Šta je novo?

Kaspersky pitanje

zoran l

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
619
Znaci,samo da potvrdim da li sam u pravu.Naime prilikom update-a,moguce su tri opcije od kojih su dvije :update from standard database and update from extended database.E,ako stavim na ovu drugu,koja podrazumijeva i dodatni update,interesuje li me da li se automatski povlaci i update iz prve baze,tj da li moram da to radim naizmjenicno?Malo je konfuzno,ali sam siguran da ce te me razumjeti.Pozdrav

Mislim da ti skida celu bazu tada.

A mene interesuje ako sacuvam bazu i reinstaliram windows, kako to da nemogu da vratim sadrzaj direktorijuma i da prihvati tu bazu koja je radila pre intalacije ?
Prijavljuje neku gresku i baza je na nuli!

voyager je napisao(la):
Skida celu bazi, naravno.
To i ja mislim,jedino me zabuni nekada sto kada posle update-a vratim na standard database,on mi ponovo nadje neki update,mada mali.To me bunilo,ali mislim da to ide u okviru update-a iz extended baze.Pozdrav

Golden je napisao(la):
Mislim da ti skida celu bazu tada.

A mene interesuje ako sacuvam bazu i reinstaliram windows, kako to da nemogu da vratim sadrzaj direktorijuma i da prihvati tu bazu koja je radila pre intalacije ?
Prijavljuje neku gresku i baza je na nuli!

Najbolje ti je da je ne vracas rucno u direktorijum u kome je bila, jer moze da protumaci kao "brljanje" sa licencom ili sta vec pa te onda tera da skidas bazu - ako ti je validan kljuc :)
Ono sto je resenje je da bazu snimis u poseban folder, pa kada reinstaliras win i opet installiras KAV, za prvi put mu kazes da se update-uje "from local folder" i uputis ga na folder u kome si snimio baze pre reinstala.
Kada zavrsi, vratis na "update from Internet" i sve je OK
:type:

sajber_elektron je napisao(la):
Ono sto je resenje je da bazu snimis u poseban folder, pa kada reinstaliras win i opet installiras KAV, za prvi put mu kazes da se update-uje "from local folder" i uputis ga na folder u kome si snimio baze pre reinstala.
:type:

probao sam ovo ali izbaci gresku u citanju nekog .dll fajla :(

sajber_elektron je napisao(la):
onda je negde drugo greska :(
ovo sto sam ti napisao pali 100% - provereno na vise masina

da li ima jos negde baze ili samo na ovoj putanji ?
"C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Anti-Virus Personal\5.0\Bases"

sa sve to prekopiram i idem update iz nekog `Temp` direktorijuma i onda prijavi gresku kada cita `avcmhk.dll` koji se nalazi takodje u tom direkt. gde je i baza.

Golden je napisao(la):
da li ima jos negde baze ili samo na ovoj putanji ?
"C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Anti-Virus Personal\5.0\Bases"

sa sve to prekopiram i idem update iz nekog `Temp` direktorijuma i onda prijavi gresku kada cita `avcmhk.dll` koji se nalazi takodje u tom direkt. gde je i baza.

Možda ima i neki fajl na ovoj putanji:
"C:\Program Files\Common Files..."
Da napomenem da je ovo moguće rešenje, ne koristim KAV pa ne znam gde šta pravi tokom skidanja update-a sa NET-a...
Pozdrav!

Poslednja izmena:
UPRAVO TAKO...I KOD MENE TO RADI....MOZDA DA IPAK TI REINSTALIRAS KAV PA PONOVO......NEBI TREBALO TAKO DA SE PONASA.

Koliko ja znam na extended bases skida i zastitu od onog spyware djubreta i one dodatke tipa not-virus:...

Samo neko da mi kaze kako da napravim back-up baze sa virus definicijama? Da li klasichno copy-paste nekog foldera (i kog foldera) ili KAV ima svoju opciju za back-up?
Ne bih sada da eksperimentishem pa milim nekog da mi kaze.
Pozdrav :wave:

Evo chackao sam i ja malo po sistemu i imam jedno pitanje: Da li se baza sa definicijama nalazi na: "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Anti-Virus Personal\5.0\Bases" ?

