Šta je novo?

KAV update problem

Da, kako da ne... Zasto onda meni krene svaki put ispocetka?!

Mislim da smo se lose razumeli Singi, pri svakom updateu on krene od 0, skoci do nekle i dovrsi do 100.Kapiras?

Wolfman je napisao(la):
Mislim da smo se lose razumeli Singi, pri svakom updateu on krene od 0, skoci do nekle i dovrsi do 100.Kapiras?

Kapiram...pogresno sam te razumeo. Verovatno progres bar brlja u komunikaciji - bitno je samo da na kraju bude dovoljan broj u bazi 🙂
Btw, evo zvanicnog saopstenja:

We apologize to customers and partners for the problems caused by our download servers over the past few days.

A recent virus outbreak and an exceptionally large antivirus database update created an unprecedented load on our servers. This meant the servers were inaccessible for long periods.

We have now completely restructured our update procedure. This means that the cumulative update released on 28.01.05, which contributed to the server problems,was the last update of such a large size.

We are also reviewing our download server system to ensure that our servers will function effectively at times of peak demand.

Evo ja sam se juče vratio sa odmora i rešio prvo da uradim update KAV-a i naišao na ovaj problem o kome se već vodi diskusija. Problem sa update-om još uvek postoji, barem kod mene treba da skine 4721.67 KB. To ide veoooma sporo, stigao je tek do 16 % i jednom mi je čak prekinuo update. Srećom nije počeo ispočetka nego je nastavio dalje (bilo je na 11%). Verzija je 5.0.121 Presonal.
Updte je pukao na 29%, međutim kada sam ponovo posle nekih 10-ak minuta hteo da nastavim na moju žalost ponovo je počeo sa 11%, probaću noćas možda bude bolje.

Poslednja izmena:
OK OK, mislim da je situacija prosla i da ne treba vise o njoj da pricamo...Desilo se, krkljanac gotov, a sada kud koji mili moji.Jel se slazete.Jel ima jos neko neko pitanje? 🙂

Ima pitanja...
Verzija: 3.5.133.0
Pokusavam da ga apdejtujem od podne, a sad je 19h!
Spor je uzasno i uvek mi izgleda ovde pukne:

edit: Pise mi ovo:
Last update: 22.01.'05
Known viruses: 109960

Prilozi

• Error.gif
    Error.gif
    3.8 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
Kasperski je napravio izmene u glavnom apdejtu i time napravio blokadu servera. Problem se javlja kod mnogih. Skinite rucno update za januar a zatim se dnevni update lako skida. http://downloads-us2l.kaspersky-labs.com/updates_zip/avp0501.zip

Kod:
The recent update- 28th January,  is very large, 4.7MB, and the Kaspersky servers do not appear to be taking the strain very well.

1. Download "http://downloads-us2l.kaspersky-labs.com/updates_zip/avp0501.zip" save it to C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Kaspersky Anti-Virus Personal Updates. Then unzip it.

2. After that, > C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Anti-Virus Personal\5.0\bases "delete everything there". You won't be able to delete one of the files, avcmhk4.dll, but don't worry it will get overwritten.

3. Go into Kaspersky ,open the setting tab,then open "configure updater". Then > update type and select from a local folder. 

4.Click browse and find the folder where you unzipped the files. Select it and exit. REBOOT.

5.Go back into Kaspersky and click "update now" you should now see the files load in really fast and it will update.

Reboot was necessary for me between 4 & 5, as I received a ''corrupted database' message.

Finally, do not forget to change the update configuration back to your default setting.

After this manual update, the virus signature database is now 109730 records. I presume this is the standard databases. Now all I need to do is to collect the latest update!!!!!!!! But servers are still too busy.

Anyone know the main changes in this large update?

Hvala, ali update mi je prosao... mada tek u 6 ujutru. 🙂
4.2.2005, viruses: 110442. Valjda je to to.

Nego, recite mi koje su prednosti 5-ice u odnosu na ovu staru trojku sto ja imam. Baze virusa su iste, zar ne? Samo da vidim da li da ostanem pri ovoj verziji AVP-a ili ne.

Pozdrav!

