavu kakvo je stanje dalje od Telekom adsl.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Idi na vdsl 50 Mb/s i IPTV.

KBCnet preskoči. U odnosu na Telekom su 5 liga ispod. PTT kablovska radi tu i tamo, dok PTT adsl lepo radi, ali podrška im je krš.

Jedini izbor ti je realno Telekom. Od profesionalizma do kvaliteta usluge, ali oni zahtevaju ugovornu obavezu na makar godinu dana.

@dzonihsv

Za kbc net sam i mislio to sto rece, ali nisam hteo odmah da ih otpisujem. Sta tacno znaci tu i tamo za ptt kablovski? Pricao sam sa predsednikom stanara, kaze da ima paket 6/0,5 i kablovsku tv i kaze da je on licno zadovoljan i nije bilo nekih nestasica i prekida vec par godina. Kod telekoma vise nigde ne mogu da nadjem uz ugovor na 12 meseci, samo na 24 na ovom njihovom sajtu.

Poslednja izmena:
Bez UO Kbc je dobro resenje. Imaju ok cene. Ja sam koristio njihov internet i bio sam zadovoljan. Brzine su te koje imaju, ali to je kod mene radilo dobro, nista losije od ptt i telekoma. Koristio sam svoj ruter. Mirijevo.
Edit: kod ptt, paket kablovski net 10/1 i TV je 2500din mesecno, bez UO.

Poslednja izmena:
E hvala vam ljudi na odgovorima. Uzeo sam na kraju ptt kablovsku + internet i u pakovanju ide neki cisco-v modem i uputstva, medjutim sad treba da jurim koaksijalni kabl i to neki za zavrtnjima na krajevima i bakarnom zicom unutra. Gazda stana mi kaze da je to sve sto su mu dali. Gde mogu ja da kupim taj kabl? :) gledao sam kanibal prodavnicu medjutim moram da se jurim na NBG dok je nadjem.

Poslednja izmena:
Najobicniji koaksijalni kabl i F konektor. Ima verovatno u svakoj prodavnici kablova i elektomaterijala. Trebace ti i razdelnik 1na2 (da dovodni kabl razdelis za tv i ruter).

Poslednja izmena:
Najobicniji koaksijalni kabl i F konektor. Ima verovatno u svakoj prodavnici kablova i elektomaterijala. Trebace ti i razdelnik 1na2 (da dovodni kabl razdelis za tv i ruter).

U super, hvala ti, samo da nadjem neku blizu prodavnicu. Razdelnik imam, tako je uvedeno u stan. :)

E hvala vam ljudi na odgovorima. Uzeo sam na kraju ptt kablovsku + internet i u pakovanju ide neki cisco-v modem i uputstva, medjutim sad treba da jurim koaksijalni kabl i to neki za zavrtnjima na krajevima i bakarnom zicom unutra. Gazda stana mi kaze da je to sve sto su mu dali. Gde mogu ja da kupim taj kabl? :) gledao sam kanibal prodavnicu medjutim moram da se jurim na NBG dok je nadjem.

Treba ti metalni navrtanj sa iglicom, koristim 11 godina taj net i razmisljam da raskinem ugovor, i predjem na adsl, imala sam svoj modem i ruter, koje sam kupila sama jer tada nije bilo da daju za dzabe, i modem je bio extra do pre neki dan, dotrajao je, dali su mi juce cisco, koji je najveci shit, 2 u 1 je i modem i ruter, namestila sam jedva juce da radi, da bi mi danas brzina bila 5mb, a imam najvecu tu njihovu od 20 mb, druga stvar odjednom se prekinuo net i lap ne prepoznaje modem, mucim se sat ipo da namestim i ne radi. Inace cisco mi je blokirao jedan sajt i ne mogu da pristupim kao ranije, dok sa moba i tudjem neta mogu opusteno.
Sto se tice brzine, zavisi ko je na sta navikao, meni je iskreno sve to slabo, pogotovo ako uploudujem neke video snimke, sa povecanjem brzine surf se malo poboljsao, mada kvalitet veze ne moze da se poredi sa komsijinim adsl netom od 10mb.
Ovi iz tehnicke podrske su stavili pojacivac bas blizu vrata, ali iskreno, net je tezak krs, sve je mnogo staromodno, a da ne pricam da su me u maju pitali zasto povecavam brzinu na 20mb, sta ce mi tolika brzina cime se bavim kad mi treba 20mb a ne budjavih 6mb, lol..
Ako uzmem 50mb adsl i ostavim da placam tv, opet izadje jeftinije 200 din. od ove njihove ponude, gde imas net, a u stvari nemas :D

Kbcnet je skroz ok resenje, uzimajuci u obzir da daju korektne cene bez ugovorne obaveze. Brzine jesu manje, ali radi dosta dobro.. i npr ako je 4/1 često i dl i ul budu znatno veci, cak za celih megabit ili dva..

Ok je net za sad nije lose, brzina je 5.68/0.46 dl/ul, ping 8ms. Ako ostane tako ja sam zadovoljan. :)

I meni se stabilizovao danas
DOWNLOAD UPLOAD
19.45Mb/s 1.90Mb/s

ping 8ms

samo na lapu varira brzina u jednoj prostoriji, ne znam zasto.

Moja su iskustva kbcnet-a više nego dobra i to na dve lokacije. Komšije imaju PTT i takodjer su jako zadovoljni.

Nazad
Vrh Dno