Šta je novo?

Katastrofalna vest !!!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Black Isle vise ne postoji !!! :eek:
Interplay je ugasio Black Isle jer em nije donosio preterani profit em su clanovi black isle-a bili maksimalno fokusirani na pc trziste i nisu zeleli da prave igre za konzole...
Uzas :(

OptiPlex je napisao(la):
Interplay je ugasio Black Isle jer em nije donosio preterani profit em su clanovi black isle-a bili maksimalno fokusirani na pc trziste i nisu zeleli da prave igre za konzole...

:( .... :-x .... :cuss: Izlgeda ništa od Fallout-a 3.... :zid:

podseti me samo sta su oni napravili znam neka zvucna imena ali rupa :confused:

c3 je napisao(la):
podseti me samo sta su oni napravili znam neka zvucna imena ali rupa :confused:

Fallout 1, Fallout 2, Baldur's Gate 1, Baldur's Gate 2, Icewind Dale, Planescape: Torment.

OptiPlex je napisao(la):

Sad sam pogledao www.blackisle.com, i pod upcoming games imaju Baldur's Gate: Dark Alliance II - Xbox®, PlayStation®2...

Je si ti siguran da su ih ugasili i da ne žele da prave igre za konzole? :mrgreen:

blackisle je bila poddovizija interplaya koji imaju pravo da koriste BIS brand kako oni hoce...

sad je pitanje ko ce kupiti licencu.. javio se Silver Style, ja bih najvishe voleo Troika da je otkupi, ali ce to verovatno biti EA (najvishe ima para)

evo vam slikica alfa verzije uvonog screena fallout 3 :(
fo3lasta.jpg

Tužno, zaista. Možda je i bolje ovako, jer odlaze u legendu. Što se mene tiče, nisu poslednjih godina pravile igre dostojne ranijih.

ja sam majmun
ali koji je zanr fallout

c3 je napisao(la):
ja sam majmun
ali koji je zanr fallout

RPG, izometrijski pogled, post-apokaliptični svet (posle nuklearnog rata)... Mnogo dobra igra... :)

stvarno steta, ne pratim mnogo gaming scenu, ali BIS su mi bili favoriti, naravno zbog Fallouta.
cuo i sam i ja sa raznih strana o razvoju fo3, ali nisam siguran koliko je to pouzdano. navodno svi projekti koje je BIS radio su nosili ime nekog od americki predsednika (inace ljudi nisu fanatichni usa patrioti, to se vidi u falloutima). stvar je u tome sto oni nisu otkrili koja igra se razvija pod imenom van bueren, a pricali su o mogucim scenarijima i interfejsu fo3 u isto vreme.

da li neko zna nesto vise o ovome? i ako da, koje su sanse da neko nasledi ovu licencu i da u neko dogledno vreme ugledamo fallout 3?

zeleni,
fallout je sci-fi rpg/tactical strat. uradjen u stilu americkih sf stripova iz 50-60 godina proslog veka. u pitanju je najbolji serijal kompjuterskih igara ... ikada.

Mos Def je napisao(la):
zeleni,
fallout je sci-fi rpg/tactical strat. uradjen u stilu americkih sf stripova iz 50-60 godina proslog veka. u pitanju je najbolji serijal kompjuterskih igara ... ikada.

Stvarno? :mrgreen:

Jedina igra (Fallout 2) koju sam odigrao više od jednog puta.... Jedno 10ak sigurno. ;P

ma nisam tebi rekao, ostao mi je otvoren taj topic pola sata pre nego sto sam ga procitao, i onda kada sam kliknuo na reply, hteo sam ovom iznad sto kaze da je majmun, da odgovorim, a ti kako si ga quoteovao ja sam samo ispod reply boxa bacio pogled video zeleni i to i napisao...
dzbg

Mos Def je napisao(la):
u pitanju je najbolji serijal kompjuterskih igara ... ikada.

Ne slažem se baš. Kec je remek-delo i jedna od najboljih igara ikada, ali je dvojka ogroman kvalitativni pad u odnosu na nju. Nemoj pogrešno da me shvatiš, F2 je odlična igra i više od toga, ali je reciklaža i loša kopija, a ako me nešto nervira u igrama/filmovima/knjigama to su nastavci koji objašnjavaju i menjaju original.

Tactis je djubre nedostojno naziva Fallout. Mislim, i to je fina igra, ali jako malo veze ima sa pravim RPG-om, a samo nominalne sa Falloutom. Mislim ebeš Fallout bez speecha!

PoZ!

E, da. Najbolji serijal. Recimo Heroes of Might and Magic ili Myth ili Warcraft. Homogeno, konzistentno, izuzetno. Ono je ipak prevelika razlika u kvalitetu.

fallout 2 je logican nastavak na fallout, prica se nastavlja, igra je mnogo obimnija, u prihvaceni sistem (najbolji ikada) se implementiraju novi elementi, koji su oberucke prihvaceni. to sto je u tehnickom smislu igra ista kao prvi deo, nema veze sa njenim kvalitetom.
ako postoji neki nastavak koji nije razocarao fanove, onda je to fallout2.
dok je recimo tactics potpuno skretanje sa puta fallouta.

inace,
cinjenica da je igra storydriven (odlicna prica pri tom) i nelinearna u isto vreme je smesta u antologiju. zato je ona zapravo mnogo zanimljivija od heroja i sl igara, koje su odlicne (proveo sam dosta sati igrajuci heroje, sva 4 dela), ali su ipak klasu ispod.

Ovako. Ja nikada nisam zamerao što je tehnička izvedba ista. Ja sam pobornik stava da su tehnički detalji sekundarna ili čak tercijarna stvar ako su priča i atmosfera na nivou. Novi elementi zaista su oberučke prihvaćeni, ali ne svi.

