Šta je novo?

KAV update problem

Wolfman je napisao(la):
Hvala na brzi Singi, ali su baze postale iskoristive cim sam skinuo ove danasnje.Izlgeda da je KAV lose protumacio stvar.Trenutno imam 15454.

Nesto se tu pobrkalo, treba da imas preko 109000 u bazi!

Mozda ne bi bilo lose da uradis reinstal KAV-a, pa onda "Update from Internet"

Na jedvite jade proradio update malopre

Wolfman je napisao(la):
Cisto sumnjam da ih uopste nece biti.Koji je taj program koji ne evoluira ???
pitao sam za kumulativne baze, koje su, inace, do sada, izlazile na svakih par meseci

Nemojte skidati ZIP arhive rucno .... postoji greska ... nece da se otpakuku! Definicije skinite sa Kasperskym ... probao sam sinoc i uspelo mi je!

meni sve normalno sada radi, i kad skidam preko programa, i kad skidam i otpakujem zipove

Meni je juce bilo problema, pa sam skinuo arhive sa sajta.
Danas sve radi bez problema.

Meni je na dail-up pucala veza non-stop ali svaki sledeci kav nastavi tamo gde je stao.
Tako da sada je poceo download sa 47% i odusevio sam se. :d
baza je 115483 posle download-a 😀

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo baze sa sajta, raspakovao ih i napokon sve radi. Bazi je 115478. Danas nisam radio update.

underground je napisao(la):
Meni je na dail-up pucala veza non-stop ali svaki sledeci kav nastavi tamo gde je stao.
Tako da sada je poceo download sa 47% i odusevio sam se. 😀

Kazu da je to novina( zbog koje je i doslo do ovih problema), ali meni je tako radio i ranije kada bi ga reinstalirao i morao da skinem veliki update. :wave:

Sada sve radi normalno...ne dizite paniku vise.

Pazite kakvu ja imam frku. Evo vec nedelju i kusur dana vucem stare definicije. Ali sad sam vise popizdeo. Cim stisnem update dugme u programu da ga updateujem preko interneta izbaci mi poruku ½The updater failed to connect with the update servers. Check internet settings and try again½. Dao sam mu pristup u firewallu... Stvarno ne znam sta da radim. Ako je bitno verzija je Personal 5.0.516 sa khmh, khmh...

@topuz
Mora i Internet Explorer da ti bude Online inace nece da radi.Lepo pise u KAV-u.

topuz je napisao(la):
Pazite kakvu ja imam frku. Evo vec nedelju i kusur dana vucem stare definicije. Ali sad sam vise popizdeo. Cim stisnem update dugme u programu da ga updateujem preko interneta izbaci mi poruku ½The updater failed to connect with the update servers. Check internet settings and try again½. Dao sam mu pristup u firewallu... Stvarno ne znam sta da radim. Ako je bitno verzija je Personal 5.0.516 sa khmh, khmh...

I mene je ranije tako zekio.Predji na verziju 5.0.227,omogucava u podesavanjima da sam upises proxy.

Wolfman je napisao(la):
@topuz
Mora i Internet Explorer da ti bude Online inace nece da radi.Lepo pise u KAV-u.

Ma jeste mi online.
Probacu sa novom verzijom.

kada instaliras 5.0.227, stikliraj mu:
Settings / Configure Real-Time Protection / Troubleshooting / "Do not enable protection against network attacks at the system startup"

Proradilo, evo sad samo od sebe, sve je OK, nisam mu nista cackao. (?!)

Ja koristim KAV pro 5.0.18.Solidan je.Update radi.Opcija na poretek.Nisam mu josh nashao opciju za extended bazu..... :trust: ,)

Poslednja izmena:
settings/configure updater
update type:
from internet, standard databases
promeni u
from internet, extended databases
i to je to.

Pozdrav

!? Kod mene uopste ne postoji ta opcija UPDATE TYPE, ima samo UPDATE SOURCE ali to nije to. Imam 5.0.18.

A kako vidite koji je broj virusa u bazi?

Baš zbog te opcije sam se vratio sa 5.0.19 na 5.0.149.4 koji sam i koristio i ovaj 5.0.19 mi se uopšte nesviđa. Nisam npr mogao ni da nađem u opcijama da sve fajlove koji traže pass preskače.... i još pregršt opcija nisam mogao da nađem

5.0.18 je PRO verzija u kojoj nisam nasao podesavanja za skidanje extended baza. a u PERSONAL verziji se lako bira izmedju standard i extended.

@Sasha

Ma znam ja to Sale ali nemam to na njemu.U delu sa podesavanjima Update-a imam samo opciju da skidam sa neta ili iz foldera sa kopa. ,)

Poslednja izmena:
Baš zbog te opcije sam se vratio sa 5.0.19 na 5.0.149.4 koji sam i koristio i ovaj 5.0.19 mi se uopšte nesviđa. Nisam npr mogao ni da nađem u opcijama da sve fajlove koji traže pass preskače.... i još pregršt opcija nisam mogao da nađem
@Papss
Broj virusa u bazi ces videti kada si na "support" meniju pa u desnom delu ekrana imash "about the application" i u tom podmeniju imas trecu po redu stavku "records in anti-virus data base".Tu ti pishe....

Poslednja izmena:
Ja imam personal i nema sanse da nista skinem vec oko nedelju dana. Malo krene i onda stoji a protok 0%

DARK SIDE, ti imas PRO a Sasha ima PERSONAL
Ja sam lepo napisao da imam Pro verziju pa sam ukapirao da i on ima istu,chim je odgovorio na Post.U svakom sluchaju i pro i personal verzija treba da imaju ove opcije.Chak na 4.5 Kav imash opciju da na postojece URL dodash" _ext" na kraju adresa i skidash extended bazu.Ovde to nije sluchaj a i 4.5 i 5.0.18 su Pro verzije.Plus je nedopustiv "Bug " da ne prihvara pasword opciju koju sam pomenuo u predjasnjem Post-u.

Poslednja izmena:
Kad smo cev kod toga, izgleda da je update malo bagovit.Stoji par minuta na 0%, i onda odjednom skoci na nekih 90%, i nastavi do kraja fino.Update je tu, ali je merenje malo zakazalo.Takodje koristim Personal 5.0.142

Wolfman je napisao(la):
Kad smo cev kod toga, izgleda da je update malo bagovit.Stoji par minuta na 0%, i onda odjednom skoci na nekih 90%, i nastavi do kraja fino.Update je tu, ali je merenje malo zakazalo.Takodje koristim Personal 5.0.142

Nije bagovit nego pamti dokle je stigao pre toga...pa onda nastavi.
Znaci, stojao je na 0% dok nije sa serverom razmenio info dokle su stigli prosli put, a onda je sa tih 90% nastavio dalje 🙂

Btw, to je jedna od novijih opcija KAV 5 da kada mu pukne update ne mora sve ispocetka.

Nazad
Vrh Dno