Šta je novo?

Katastrofa! Novoj Nokia N73 ispao dzojstik?

To pitanje je direktno za Nokia uvoznika.

I obavestenje kolegama.

Imam jednu nedoumicu: Ako telefon nema oznaku mreze da li je sigurno 100 % original ? I ako ima neko odgovor na ovu situaciju: Danas i juce sam po celom gradu Beogradu trazio Nokiu N73, obisao sam 15-tak prodavnica i gotovo svuda sam dobijao odgovor da ce je dobiti sutra ili sledece nedelje, a u prodavnicama za koje sam preko telefona pitao da li imaju navedeni model dobijao sam informaciju da ga imaju, ali kada sam posle otprilike pola sata svratio u te radnje dobijao sam odgovor da su ga prodali pre 10 minuta, i to mi se sve desilo u jednom danu u 4 prodavnice. Stvarno ne znam u cemu je stos, da li je u pitanju neka skrivena kamera pa me debelo zezaju :D ili sasvim nesto drugo, ili mozda trece ??? Slicna situacija mi se desila pre par meseci kada sam caletu kupovao Nokiu 6233.

Ево малог доприноса од гастоса.
Пре неких пар месеци ја на швајцарској телевизији била емисија о мобилним телефонима и њиховом утицају (као отпада) на животну околину.
Између осталог и шта се ради са њима уколико се покваре, а под гаранцијом су. Поправка таквог телефона је прескупа (скупа радна снага) и зато купац само замени покварени за нови.
Уништавање телефона је такође сложена и скупа операција као опција па се стога шаљу у "земље бивше Југославије" где је цена поправке исплатива и продају се тамо.
Бар тако кажу на телевизију.

Poslednja izmena:
Ево малог доприноса од гастоса.
Пре неких пар месеци ја на швајцарској телевизији била емисија о мобилним телефонима и њиховом утицају (као отпада) на животну околину.
Између осталог и шта се ради са њима уколико се покваре, а под гаранцијом су. Поправка таквог телефона је прескупа (скупа радна снага) и зато купац само замени покварени за нови.
Уништавање телефона је такође сложена и скупа операција као опција па се стога шаљу у "земље бивше Југославије" где је цена поправке исплатива и продају се тамо.
Бар тако кажу на телевизију.

Ovo je ili najveca glupost koju sam ikada cuo ili je bas gadna zavera..... sve je moguce.

Mozete da me ubedjujete koliko hocete, ali ORIGINAL JE ORIGINAL!!!!

Ja VIDIM ogromnu razliku u mojoj N70 koja je kupljena u prodavnici u Nemackoj, i u N70 koja je skidana sa TIM-a...

A ta ogromna razlika je... nalepnica... drugaciji softver... !? :D :p
Pozdrav ,)

Ja sam svojevremeno radio u servisu mobilnih koji je bio pri radnji u to vreme jako popularnoj i radili su prodaju preko racuna a telefoni su stizali na dekodiranje u kesama sa sve tragovima praska za ves. Toliko o tvojoj teoriji (ne kazem da ne uvecava sanse za dobru kupovinu, samo kazem da nije 100% sigurno).

zaboga, pa sigurno necu kupiti telefon koji je nije otpakovan na moje ochi, sa sve praskom za vesh ili nechim belim :D na njemu Uostalom znam da prepoznam original pakovanje od neoriginala

sto se mene tice ova teorija radi 100% u mom sluchaju sto ce biti nekih 10ak telefona koji su bili vrh ponude u vreme njihove kupovine, i koji svi rade i dan danas....

Ali da su malverzacije ogromne, to stoji, i to je tuga, a toga ce biti dokle god je nasheg mentaliteta da je bolje kupovati na buvljaku nego u legalnoj prodavnici gde ti chak daju zaboga i rachun

u Evropi telefon ko telefon se jako retko kupuje sam za sebe, obicno se kupuje u od neke mreze, i garanciju daje mreza, a ne sama nokia i generalno su tako stvari za sve - garanciju daje prodavac a ne kompanija ciji ste proizvod kupili.
Garancija je godinu dana i nemojte misliti da se ona lako resava, pogotovo ako ste telefon kupili online, jer onda ga postom vracate na reklamaciju. lakse je ako ste telfon kupili u prodavnici - vratite ga u prodavnicu, ali i oni imaju svojih 45 dana i cesto vrate uredjaj neispravan, pa ajde jovo nanovo.

Jedina dobra stvar za musteriju je garanciaj u prvih 14 dana, jer tada telefon/uredjaj menjaju odmah, inace imate opciju da uredjaj vratite i da vam odmah vrate pare.

naravno da ljudi nisu blesavi, pa kad im se neki uredjaj ne svidi, oni ga vrate, kazu ne radi (posto su ga vec otvorili) i onda traze novac nazad.

Posebna prica je da vas banka koja vam je izdala kreditnu karticu posebno stiti, jer tehnicki govoreci, vi ste taj telefon kupili od vase banke, jer ste njoj platitili racun na kraju krajeva, i ako sa garancijom nesto krene naopako, zalite se banci i trazite novac nazad.

Ipak ovo je kud-ikamo tezi nacin i treba ga koristiti u zaista ekstremnim slucajevima za robu velike vrednosti - npr kupili ste lap-top, a kompanija od koje ste ga kupili je propala pre isteka garancije.

u Evropi telefon ko telefon se jako retko kupuje sam za sebe, obicno se kupuje u od neke mreze, i garanciju daje mreza, a ne sama nokia i generalno su tako stvari za sve - garanciju daje prodavac a ne kompanija ciji ste proizvod kupili.

Da li si baš siguran u to? Ajd ovako: Nokia 6280, uzeta u Italiji od 3-ke.... a evo šta kaže Nokija za nju:

Prilozi

• ScreenShot009.jpg
    ScreenShot009.jpg
    157.9 KB · Pregleda: 130
hvala, znaci ne mogu da se igram :(

Vrh Dno