Početak igre je potpuno loš (sam početak, hram i to. veruj mi kada 12. 13. put počinješ, to je užasno smaranje, 30. put je već nepodnošljivo, a 35. ne želiš ni da igraš zbog njega), kraj je potpuno i skroz užasan, grozan i jadan.

Tako niska i bedna refernca na realan svet u jednoj igri je nedopustiva. U Falloutu je to zločin za bičevanje (mislim na USA, predsednika i njegovu sekretaricu sa flekavom suknjom i štitnicima za kolena. Mislim, seća li se iko četiri godine kasnije na šta je to uopšte referenca?), neverovatno odsustvo sluha za pravljenje trajnih igara. Objašnjavanje keca? Alo: "Vault 13 je bio zanimljivi eksperiment.." Bedni izgovor netalentovanih ljudi.

Dalje, strašno mi smeta što je priča potpuni derivat keca: unlikely hero izlazi iz male zatvorene zajednice kojoj preti opasnost da bi pronašao tehničku stvar koja može da spase zajednicu i usput saznaje da postoji mnogo veća opasnost i to po čitav svet. I na kraju autentični hepi end.

To se tako ne radi. Ne znam koliko pratiš pop-kulturu (film/književnost/muzika/TV), ali kec je bio autentično i višeslojno remek-delo. Sve je tamo uradjeno kako treba. Svaki žanr koji je dodirnut, ispoštovan je do kraja sa svojim zakonitostimai kretanjima. Bio je to rad poznavalaca i zaljubljenika.

Dvojka je sprdačina, skoro sve tamošnje reference su tipa parodije ili potpunog besmisla (kada ti se Renesko zahvaljuje za cvikere ti mu kažeš "Some day, and that day may never come..."- iz čista mira! U Vault Cityju, kada ti Philis kaže da te ne razume, ti odgovaraš (parafraza) "Ah, mislio sam da je ovo UK verzija Fallouta i da je zato tako". Okej je samosvest u postmodernom umetničkom delu, ali ne vulgarna).

Dalje, igra je potpuno veštački i primitivno otežana i siromašnija i zbrzana. Zvuči li ti logično da kec ima više 3D dijaloga od dvojke?

Fali originalnosti i šmeka, a sve to zbog odsustva Caina, Boyarskog i Jasona. Oni su svoj šmek odneli u Arcanum i nama dali novih 15.000 sati igranja i uživanja.

Ma, mislim mogu do sutra ovako.

Poenta je sledeća: Fallout2 je odlična i vrhunska igra, ali je u mnogim stvarima veliki pad u odnosu na kec. I kao takva je daleko iznad proseka, ali to je za taj svet skoro pa nedovoljno.

I samo da znaš i keca i dvojku sam igrao nebrojeno puta i nikada nisam upoznao većeg zaljubljenika u te igre od sebe.

PoZ! ( ko je preživeo)

lurdusami ne pravi toliku frko oko fo2 :wave; ... igra je morala ispasti takva jer su tupani iz interplaya naruchili brzi nastavka igre... pa je nastavk i stigao za skoro nepunih godinu dana... to je naravno i dovelo do nekih nedoslednosti.. uostalom nisu ni isti ljudi radili kec i dvojku tako da nepohodno uhodavanje u temu verovatno nije izvedeno kako treba... kec je bio original i odlichan sam po sebi jer nije bilo nicheg pre njega sa chime bismo ga mogli uporediti... dvojka je doshla i u nekim stvarima je bolja od prvog dela svakako ali je sam gameplay malo narushen i pricha delimichno poremecena... ali opet i pored toga dvojka je fantastichna igra sa velikim replay-value-om :d

osim toga tu je i komercijalni "momenat" :) jer kec ma koliko bio vredan kao umetichko delo slabo se prodavao pa se morao nekako olakshati (slabijim dijalozima, komichnijom prichom, uvodjenjem easter eggsa - reference na raznorazne kulturno-politichko-sporstka deshavanja tog vremena :))

nazalost nedoslednost u poslovanju je doveo interplay u propast... ispushtanje licence za BG ih je samo nacheo, pa je zbog toga Jefferson (kodno ime za bg3) otkazan a bio je uradjen skoro 2/3... a sada otkazivanje i Van Burena (kodno ime za FO3) je samo zavrshetak dugorochne agonije u koju je IPLY dospeo svojom krivicom...

shta reci osim da sam voma tuzan jer sam intezivno pratio razvoj igre i mnogo je obecavao..

eh da kazem da je interplay u novembru valjda na rachunu u banci imai famoznih 7.000, dolara ... da da :) i to se zove bankovni saldo...

Nisam cuo da neko zeli da kupi licencu ali to je dobra vest.Silver style su ok imali su cini mi se par solidnih igara. Nedaj boze da to bude EA upropastili su sve sto su dotakli. Jedina njihova dobra stvar bio je Shogun Total War ali su i oni vec u sledecem nastavku pobegli od njih. Mozda bi njabolje resenje bio Obsidian Enterteiment. Glavni lik u ovom studio bio je i jedan od glavnih na oba Fallout-a Baldur' gate-u Icewind Dale-u i Planescape Tormentu. Mislim da oni sad trenutno rade na drugom delu Knights of the old Republic

G!!!!, slažemo se u svemu, samo sam ja osetljiva duša, pa mi žao što je tako. ;)

Elem, i ja mislim da bi najbolje rešenje za F3 bila Troika, ali to je za sada samo na željama fanova.

heh svaki fan fallouta je osetljiva dusha po pitanju toga :)

shta ce biti videcemo... valjda ce nam mirosav javiti neshto lepo uskoro :)

Nazad
Vrh Dno