Koje su prednosti...ihihiiii.
Koliko ja znam trojka nema extended baze (u ovom trenutku to ti je oko 6-7 hiljada razlika), 5.X je znacajno stabilnija, brza i laksa za koriscnenje.Zavisi od kompa koji imas, ume malo da uspori sistem, ali ako ti smeta mozes da spustis zahtevnost (na foru sto veca detljanost to sporiji rad i suprotno).
U svakom slucaju jedan primer.Komsija je umirao od virusa.Svake nedelje je skoro morao da formatira disk sa nekom 3.X verzijom.Ali iz inata meni nije hteo da ubaci 5.Jednog dana kada se opametio i ubacio 5, iznenada je poceo da bude vrlo ljubazan prema meni, i nije imao vise ni jedan jedini virus.Sada svi zivimo srecno do kraja.... 🙂

Nego, recite mi koje su prednosti 5-ice u odnosu na ovu staru trojku sto ja imam. Baze virusa su iste, zar ne? Samo da vidim da li da ostanem pri ovoj verziji AVP-a ili ne.
Necu mnogo pametovati.Evo jednog primera:starija verzijaKAV petice ne vidi jedan virus.Uopste!Moja verzija ga vidi odmah.A baze su iste ali izgleda nije isti "engine".Drugachije nemogu da objasnim.
Takodje treba napomenuti i situaciju Professional-personal.Naime,profesional je "tezak" oko 24mega a zadnji personal(5.0.227) je oko 10 mega.Znachi duplo "lakshi".I sad bi ja trebalo da budem srecniji sa profesional.Ali nisam!Pored "bug"-a za pasword,nema neke jako zgodne opcije koje personal ima.Npr.extended bazu.I ja sam posle koriscenja oba tipa KAv programa ostao na personal.Samo neznam gde se nalazi onih 12 mega viska u profi verziji i cemu oni sluze?Jeste,ima vise opcija za podesavanje nivoa sigurnosti,ali to nemoze da zauzme 12mega. ,) Neke stvari mi ovde uopste nisu jasne a pogotovo gde nestade profi verzija 5.0.19?Sad samo ima osamnaestica na sajtu.Povukli?Nesto se kod njih "debelo" desava.

Poslednja izmena:
@all: Hvala!!!

Inace, interesantno je da mi je KAV (3.5.133.0) nasao jedan virus (SHLPUI.exe) u WinNT folderu koji najnoviji Norton ne detektuje uopste!? To me je bas iznenadilo. Al ok, da se ovo ne pretvori u vec vidjeno pljuvanje Nortona i totalni offtopic... Potrudicu se da nabavim onda KAV Personal 5.0.227. 🙂

Pozdrav!

Sta je bolje koristit- Extended ili Standard data bases?

sta li su ovi smislili... kao bice bolje i brze... evo weekly update zauzima preko 500kB a daily preko 300kB...

@Ironmanbg
Mislim da ti je bolje extended, jer sadrze i ove basic, i jos neke rizicne fajlove poput adware, spyware itd. Sto se tih dodataka tice, nije neka Bog zna koja zastita (uvek ja Ad-Aware bolji) ali ne skodi, a cim ne skodi znaci da koristi.

resenje o kav 5.019 professional se pojavilo u vidu mail-a koje mi je poslao kaspersky sajt
Dear Sir/Madam.

>>>I'm having trouble with your kav pro 5.0.18.Option"do not ask for paswords for pasword protected objects" is not working.

Would you describe in more details what you made think so?

>>>i cannot find option for extended base to download

We added this possibility in our next version 5.0.19, which is available on our site:
ftp://ftp.kaspersky.com/products/release/russian/homeuser/kavpersonalpro/!rc/
If you would like you can download it and install with your key file.

Best regards,
Elsa Bikulova

upravo skidam fajl i ide jako kilavo.ali me zanima kako su ga uradili i dali su nesto menjali.

Ja u bazi koju redovno ažuriram imam oko 111000 virusa, a na sajtu stoji oko 117000. Zašto tolika razlika? Koristim 5.0.227.

i kod mene je oko 111 000 a kad sam stavio personal PRO verziju, sa istim zip fajlovima mi je prikazao onoliko koliko pise na sajtu - oko 118 000

sad su napravili jos gore nego ranije... nedeljni update je 1.5 mega a dnevni je 1 mega 🙁

i zasto stalno menjaju velicinu ovog kumulativnog update-a? svaki put kad skinem dnevne i nedeljne, moram da skidam i kumulativni jer nece da ga updateuje

Poslednja izmena:
Dabar je napisao(la):
Ja u bazi koju redovno ažuriram imam oko 111000 virusa, a na sajtu stoji oko 117000. Zašto tolika razlika? Koristim 5.0.227.

Na sajtu racunaju extended database, a ti skidas standard.

topuz je napisao(la):
Na sajtu racunaju extended database, a ti skidas standard.
pa nije bas tako. ja sam malopre gore napisao da sa ISTIM zip fajlovima u personal verziji dobijem 111 000 a u PRO verziji dobijem 118 000

I dalje je update jezivo spor,a u vecini slucajeva dnevni update koji mi je podesen na svaka 3 sata nece uopste da krene.

Meni je sve apsolutno normalno. Verzija Personal 5.0.156 (nije Pro) skidam extended baze, i imam ih tacno 117.043.

Takođe, sve normalno.
Verzija: 5.0.142 Personal
virusa:117145

Nazad
Vrh Dno