Ja sam bas taj folder bekapovao (bases) i instalirao na par računara Kasperskog i prijavio je da je redovno updejtovan, tako da mislim da je to to taj folder

Da ja malo promijenim temu,jer imam problem odjednom:)Naime,posle jucerasnjeg up-date-a(inace ga apdejtujem iz extended baze) prilikom pokretanja Mirc-a zakristao je sa porukom-object infected with a virus not a virus-Risk ware... i zatrazio da obrisem pri cemu mi je onemogucio Mirc da dalje radi.Ja sam downloud-ovao novi instaler,medjutim isto se desava.Mirc radi jedino ako iskljucim Kasperskog,inace nema sanse.Takodje,prilikom podizanja sistema on se javi sa kristanjem i obavjestava da je Mirc zarazen i da treba da se ukloni.Ima li ko slican problem i sta da radim,jer mi Mirc treba,a nimalo mi nije zgodno da svaki put kada koristim iskljucim AV jer cesto znam biti paralelno i na netu i raditi nesto drugo.Sta da preduzmem?

ma on je sumnicav bas...cim vidi neki exe on podivlja...u updateu imas neki exe file koji hoce da prepravlja ili brlja fajlove i on ga vidi.mozda nije virus ali po prirodi fajla on ga tako vidi.ja sam uporedjivao mcafee i kav pa sam imao oprecne rezultate.npr.mcafee uvek vidi virus u crack-u za doom 3 igru a kav ne vidi i sl.Opet sa drugestrane kav u download-u sa download.com KAZA-e vidi virus i KAZA ne radi....mislim da je kav neprevazidjen ali po nekad je bas sumnjicav do daske.

zoran l je napisao(la):
Naime,posle jucerasnjeg up-date-a(inace ga apdejtujem iz extended baze) prilikom pokretanja Mirc-a zakristao je sa porukom-object infected with a virus not a virus-Risk ware... i zatrazio da obrisem pri cemu mi je onemogucio Mirc da dalje radi.Ja sam downloud-ovao novi instaler,medjutim isto se desava.
i meni je danas mirc 6.16 prepoznao kao neki mal/riskware, kao i njegovu instalaciju, dok je pored 6.03 prosao kao pored turskog groblja :)

operic je napisao(la):
i meni je danas mirc 6.16 prepoznao kao neki mal/riskware, kao i njegovu instalaciju, dok je pored 6.03 prosao kao pored turskog groblja :)
Sada cemo da probamo,nadam se da ce pustiti,jer mislim da ovo ipak nije ozbiljna prijetnja.Pozdrav

Problem rijesen sa verzijom 6.15 :banana: Koliko me nerviralo,nije mi ni padalo na pamet da uzmem stariju verziju jer na mIRC sajtu dominira 6.16..Sada uz ostalo mogu bez problema i da :type: na chatu :D Pozdrav

Pa problem mozeda da resis tako sto u Configuratoru KAV-a Mirc.exe stavis u exclude mask pa ga ne dira a ti mozes da ga koristis, ja sam u prao to uradio danas zbog riskware-a koji je cinimi se bezopasan.
Real time settings/Troubleshoting/Enable exclude mask....

Poslednja izmena:
voyager je napisao(la):
Pa problem mozeda da resis tako sto u Configuratoru KAV-a Mirc.exe stavis u exclude mask pa ga ne dira a ti mozes da ga koristis, ja sam u prao to uradio danas zbog riskware-a koji je cinimi se bezopasan.
Real time settings/Troubleshoting/Enable exclude mask....
Savrseno si u pravu,mada onda me nervira ovo upozorenje koje se vidi.Primijenicu sledeci put ako bude potrebe.Pozdrav

Pa nema nikakvog upozorenja jer onda KAV ne proverava taj fajl! ne znam na sta mislis?
Kada se to uradi sve radi najnormalnije bez ikakvih upozorenja i poruka

Koliko ja znam, baze su u "C:\Program Files\Common Files\KAV Shared Files\Bases" i uvek mi je Kaspersky prihvatao update iz ovog foldera...

voyager je napisao(la):
Pa nema nikakvog upozorenja jer onda KAV ne proverava taj fajl! ne znam na sta mislis?
Kada se to uradi sve radi najnormalnije bez ikakvih upozorenja i poruka
Posto to uradis ili izostavis neki objekt iz skeniranja,na glavnoj strani,kada otvoris Kaspersky vidi se upozorenje koliko sam primijetio.

I meni je isto pre par dana prijavio mIRC 1.16 instalaciju (nemam ga trenutno instaliranog), instalaciju FlashGet-a 1.6 i josh jedan fajl :(

Nazad
Vrh Dno