Šta je novo?

KAV update problem

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam ogroman problem sa updateom u KAV'u. S`obizorm da sam presao sa modema na wireless, više nema ono da se sam updatuje kad se uspostavi konekcija, tako da sam to isključio iz opcija, ali on i dalje neće da se updateuje. Čak i kad kliknem na update, stigne do nekih 19% i onda se vrati na 11% i tako stalno, i ond aposle 15minuta samo pukne. Probao sam da instaliram ponovo, ali tek sam sad napravio ******, pošto sad imam da updatujem od septembra04, tako da je ovo još gore nego pre. Da li je neko imao sličnih problema, i ako jeste neka kaže šta da radim.

P.S. Ne bih da prelazim na neki drugi APV, pošto sam sa KAV-om prezadovoljan, osim sad ovog što mi se dešava.

Poslednja izmena:
Bio je problem u registraciji, ili jednostavno pri instalaciji SW-a.Naletao sam na probleme slicne vrste i re-install pomaze.Sto se tice baza, sto ih nisi backup-ovao.
I sta se bunis kad si na wireless, ne skida vreme nego bajtove.Sve ukupno baze zauzimaju oko 6Mb, a te sto treba da skines ne prelaze 4...

I kod mene je slican problem . Od juce nece sam da se update-uje, vec moram rucno da ga pokrecem.
ps. Nije mi tesko ali volim kada se na svaki sat oglasi.

Evo danas sam ga pustao da radi, rucno, i od 5340kb skine 1235 i tu stane. Skinuo sam baze za septembar sa neta i sad skidao oko 1Mb i na nekih 100kb samo zapuca

Cisto sumnjam da je FW jer ako on ne da onda ne bi ni od samoga pocetka dozvoljavao UpDate...

Probao sam ali opet isto. Dođe do 10% i tu zapuca. Ali evo sad vidim na sajtu da su izdali kulmulativni udtade za Januar05, tako da ću njega da skinem.

_/Neo\_ je napisao(la):
Probao sam ali opet isto. Dođe do 10% i tu zapuca. Ali evo sad vidim na sajtu da su izdali kulmulativni udtade za Januar05, tako da ću njega da skinem.

Problem je sa zagusenjem servera KL-a. Svi u svetu imaju slican problem. Napravljena je nova struktura baza koja treba da omoguci kasniji brzi update jer ce fajlovi biti manji.
Sada je sve to ubaceno u kumulativ koji je oko 4.6 mega i izgleda da je "potraznja" prevelika.
Zbog jako sporog download-a, KAV updater u nekom trenutku prekine konekciju.
Resenje dok se ne rasterete serveri je u rucnom update-u, mada i on tragicno sporo ide iz istog razloga 🙁

Ali kako to da je odjednom zagušenje a do pre par dana je sve radilo normalno. Moj drug je juče bez ikakvih problema skinuo update (preko modema).

Evo meni vec 5 minuta pise Establishing connection i tako stoji i ne mrda sa 0%. Rucno, modemom. Do juce je sve bilo normalno. I inace ide sporo ali ovo nesto nije u redu.

I ja sam na Wireless-u i danas je zaista islo lose tih 4,6Mb sam skinuo iz nekih 20 pokusaja

NEMOJTE DA RADITE MANUAL UPDATE - NESTO NIJE U REDU SA TOM BAZOM u zipu.
Bolje ostanite na postojecoj jucerasnjoj bazi, jer ova danasnja nesto brlja pa moze da postane "corrupted".
Na vezi sam sa KL-om pa javljam novosti...dotle, terajte staru bazu

a šta je sa nama koji imamo 17 dana zakašnjenja. Da li pomaže 5.0.19 verzija

Koju verziju KAVa koristite? Cini mi se da neki od vas imamju problema sa fajlom black.lst.

Narode, izgleda da ste u pravu, danas sam bio kod burazera, isti problem.Dodje do 11% u boom.Upravo updatujem, i izgleda da ni kod mene nece da radi kako treba.

Poslednja izmena:
Pazi ovo.Updateovao sam KAV i sada imam manji broj baza nego pre???Kako to?

Wolfman je napisao(la):
Pazi ovo.Updateovao sam KAV i sada imam manji broj baza nego pre???Kako to?

Pretpostavljam da si koristio "extended" baze, a da si sada uradio manual update koji je za standard baze.

Ono sto kao krajnji rezultat treba da bude u "standard" bazi je broj 109869 i datum baze 29-Jan-05 u 22:01

Kod mene radi sve OK, mada kod druga nesto brlja (11% puca update) :trust:

Sada radi sve kako treba.
Broj definicija u extended bazi je 115436, a u standard bazi je 109879.

Menjana je struktura baza, pa je tu nesto zapelo - evo kratkog opisa:

New cumulative update structure

The number of files in our latest cumulative update has increased compared to previous cumulatives for the following reasons:
* the core file has been divided into several smaller files this makes it easier to introduce changes to our antivirus database (now there will be no need to wait for the cumulative release to add a feature)
* users will not have to download such large update files

Poslednja izmena:
Bas fino, samo sto sada treba da skinem svih 11500 i kusur baza jer su ove postale korumpirane 🙁

Wolfman je napisao(la):
Bas fino, samo sto sada treba da skinem svih 11500 i kusur baza jer su ove postale korumpirane 🙁

Verujem da su postale korumpirane posle rucnog update-a.
Resenje je sledece:
kumulativ avp0501.zip koji je rucno skinut se raspakuje u neki poseban folder, nazovimo ga "kumulativ".
Zatim se ode na mesto gde su smestene baze:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Anti-virus Personal\5.0\Bases\

Tu obrisati SVE fajlove OSIM fajla avcmhk4.dll

Nakon toga, otici u KAV, pa na Updater Settings namestiti "Update from Local Folder" i uputiti ga na onaj folder "kumulativ" gde je raspakovan avp0501.zip.

Tako se sve vraca na bazu od 28. 01. 2005 u 21:15 i broj definicija je 109730

Nakon toga vratis setovanje updater-a na "from Internet" i sve ce biti OK i brzo 🙂

Kod mene puca posle 19%, na 11% je bio zastoj 5-6 min.

Naravoučenije

Singi je napisao(la):
Nakon toga, otici u KAV, pa na Updater Settings namestiti "Update from Local Folder" i uputiti ga na onaj folder "kumulativ" gde je raspakovan avp0501.zip.

Baš tako skineš zip arhive na HD pa radiš
"Update from local Folder"

Nikad se nezna kada mogu ponovo da zatrebaju !!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala na brzi Singi, ali su baze postale iskoristive cim sam skinuo ove danasnje.Izlgeda da je KAV lose protumacio stvar.Trenutno imam 15454.

još samo da nabavim licence key ya KAV 5.0.19 i na konju sam

A sad jedno pitanje. Jel ova za januar sadrži i prethodne baze ili moram da skidam i za septembar?

Ja sam skidao redovno definicije i sada odjednom moram da skinem 5MB !?

_/Neo\_ je napisao(la):
A sad jedno pitanje. Jel ova za januar sadrži i prethodne baze ili moram da skidam i za septembar?

Sve je tu...samo klikni na update from Internet i sve ce biti OK.
Posle ove, nece biti vise velikih kumulativa...

nece ih biti uopste, ili ih nece biti u narednih par meseci ??

Cisto sumnjam da ih uopste nece biti.Koji je taj program koji ne evoluira ???

Nazad
Vrh Dno