Ево малог доприноса од гастоса.
Пре неких пар месеци ја на швајцарској телевизији била емисија о мобилним телефонима и њиховом утицају (као отпада) на животну околину.
Између осталог и шта се ради са њима уколико се покваре, а под гаранцијом су. Поправка таквог телефона је прескупа (скупа радна снага) и зато купац само замени покварени за нови.
Уништавање телефона је такође сложена и скупа операција као опција па се стога шаљу у "земље бивше Југославије" где је цена поправке исплатива и продају се тамо.
Бар тако кажу на телевизију.
Ja sam svojevremeno radio u servisu mobilnih koji je bio pri radnji u to vreme jako popularnoj i radili su prodaju preko racuna a telefoni su stizali na dekodiranje u kesama sa sve tragovima praska za ves. Toliko o tvojoj teoriji (ne kazem da ne uvecava sanse za dobru kupovinu, samo kazem da nije 100% sigurno).
u Evropi telefon ko telefon se jako retko kupuje sam za sebe, obicno se kupuje u od neke mreze, i garanciju daje mreza, a ne sama nokia i generalno su tako stvari za sve - garanciju daje prodavac a ne kompanija ciji ste proizvod kupili.
Da li si baš siguran u to? Ajd ovako: Nokia 6280, uzeta u Italiji od 3-ke.... a evo šta kaže Nokija za nju:
a kako si pristupio toj stranici, ako nije tajna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari